• 11 Aug. 2021
  • 3 min

7 motive care transformă învățarea online în viitorul educației

învățarea online este viitorul educației

Vrei să fii mai pregătit pentru joburile viitorului? Acestea vor trece printr-o transformare digitală masivă, care deja a început. Iar această schimbare determină multe școli să schimbe modul în care învăță elevii. Predarea tradițională evoluează, iar tehnologiile își fac și ele simțite prezența în sălile de clasă.

Mai jos, descoperi cele 7 beneficii cu care vine la pachet învățarea online!

1. Oferă flexibilitate

Învățarea online permite atât celui care predă, cât și celui care participă la curs să stabilească un program care-i avantajează. Prin urmare, utilizarea unei platforme educaționale online permite un echilibru mai bun al muncii și al studiilor, deci nu este nevoie să renunți la nimic. Învățarea online te va ajuta totodată să deprinzi abilități vitale de gestionare a timpului și să capeți în timp mai multă autonomie. Iar aceste aspecte îți vor fi de mare ajutor și-n viața profesională.

 

2. Învățarea online presupune diversitate

Într-un spațiu vast precum internetul, există abilități și subiecte infinite de predat și învățat. Un număr tot mai mare de companii și instituții de învățământ oferă versiuni online ale programelor lor pentru diferite niveluri și discipline. Învățarea online este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru obținerea unui certificat recunoscut sau diplomă fără a pune piciorul fizic într-o sală de curs.

 

3. Este o variantă accesibilă, ba chiar gratuită

Învățarea online îți permite să studiezi de oriunde din lume sau din orice colț al României. Iar asta înseamnă că nu este nevoie să faci naveta dintr-un loc în altul sau să urmezi un program rigid. Mai mult decât atât, nu doar economisești timp, ci economisești și bani, care pot fi cheltuiți pentru alte priorități.

 

4. Constituie un subiect bun de scos în față la interviurile de angajare

Învățarea online te ajută să fii independent, pentru că ești exclusiv responsabil pentru cât și cum înveți. Iar dacă reușești să închei cu brio un curs desfășurat online te poți folosi de acest exemplu atunci când răspunzi la întrebări pe parcursul unui interviu de angajare. A te angaja în ceva și a te asigura că duci la bun sfârșit, fără ca o persoană să te mâne din spate, reprezintă o abilitate dorită de mulți angajatori. Ea arată că ești dedicat și știi să te automotivezi, 2 plusuri valoroase la locul de muncă.

 

5. Învățarea online te ajută să-ți dezvolți competențe lingvistice în scris

Când studiezi online, probabil că vei utiliza aplicații de mesagerie pentru a intra rapid în contact cu colegii de curs sau cu profesorul. Vei avea de asemenea și teme de făcut. Iar asta înseamnă că vei învăța cum să scrii într-un mod cât mai ușor de înțeles. Acest exercițiu se va dovedi excelent pentru a-ți îmbunăți comunicarea în scris și pentru job.

 

6. Te familiarizează cu diverse tehnologii

Într-o lume hiperconectată din ce în ce mai multe companii la nivel mondial, au birouri de peste mări și angajați la distanță peste tot în lume. Nu este întotdeauna practic să zbori pentru o întâlnire, așa că multe companii adoptă instrumente de conectivitate online pentru a crea săli de întâlnire virtuale – la fel ca instrumentele pe care le folosești atunci când te înscrii la un curs online sau te reunești cu colegii de curs pentru a discuta despre teme. Când termini un astfel de curs, vei avea multă experiență în utilizarea programelor pentru astfel de activități și deci un plus pe care-l poți puncta în CV.

 

7. Îți oferă mai mult confort

Cei care se înscriu la un curs online au posibilitate de a-și alege cel mai bun mediu pentru a studia. De exemplu, unei persoane îi este mai confortabil să învețe într-o bibliotecă sau într-o cafenea departe de distracțiile de acasă? Sau poate preferă să studieze în propria cameră, pentru a avea acces la toate lucrurile de care are nevoie pentru a învăța. Dacă un om se simte mai relaxat în mediul respectiv ca într-o sală de curs, el va fi mai motivat să studieze!

 

Te tentează să urmezi un curs online în IT pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestei modalități de a învăța? Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
  • A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU
silviu.petrescu@ejobsgroup.ro
0729.729.843

 

Ți-a plăcut acest articol despre beneficiile pe care le aduce învățarea online? Citește și:

Cum să-ți faci mai lină revenirea la birou după vacanta de vara

Penny lansează Programul Internațional de Management Trainee

A fost util articolul? 1
beneficii învățare onlineînvățarea online

Leave a Reply