Un CV bine scris va pune în valoare atât experiența, cât și abilitățile tale, iar până la acel telefon pe care îl aștepți atât de mult, mai e un pas mic. Odată ce ți-ai conturat un obiectiv, este simplu să creezi un profil în jurul informațiilor cheie și apoi să-l faci atractiv și din punctul de vedere al recrutorului.
CV-ul poate reprezenta o carte câștigătoare, însă doar dacă arăți că știi ce-ți dorești cu adevărat și transmite mesajele corecte. Iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când îl redactezi.
Redactarea CV-ului necesită ceva talent și pricepere la scris, astfel încât profilul tău să nu se transforme într-o banală enumerare de calități, ci într-o poveste concisă, dar atractivă. Conținutul, aspectul și abordarea ta pot face diferența. Recomandat este să nu scrii pentru tine, ci să gândești CV-ul cât mai personalizat și atractiv din punctul de vedere al recrutorului.
Adesea, o abordare mai relaxată în care vorbești despre hobby-uri, despre proiectele în care te implici în timpul liber dau o latură umană CV-ului tău. Recrutorii te descoperă ca om dincolo de responsabilitățile și realizările de la job. În general, este bine să scrii cu gândul la cel care îți va citi CV-ul. Poate fi vorba despre un asistent de recrutare sau chiar un sistem de verificare a bazelor de date, care, în primul rând, este atent la plierea experienței tale pe cerințele și responsabilitățile jobului. De regulă, acesta urmărește cuvintele cheie, dar și corectitudinea CV-ului tău, așa că este important să-l convingi pentru a ajunge la întâlnirea mult așteptată cu HR-ul companiei.
Recrutorul își poate da seama când anumite informații din CV-ul tău sunt deformate. Mai mult decât atât, gândește-te că nu poți ascunde un elefant în CV-ul tău. Evită să declari o altă vârstă decât cea pe care o ai, pentru că experiența te poate trăda. Și joburile pot fi cu semnul întrebării dacă nu sunt susținute de recomandări, abilități, realizări, iar studiile și certificările nu sunt dovedite prin diplome.
Din dorința de a fi cât mai convingători, unii candidați preferă CV-urile atotcuprinzătoare, în care nu omit nimic, de la cursurile din liceu și facultate, la enumerarea responsabilităților de la jobul de acum 10 ani și descrierea companiilor. Recrutorii obișnuiesc să excludă tocmai aceste CV-uri, mai ales când au în față opțiuni mai bune, precum CV-uri interactive, unele cu imagini, texte bine structurate și informații ușor de identificat.
Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!