Stabilitatea la locul de muncă este bună, mai ales în perioade presărate cu incertitudine. Dacă simți însă că jobul actual devine doar o sursă de stres, un loc în care nu te mai simți apreciat sau motivat, atunci schimbarea nu este doar binevenită, ci și recomandată.
Indiferent de câtă experiență ai în spate, nu trebuie să-ți fie frică de o reconversie profesională, mai ales pentru că un CV bine pus la punct și o doză de curaj, te poate ajuta să obții mai ușor un loc de muncă într-un domeniu în care nu ai mai lucrat, dar care te pasionează.
Atunci când are de ales între mai mulți candidați ce au un profil asemănător, un recrutor va căuta în CV-ul acestora activități care să demonstreze și alte abilități relevante pentru rolul scos la bătaie. Printre acestea se numără capacitatea de a lucra în echipă, dedicarea față de un loc de muncă sau colaborarea cu colegii. Iată care sunt acele activități pe care merită să le treci în CV și care-ți pot crește șansele de obține jobul dorit, chiar dacă nu ai experiență în domeniu.
Dacă practici un anumit sport sau faci parte dintr-o echipă sportivă, e important să treci asta în CV-ul tău. Activitățile de tip sportiv, în care ești implicat în afara jobului, demonstrează abilitățile tale de a lucra în echipă, dar și competitivitatea, dedicarea și reziliența ta. Mai mult, faptul că practici un sport arată că ești o persoană activă, care nu stă în loc și este deschisă să încerce lucruri noi și să părăsească zona de confort. Totuși, trebuie să te asiguri că faci legătura dintre aceste activități și locul de muncă pentru care candidezi. Spre exemplu, dacă-ți propui să faci trecerea înspre domeniul vânzărilor, recrutorii s-ar putea să aprecieze faptul că ești implicat într-o activitate sportivă, căci asta înseamnă că ai dezvoltat o latură competitivă.
Indiferent de care este natura voluntariatului pe care-l faci, această activitatea va pune baze solide carierei tale, pentru că te poate învăța multe lucruri noi din diverse arii de activitate. Activitățile de voluntariat demonstrează că ești dispus să-ți dedici timpul și pentru alte lucruri, care nu neapărat îți aduc un venit. Recrutorii caută oameni activi și care doresc să se implice în proiecte. Mai mult, un astfel de program îi va arăta angajatorului contribuția ta în societate, dar și proactivitatea cu care te vei implica la viitorul loc de muncă.
Dacă ai participat la astfel de activități este important să le menționezi în CV, deoarece acestea demonstrează abilități precum colaborarea cu alți oameni, atenția la detalii, creativitatea, dar și încrederea în propria persoană. E lucru mare să poți să ieși pe scenă în fața unui public, nu toată lumea are capacitatea să o facă.
Disponibilitatea de a învăța lucruri noi, răbdarea și dăruirea, sunt doar câteva lucruri pe care le poți demonstra prin parcurgerea unor cursuri de limbi străine. Fără îndoială angajatorul va aprecia disponibilitatea și devotamentul tău. Mai mult, cunoașterea unei limbi străine te poate ajuta să obții un job de traducător sau altele în companii internaționale, care necesită cunoașterea unei limbi străine.
Dacă la unul dintre joburile tale anterioare ai fost pus în situația de a pregăti un coleg nou venit, atunci e important să treci asta în CV. Astfel, îți poți scoate în evidență abilitățile de comunicare, leadership, dar și disponibilitatea de a-i ajuta pe ceilalți colegi.
Dacă, pe lângă jobul tău de bază, ai mai fost implicat și în alte mici proiecte, este esențial să le menționezi. Capacitatea de gestionare a timpului este una căutată de către angajatori. De asemenea, experiența și cunoștințele acumulate la joburi part-time s-ar putea dovedi relevante pentru locul de muncă pentru care candidezi.
Oricât de mult ne sperie schimbarea, în unele situații, aceasta este necesară. Mai ales, dacă simți că nu mai mergi cu plăcere la job sau există și alți factori care-ți generează frustrare și nemulțumire. Dacă te regăsești în această situație, te invităm pe eJobs.ro pentru a aplica la sute de joburi scoase la bătaie de către angajatori.
Cum să vorbești cu managerul despre sănătatea ta emoțională
Da, să fii introvertit poate fi o superputere la un interviu