• 9 Nov. 2017
  • 2 min

Ce limbi străine aduc cele mai mari salarii?

Ce oferte salariale scot la bătaie angajatorii?
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă și cunoști o limbă străină, ar trebui să știi ce oferte salariale scot la bătaie angajatorii. Am stat de vorbă cu Raluca Pârvu, business manager la BPI Group și uite ce ne-a spus.

Ce salarii îți pun la dispoziție angajatorii

 

Limba engleză a devenit un must-have la angajare, indiferent de jobul pe care vrei să-l obții. Însă dacă pe lângă aceasta mai știi și alte limbi străine uzuale precum franceza sau germana, te poți aștepta la un salariu de 3.000 de lei net pe lună.

 

Atunci când găsești un anunț de recutare pentru o poziție care necesită cunoașterea unei limbi străine mai „exotice”, ar trebui să-ți fie clar că, pe lângă acestea, trebuie să cunoști și limba engleză. De cele mai multe ori, angajatorii pleacă de la principiul că toată lumea trebuie să vorbească engleză.

 

Deși prinde bine să cunoști o limbă străină uzuală, totuși cele mai puțin vorbite, precum olandeza, daneza sau norvegiana, sunt mult mai bine plătite.

 

„Valoarea ofertei salariale variază în funcție de cât de exotică este limba pe care o cunoaște un candidat, dar și de experiența pe care o are. Astfel, salariul poate crește cu 15-30%. Și vorbim aici de tineri cu maxim doi ani de experiență profesională”, explică Raluca Pârvu, business manager la BPI Group, companie de consultanță în management și resurse umane.

 

Salariile celor care cunosc limba engleză în combinație cu o altă limbă străină mai exotică, de cele mai multe ori, depășesc cu ușurință și 4.500 de lei net pe lună, potrivit informațiilor din piață.

 

Dacă ne referim strict la joburile de call center, cele mai căutate limbi străine rămân în continuare germana, italiana și franceza. „Dar nu trebuie uitat că acești tineri nu se pregătesc la bază pentru meseria de agent call center. Este o oportunitate de moment, un job pentru care sunt căutați și din care apoi caută să evolueze”, este de părere Raluca Pârvu.

 

Într-adevăr, sectorul de call center este unul dintre cele mai efervescente sectoare din piața muncii. O mare parte dintre candidații care se „bat” pentru pozițiile deschise în companii de tip call center sunt tinerii studenți și proaspăt absolvenți cu studii superioare, însă cei mai mulți dintre ei nu rămân prea mult la un astfel de job.

 

Cât de bine trebuie să știi o limbă străină?

 

În ce privește nivelul limbii străine pe care ar trebui să-l ai atunci când candidezi pentru o poziție care necesită cunoașterea unei limbi străine, trebuie să fii pregătit pentru diverse testări pregătite de angajatori. „Nivelul minim așteptat este B2 (n.red. nivel avansat), iar pentru C1 și superior (n.red. expert), angajatorii sunt gata să investească mai mult. Oricum, toate companiile propun in-house cursuri de limbă străină, cu examene regulate și măriri de salarii pentru îmbunătățirea evidentă a performanței lingvistice”, mai spune Raluca Pârvu.

 

Așadar, dacă ești vorbitor de limba engleză la un nivel avansat și mai știi o altă limbă străină, poți să-ți găsești cu ușurință un loc de muncă bine plătit, însă nu uita că și angajatorii au preferințele lor, ei caută oameni care vor să învețe mai mult și își doresc să se dezvolte atât pe plan profesional, cât și personal.  
Citește și: Cum să-ți construiești CV-ul ca să ai mai multe șanse de angajare

Cum să gândești cu tact răspunsurile la interviu și la job

Cum să faci SEO pentru CV-ul tău și să găsești mai ușor un job

 

A fost util articolul? 7

Leave a Reply