• 21 Nov. 2019
  • 5 min

Anunturi de angajare video: cum te ajută să-ți găsești mai ușor job

anunturi de angajare

Pe eJobs.ro, pe lângă anunțurile clasice de joburi, găsești și anunturi de recrutare video. Acestea te ajută să-ți faci o imagine despre echipă, despre valori și să afli mai multe detalii despre beneficii.

Poți să vezi dacă ai chimie cu oamenii chiar înainte de a ajunge la interviu. Și să iei o decizie, în privința viitorului tău job, mult mai ușor fără să fie nevoie să accesezi zeci de site-uri pentru a găsi informația care te interesează. Noile anunturi de angajare video îți vor fi de ajutor!

Iar beneficiile acestor anunturi de angajare video nu se opresc aici:

  • Îți oferă transparență asupra mediului de lucru, un criteriu care este atât de important în alegerea jobului. 
  • Vezi dacă e acel loc unde te-ai simți bine să lucrezi.
  • Îți faci o idee despre task-urile zilnice.
  • Poți să vezi chiar biroul/spațiul în care vei lucra.

Cum faci față competiției mari de la anunturi de angajare video

Un aspect important pe care merită să-l iei în considerare când aplici la anunturi de angajare video este competiția mare. Mai exact, pentru astfel de anunturi aplică, în medie, 350 de aplicanți. Și asta nu e tot! Pe lângă un număr mai mare de candidați care aplică la un astfel de anunț și rata de prezență la interviu este cu până la 40%. Semn că oamenii sunt cu adevărat interesați de jobul respectiv. Așa că ar trebui să-ți creezi o strategie prin care să te diferențiezi de ceilalți candidați atunci când aplici la anunturi de angajare video.

Iată ce abilități merită să dezvolți pentru a te diferenția:

  • Abilitatea de a învăța continuu și dorința de a te adapta la schimbare.
  • Creativitatea. Dezvoltarea de idei noi, aplicarea de noi soluții pentru rezolvarea problemelor existente.
  • Concentrarea. Valorificarea acestei abilități pentru a lua decizii mai bune pe termen scurt și lung.
  • Inovarea. Îmbunătățirea unei idei, a unui proces pentru a obține un rezultat dorit.
  • Abilități de comunicare. Contează să vorbești, să asculți, să observi.
  • Abilitatea de a povesti: Organizarea gândurilor și a datelor într-o narațiune completă.
  • Gândirea critică. Analiza obiectivă pentru a-ți forma o părere pe un subiect.
  • Leadershipul. Să oferi îndrumare în cadrul unei organizații.
  • Inteligența emoțională. Exprimarea și observarea relațiilor interpersonale. 

*Sursă: Udemy

Abilitatea de a evolua continuu

Raportul 2020 Workplace Learning Trends Report, realizat de Udemy, arată că abilitatea de a învăța continuu pentru a te adapta schimbării este cea mai importantă pentru a te diferenția de ceilalți candidați. Când ești determinat să înveți noi abilități care nu pot fi replicate de tehnologie (în loc să mizezi pe un set de abilități dobândite demult), ai mult mai multe șanse să fii perceput ca un candidat competitiv de către angajatori.

 

Abilitățile umane

Shelley Osborne, vice președinte la Udemy a declarat pentru CNBC că observă un interes crescut în rândul utilizatorilor platformei de învățare pentru abilitățile umane, cum ar fi gândirea critică și inteligența emoțională. „Creativitatea și inovația, de exemplu, sunt lucruri pe care o mașină nu le poate face pentru noi.”

Odată ce ai stabilit cum să te diferențiezi în CV, descoperă anunturi de angajare video:

 

 

Anunț video de angajare Decathlon

Îți prezintă cum arată jobul de operator logistică în companie. Anunțul video te ajută să cunoști sediul, o parte dintre task-urile zilnice și să-ți dai seama că nu ești singur în acest job. Colegii îți sunt alături și te ajută să te formezi. În plus, ai la îndemână tehnologia și logistica pentru a-ți face treaba cât mai bine. Iar după job, poți petrece timp în continuare, la fotbal sau la tenis de masă. Detalii despre job aici.

 

 

Anunt video de recrutare PhotoHotel

Îți arată cum e viața de fotograf în Grecia, ce locuri vei fotografia, precum și beneficiile de care te vei bucura: formare profesională, cazare gratuită, lucrul într-o echipă unde ai ocazia să înveți, bonusuri. Descoperă detalii despre job aici.

 

La ce să fii atent într-un anunt de angajare video:  

 

Analizează cu atenție titlul jobului!

Este important să cuprindă cuvinte cheie pe care tu le-ai folosit în căutare. Și nu te grăbi să aplici imediat ce ai văzut că titlul jobului s-a potrivit cu ceea ce ai căutat.  Merită să parcurgi cu atenție atât anunțul video, cât și textul, și să vezi ce presupune locul de muncă. Poți găsi și titluri de joburi foarte specifice, care, la prima vedere, nu îți spun ce vei face, dar care, la o analiză mai atentă, pot fi potrivite experienței tale.

Verifică abilităţile prin care te poți diferenţia

Le găsești chiar la începutul anunțului la Candidatul ideal, dar și în video. Aici angajatorul arată ce apreciază la viitorul angajat. Pe lângă abilitățile esențiale precum cunoașterea anumitor programe, comunicarea, spiritul de echipă, angajatorii menționează și abilitățile care îți aduc avantaj şi prin care te poți diferenţia, precum și pasiunile care contează. Merită să le acorzi atenție și să le incluzi în CV-ul tău dacă le-ai dobândit.

 

Acordă atenție responsabilităților dintr-un anunt de recrutare video

Sunt detaliate atât în text, cât și în video. Te vor ajuta să-ți formezi o impresie despre cum arată o zi în noul său rol și să-ți adaptezi CV-ul. 

 

Descoperă beneficiile!

Stabilește o listă de beneficii care te-ar face fericit apoi vezi care dintre anunțurile de angajare se potrivesc așteptărilor tale. Cel mai potrivit este să citești mai întâi beneficiile și apoi să urmărești prezentarea video. Ia în calcul că într-un video de 30 de secunde nu pot fi surprinse toate beneficiile, ci doar cele mai importante sau cele mai apreciate de angajați.

 

Citește și urmărește descrierea companiei

Te va ajuta să-ți dai seama dacă îți dorești să lucrezi acolo, dar și să te pregătești pentru interviu. Din text, dar și din video, vei afla detalii despre activitatea sa, despre produsele sau serviciile, precum și despre realizări și obiective. 

 

Vezi dacă jobul se potrivește industriei, nivelului de carieră, precum și tipului de colaborare dorite de tine

Industria, nivelul de carieră, tipul de colaborare, orașul de lucru ar fi bine să le setezi din partea dreaptă a CV-ului tău, la Criteriile jobului dorit (Editează). Astfel vei primi pe e-mail joburi relevante criteriilor alese și îți va fi mai ușor să faci o selecție. Dacă optezi pentru căutarea joburilor în site și ai aceste criterii setate, la anumite locuri de muncă vei primi o notificare care îți poate spune că angajatorul recrutează în alte orașe decât cele alese de tine sau nivelul tău de carieră nu se potrivește celui cerut de angajator. Dar cel mai bun filtru de selecție este cel personal. Înainte de a aplica urmărește toate criteriile enumerate la începutul anunțului, precum și prezentarea video care te vor ajuta să afli dacă jobul ți se potrivește.

 

Sortează anunţurile pentru zona unde vrei să lucrezi

Este inutil să cauți după anunturi recrutare video pentru toată țara dacă tu locuiești în Bucureşti. Un job aproape de casă te va ajuta să economisești timp, energie, dar și bani.  Așa că pe eJobs.ro după ce dai click pe secțiunea „Joburi”, ți se deschide o fereastră în care ai posibilitatea de a căuta un job cu ajutorul mai multor tipuri de sortări. Una dintre ele este distanța, dar foarte utile sunt și data (pentru a vedea cele mai recente anunțuri din zona ta), precum și relevanța (o potrivire bună între ceea ce cauți și ce rezultate îți sunt afișate).

 

Anunțurile de recrutare video îți fac mai ușor procesul de aplicare la un job. Contează însă să nu te entuziasmezi de cât de frumos este mediul de lucru prezentat sau de cât de creativ este anunțul video, ci să vezi ce se potrivește experienței tale. Folosește detaliile din prezentarile video ale joburilor pentru a te diferenția și a ajunge astfel mai ușor la acel loc de muncă pe care ți-l dorești. 

 

Ți-a plăcut articolul despre anunturi de angajare video? Citește și:

Cum să navighezi prin anunțurile de joburi contradictorii

Cum să scrii o descriere personală care să te pună în valoare

Ești în căutarea unui job nou? Cum faci față caruselului emoțional

A fost util articolul? 11
anunturi de joburi
  • AvatarGalina zice

    Bună ziua, am 16 ani, sunt din Moldova ,oraşul Orhei . Caut pe vară locuri de muncă , cum ar fi ca bonă, împărţirea pliantelor, alcătuirea poeziilor.

  • AvatarArgyelan zice

    Vreau sa lucrez la o firma buna

Leave a Reply