• 11 Dec. 2018
  • 2 min

Cum să ai o alimentație sănătoasă la birou și acasă

Alimentație-sănătoasă
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Prânzul sau gustările de la birou sigur iau proporții mai puțin obișnuite mai ales în această perioadă când în fiecare zi cineva aduce ceva dulce. În plus, mai ai ceva provizii de Sărbători aduse de acasă și bine puse în sertare. Așa că fie mănânci mai mult decât trebuie, fie ești tentat să sari peste prânz pentru că rapoartele de final de an nu mai pot aștepta. Vestea bună este că poți corecta aceste obiceiuri în familie, prin câteva exerciții pentru o alimentație sănătoasă.


Pentru a deprinde obiceiuri alimentare sănătoase, ia în considerare și evenimentele care se organizează. De pildă, săptămâna trecută a avut loc cea de-a VIII-a ediție a festivalului Sărbătoarea Gustului, cu latura educațională care susține o alimentație sănătoasă și dobândirea unei atitudini eco-responsabile. Evenimentul a fost organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educației și Ministerul Mediului.

Tema centrala a acestei ediții este educația pentru o alimentație sănătoasă si diversificată. Practic este nevoie să acorzi atenție calității produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele si prin lupta împotriva risipei alimentare.

Și cum îți povesteam, obiceiurile alimentare se formează și se corectează familie, așa că e bine să acorzi atenție atât alimentației proprii, cât și alimentației copiilor și să nu duci acasă obiceiurile mai puțin sănătoase de la birou. De folos, în discuțiile cu cei mici îți poate fi Broșura Pedagogică, lansată în cadrul festivalului Sărbătoarea Gustului, un ghid de exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o manieră creativă și dinamică prin implicarea părinților. Se adresează unui număr de aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a și 25.000 cadre didactice din România.

Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă

Vei găsi în broșură subiecte de actualitate cum ar fi: importanța meselor principale, a micului dejun și alimentația diversificată, precum și înțelegerea și deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare. Poți face alături de copii exerciții financiare, declinate prin cumpărături. De asemenea, veți învăța cum să consumați produsele proaspete și produsele congelate și veți descoperi sfaturi pentru a le prepara și consuma în mod sănătos. Mai mult decât atât, broșura vă ajută să deprindeți o atitudine eco-responsabilă în bucătărie când vine vorba de folosirea resurselor de apă, gaz și electricitate. Veți învăța cum să nu mai faceți risipă de mâncare și cum să reciclați tri-selectiv.

 

Boneta Bucatar - Sarbatoarea Gustului 2018

Sfaturile Antirisipă alimentară te ajută să fii responsabil atât față de tine, cât și față de mediul înconjurător.



Foarte utile sunt și cele 10 gesturi antirisipă alimentară inscripționate pe Boneta de Bucătar, simbolul Festivalului. Uite așa vei învăța să împarți cu vecinii mâncarea rămasă cu o zi înainte, să-ți planifici mesele în mod echilibrat și să comanzi cât știi că poți mânca.

Sărbătoarea Gustului, ediția cu numărul VIII,  îți propune așadar o colaborare mai puternică cu juniorii, cu educatorii, dar și cu bucătarii pentru o alimentație diversificată și echilibrată și dobândirea unui comportament responsabil în relația cu mediul înconjurător.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole pe aceeași temă:

Pentru 2 din 3 angajați munca la birou le-a adus kilograme în plus

Lipsa timpului și serviciul îi împiedică pe români să aibă un stil de viață sănătos

 

A fost util articolul? 2
alimentație
  • Avatarcrpitoru alexandru marcerl zice

    este super

Leave a Reply