• 3 Jan. 2018
  • 3 min

Completează-ți CV-ul și începe-ți anul profesional cu brio!

Completează-ți CV-ul Anul Profesional
Autor
Iulia Vacaroiu
Iulia Vacaroiu Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orient... Arată mai mult

Vrei să avansezi în carieră anul acesta? Ai sute de oportunități înainte. Trebuie doar să profiți de ele! Primul pas? Completarea constantă a CV-ului (curriculum vitae).

Începutul lunii ianuarie e momentul ideal să ne alegem rezoluțiile, acea serie de propuneri individuale prin care sperăm să devenim mai buni în noul an. Doar că deseori ne blocăm în aceleași rezoluții pe care ni le stabilim an de an: să facem mai multă mișcare, să mâncăm mai sănătos, să călătorim mai mult etc. Ele vin, desigur, cu niște intenții cât se poate de pozitive, dar sunt generale și extrem de greu de măsurat, ceea ce le face dificil de urmărit pe parcursul următoarelor 12 luni.

 

Ce poți face însă ca să te asiguri că te ții de rezoluții? Fă-le mai specifice pentru tine. Dacă vrei să mănânci mai sănătos, atunci analizează-ți întâi dieta și localizează tiparele negative. Apoi elimină-le treptat. Propune-ți, spre exemplu, să reduci cantitatea de zaharuri consumată. Începe prin a renunța la băuturile carbogazoase și axează-te doar pe acest lucru în primele 4 luni ale anului. Apoi propune-ți să ai două zile pe săptămână în care nu consumi zahăr deloc. Apoi înlocuiește zahărul din alimente cu fructe. Tot așa, treptat, natural, fără a șoca sistemul tău încă din prima lună.

Nu uita de carieră

Uneori, și cariera poate suferi din lipsa unor rezoluții mai specifice. Visezi la un job nou sau o promovare? E foarte posibil să fi muncit din greu în 2017 și să meriți pe deplin un avans în carieră, dar pentru a ajunge acolo trebuie să faci și tu un pas înainte. Iar cel mai ușor pas pe care îl poți face este să îți actualizezi CV-ul constant.

 

Cu fiecare update făcut CV-ului îți faci viața mai ușoară. În primul rând pentru că durează puțin să adaugi o nouă sarcină pe care o îndeplinești la job, un nou hobby, o poză actualizată sau un skill nou, proaspăt dobândit. Dacă ai adăuga aceste noutăți doar o dată la câteva luni, atunci cu siguranța vei simți actualizarea CV-ului ca pe încă un task. Poate vei amâna completarea acestuia, riscând să ratezi un posibil post nou la care ți-ai fi dorit să aplici. Sau poate vei reuși să aplici la timp, dar în unele cazuri vei fi așteptat prea mult, iar compania va fi găsit deja candidatul potrivit cât tu îți completai CV-ul.

 

Acestea sunt doar câteva situații în care amânarea completării CV-ului poate avea un efect negativ asupra carierei tale. De aceea e important să îți actualizezi CV-ul constant și să îl ai gata în secunda în care apare un post perfect pentru tine. Mai mult, dacă îți completezi CV-ul pe www.ejobs.ro, poți chiar să fii contactat direct de către recrutorii care te găsesc potrivit pentru posturile pe care le au disponibile. Da, ai fi uimit cât de des pică joburile din cer atunci când ai CV-ul complet!

Contribuie la oportunitățile altora

Sezonul acesta, eJobs te provoacă să îți completezi CV-ul chiar din prima săptămână a anului, un gest care te va ajuta pe tine, dar va contribui și la viitorul altora! Pentru fiecare CV actualizat până pe data de 5 ianuarie 2018, eJobs va dona 3 euro către șase cauze care merită un an extraordinar. Aceste cauze se referă la cinci copii talentați în diverse domenii, de la biochimie la programare și de la tenis la lupte libere, care au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și continua studiile, dar și la Asociația Mia’s Children, un refugiu pentru tineri din medii sociale defavorizate.

 

Completează-ți CV-ul

 

Așadar, completează-ți CV-ul pe www.ejobs.ro până pe 5 ianuarie 2018 și contribuie direct la viitorul tău, dar și la viitorul acestor tineri, care merită să își împlinească visurile! Descoperă toate detaliile campaniei și poveștile tinerilor implicați pe www.ejobs.ro/doneaza!  

 

Citește și:

Aplică pentru jobul de vis, chiar dacă nu ești candidatul ideal

Ce limbi străine aduc cele mai mari salarii?

Cinci pași către o promovare la job

A fost util articolul? 3
curriculum vitaeCVcv europassmodel cv
  • AvatarTautu Gabriela zice

    Din 2008 – prezent angajata a Companiei Judetene Apa Serv SA-Neamt, in cadrul Serviciului Tehnic.

Leave a Reply