• 31 Jan. 2022
  • 2 min

CV-ul care te aduce mai aproape de jobul dorit

CV-ul

Un CV bine scris va pune în valoare atât experiența, cât și abilitățile tale, iar până la acel telefon pe care îl aștepți atât de mult, mai e un pas mic. Odată ce ți-ai conturat un obiectiv, este simplu să creezi un profil în jurul informațiilor cheie și apoi să-l faci atractiv și din punctul de vedere al recrutorului.

CV-ul poate reprezenta o carte câștigătoare, însă doar dacă arăți că știi ce-ți dorești cu adevărat și transmite mesajele corecte. Iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când îl redactezi.

 

De ce să ții cont atunci când îți redactezi CV-ul

Conturează un plan

Redactarea CV-ului necesită ceva talent și pricepere la scris, astfel încât profilul tău să nu se transforme într-o banală enumerare de calități, ci într-o poveste concisă, dar atractivă. Conținutul, aspectul și abordarea ta pot face diferența. Recomandat este să nu scrii pentru tine, ci să gândești CV-ul cât mai personalizat și atractiv din punctul de vedere al recrutorului.

 

Scrie adaptat pentru profilul recrutorului

Adesea, o abordare mai relaxată în care vorbești despre hobby-uri, despre proiectele în care te implici în timpul liber dau o latură umană CV-ului tău. Recrutorii te descoperă ca om dincolo de responsabilitățile și realizările de la job. În general, este bine să scrii cu gândul la cel care îți va citi CV-ul. Poate fi vorba despre un asistent de recrutare sau chiar un sistem de verificare a bazelor de date, care, în primul rând, este atent la plierea experienței tale pe cerințele și responsabilitățile jobului. De regulă, acesta urmărește cuvintele cheie, dar și corectitudinea CV-ului tău, așa că este important să-l convingi pentru a ajunge la întâlnirea mult așteptată cu HR-ul companiei. 

 

Nu te lăuda în exces, dar nici nu-ți minimiza reușitele 

Recrutorul își poate da seama când anumite informații din CV-ul tău sunt deformate. Mai mult decât atât, gândește-te că nu poți ascunde un elefant în CV-ul tău. Evită să declari o altă vârstă decât cea pe care o ai, pentru că experiența te poate trăda. Și joburile pot fi cu semnul întrebării dacă nu sunt susținute de recomandări, abilități, realizări, iar studiile și certificările nu sunt dovedite prin diplome.

 

Regândește CV-ul „all inclusive”

Din dorința de a fi cât mai convingători, unii candidați preferă CV-urile atotcuprinzătoare, în care nu omit nimic, de la cursurile din liceu și facultate, la enumerarea responsabilităților de la jobul de acum 10 ani și descrierea companiilor. Recrutorii obișnuiesc să excludă tocmai aceste CV-uri, mai ales când au în față opțiuni mai bune, precum CV-uri interactive, unele cu imagini, texte bine structurate și informații ușor de identificat.

 

Câteva idei prin care dai o imagine bună CV-ului tău

  • Include link-ul către site-ul tău de prezentare, care include și portofoliul tău.
  • Gândește un CV care să se diferențieze prin infografice, diagrame, video-uri.
  • Include o singură adresă de e-mail și un număr de telefon pe care le folosești și le verifici în mod constant.
  • Lasă spații în CV, astfel încât recrutorul să rețină mai ușor informația.

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

Ți-a plăcut articolul despre cum arată CV-ul câștigător? Citește și:

Locuri de muncă Constanța. Află unde te poți angaja acum

Ce salarii poți să câștigi în contabilitate

Meserii bine plătite. Ce alegi în 2022

A fost util articolul? 4
CVjoboferta de angajare

Leave a Reply