• 27 Jan. 2022
  • 3 min

Ce salarii poți să câștigi în contabilitate

contabilitate

Un loc de muncă în contabilitate îți permite să lucrezi în diverse industrii și, dacă ești o fire curioasă, îți oferă posibilitatea să fii la curent cu tendințele și update-urile din mediul de business.

Pe lângă acestea, angajatorii sunt generoși și la capitolul beneficii extrasalariale, oportunități de dezvoltare personală și profesională, dar și salarii peste media pe economie. 

Despre câștigurile pe care le poți obține în contabilitate, dar și cum poți să te dezvolți în acest domeniu, îți dezvăluim în continuarea articolului!

 

La început de drum în contabilitate

Pentru început, e bine de știut că angajatorii se află la mare căutare de astfel de candidați, chiar dacă aceștia se află la început de drum în carieră. Practic, fiecare companie are nevoie de un contabil, indiferent de dimensiunea acesteia sau domeniul de activitate. Din acest motiv, unui specialist în domeniu nu-i vor lipsi niciodată ofertele de muncă. 

Un job în contabilitate este reprezintă o rampă bună de lansare pe piața muncii, în special pentru cei care urmează studii economice. Angajatorii, la rândul lor, înțeleg care este pregătirea acestora și nu au cerințe foarte mari. Cel mai mult se uită la deschiderea candidatului de a învăța lucruri noi, la adaptabilitate, la atenția la detalii, și să cunoască în linii mari principiile contabilității. 

Cât despre veniturile unui contabil junior, acestea se situează, în medie, la 2.500 de lei net pe lună, potrivit Salario, comparatorul de salarii marca eJobs România. Totuși, cele mai mari salarii se oferă în marile centre universitare din țară, unde și oportunitățile de angajare sunt mai numeroase. 

 

În ce direcții mai poți să mergi

Odată ce te-ai hotărât să te orientezi către contabilitate, e bine să știi că acest domeniu îți pune la dispoziție mai multe direcții spre care să mergi. Spre exemplu, te poți angaja pe un rol de consultant financiar. Desigur, pentru acest rol poți candida după ce ai acumulat deja experiență în domeniu. Potrivit datelor din Salario, pentru o astfel de poziție, media salarială oferită de angajatori este de 3.400 de lei net pe lună.

Criteriile de selecție în acest caz sunt însă mai stricte. Candidații care doresc să obțină un astfel de rol trebuie să cunoască îndeaproape legislația financiară și să fie la curent mereu cu toate schimbările legislative. În acest moment, pe eJobs sunt disponibile peste 3.000 de locuri de muncă pentru rolul de consultant financiar.

În același timp, pentru cei care au deja experiență în domeniu, mai există posibilitatea de a obține jobul de expert contabil. Pentru acesta, angajatorii oferă peste 4.000 de lei net pe lună, mai arată datele Salario. 

Totuși, nu este atât de ușor de obținut acest rol, angajatorii caută oameni care au deja experiență în domeniul evidenței financiare. Însă, valoarea salariului variază în funcție de vechimea în muncă a candidatului, dar și de dimensiunea companiei. La salariul de bază, de regulă, se mai adaugă și un pachet de beneficii extrasalariale, precum tichete de masă, asigurare medicală sau abonament la o sală de fitness

 

În contabilitate mereu e loc de mai mult

Pentru cei mai ambițioși, determinați și care investesc continuu în dezvoltarea lor profesională, există opțiunea de a obține rolul de contabil șef. Pentru această poziție există însă și câteva cerințe specifice din partea angajatorilor. Printre care se numără studiile superioare economice, experiență în evidența contabilă completă, dar și cunoștințe temeinice de fiscalitate sau legislația muncii.

De asemenea, pentru această poziție candidatul trebuie să mai dețină o certificare CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România) și să aibă o experiență de cel puțin 5 ani într-o poziție similară sau într-o companie de audit și consultanță economică, taxe și contabilitate.

Dacă ai studii economice, nu trebuie să te limitezi la meseria de contabil. Poți aplica și pentru poziția de auditor, consultant fiscal sau evaluator. 

Poți afla mai multe date salariale comparative pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

 

Ți-a plăcut articolul despre salariile oferite în contabilitate? Află câștigurile din alte domenii:

Tehnici de negociere a salariului. Cum să negociezi ca un CEO

Cauți job de inginer? Iată ce întrebări poți primi și ce salariu câștigi

Ce salariu poți avea și unde poți ajunge ca Asistent Manager?

 

A fost util articolul? 3
contabil șefsalariisalariu
  • AvatarBaroncea Mirabela zice

    Foarte bun articolul. Păcat că toți angajatorii cer experienta in contabilitate de la 1 an in sus. Nimeni nu ofera posibilitatea sa înveți. Eu am studii economice si nu am reușit sa găsesc nimic in contabilitate, peste tot se cere experienta, dar unde faci experienta??

    • Bună, Mirabela,

      Poți suna la 021 9124 și colegii te vor ghida spre joburi in contabilitate fara experienta.

Leave a Reply