• 5 Apr. 2021
  • 2 min

6 calități ce te pot aduce mai aproape de jobul dorit

calități
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Numărul tot mai mare de candidați disponibili pe piața muncii a transformat interviul de angajare într-o adevărată competiție, în care fiecare persoană folosește toate mijloacele de care dispune pentru a obține un post vacant. De aceea, e important să știi care sunt calitățile pe care ar fi bine să le dezvolți și care te pot ajuta să obții mai ușor locul de muncă dorit!

Nici pentru angajatori nu este ușor în această perioadă. După sute de CV-uri citite și zeci de persoane intervievate, cu greu își amintesc profilul, dar și setul de calități ale fiecărui candidat în parte. Cu toate acestea, există candidați care atrag încă de la început atenția angajatorilor. Ei au ceva în comun, au calități care plac și pe care recrutorii le consideră atuuri.

 

Iată care sunt acele calități ce-ți pot valorifica candidatura!

Ai obiective clare și precise 

Deși întrebarea „Unde te vezi peste 3-5 ani?” poate părea inutilă sau prea generală, scopul recrutorului este de a afla cât de curajos este candidatul în preluarea propriului traseu profesional. Cel mai nepotrivit răspuns la această întrebare este „Nu știu” sau „Nu m-am gândit la asta”. Astfel, poți da impresia că ești mai puțin motivat decât alți candidați, indiferent de experiența pe care o ai în spate.

 

Pentru atingerea obiectivelor, ai un plan bine pus la punct

Să declari că ai obiective clare pentru viitor este important, dar dincolo de asta, trebuie să arăți că știi cum să le atingi. Angajatorii nu vor să audă numai aspirații, ci vor să cunoască și care este planul tău pentru a le îndeplini pe fiecare în parte. De aceea, e important ca obiectivele tale să fie cât mai realiste și să se bazeze pe experiența și pe abilitățile pe care le deții.

 

Nu eziți să treci la acțiune 

Fără să treci la acțiune, frumoasele planuri de viitor pe care le ai nu valorează mare lucru. Dacă vrei cu adevărat să impresionezi angajatorul, trebuie să-i arăți că ai obiective clare, știi cum să ajungi la destinația pe care ți-ai propus-o, dar ai și capacitatea de a trece la acțiune. 

 

Îți asumi responsabilitatea faptelor 

Candidații preferați de angajatori sunt capabili să ofere explicații pertinente legate de propria persoana pentru tot ce li se întâmplă. Atunci când un candidat menționează alți oameni sau situații ca fiind motivele eșecurilor lui sau consideră că au avut „ghinion”, angajatorul poate considera că persoana respectivă nu-și poate asuma răspunderea pentru faptele sale. 

 

Ești un entuziast înnăscut

Candidații ideali în viziunea angajatorilor sunt cei care au o atitudine pozitivă, iar entuziasmul îi face să radieze și să dinamizeze relațiile cu cei din jur. Prin urmare, e important ca la interviul de angajare să-ți exteriorizezi sentimentele și dacă ești încântat de rolul scos la bătaie să-ți faci vizibil entuziasmul. 

 

Investești în dezvoltarea personală 

În momentul în care un angajator este pus în fața deciziei de a alege un viitor angajat, dincolo de experiența din spate, hotărârea se bazează pe motivația și personalitatea candidatului. Îi poți dovedi angajatorului dorința ta de dezvoltare personală, prezentând exemple concrete. Spre exemplu, îi poți menționa ce cărți citești, în ce activități ești implicat în timpul liber, la ce cursuri participi sau chiar ce sporturi frecventezi. 

Dacă ești înarmat cu o parte dintre calitățile de mai sus, s-ar putea să te evidențiezi în fața recrutorilor. Rămâne doar să aplici la joburile potrivite experienței tale și să mergi la interviurile stabilite împreună cu angajatorii. Dacă ai nevoie de ajutor în căutarea unui job, sună la 021 9124 și echipa eJobs te va ghida spre acele posturi vacante care ți se potrivesc și te va ajuta să-ți realizezi CV-ul astfel încât acesta să convingă recrutorii.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Ce ar trebui să știi dacă îți dorești să devii farmacist

Cinci joburi care nu cer studii superioare, dar te ajută în avansare

Program flexibil? Iată cum îl soliciți managerului!

A fost util articolul? 23
abilitaticalitatidezvoltare personala

Leave a Reply