• 17 Oct. 2023
  • 2 min

Întoarcerea la fostul angajator: cum faci acest pas cu succes

Întoarcerea la fostul angajator cum faci acest pas cu succes

În urmă cu ceva timp, ai avut un job, însă poate nu ai fost pe placul managerului sau nu te-ai regăsit în cultura organizațională la acel moment.

Motivele pentru care ai decis să închei colaborarea pot fi diverse. Dacă însă noile experienţe în carieră te-au determinat să-ţi doreşti o reîntoarcere la fostul angajator, atunci iată de ce să ții cont!

Foştii angajaţi care doresc să se reîntoarcă într-o companie mai sunt numiți și angajații „boomerang”. Vestea bună este că angajatorii doresc să atragă oamenii talentaţi care sunt familiarizaţi deja cu stilul de lucru şi cultura companiei. Tot ce merită să faci este să-ţi reactualizezi CV-ul cu noile cunoştinţe şi abilităţi deprinse, să ai o scrisoare de intenţie originală şi, eventual, să întrebi actualii angajaţi ce oportunităţi există în compania dorită.

 

Vrei să te întoci la fostul angajator? Iată prin ce pași trebuie să treci!

Învaţă din experienţe

Motivele pentru care a încetat colaborarea ta cu fostul angajator, merită analizate fără a le da o conotație negativă. Cel mai important este să conştientizezi dacă într-adevăr îți dorești să te întorci sau doar te afli într-un punct mai puțin bun al carierei tale și tânjești după zona de confort. Noile descoperiri despre tine pot fi o sursă de energie şi informaţie pe care o poţi folosi în mod eficient la următorul job.

 

Timpul – cel mai bun prieten

În cazul în care angajatorul a decis să întrerupeţi colaborarea din diferite motive profesionale sau etice, este bine să aştepţi o perioadă de cel puţin un an până să aplici din nou la joburile scoase la bătaie de către companie. În acest timp se poate schimba perspectiva de business, managementul, colegii şi astfel ai şanse să ajungi în acelaşi loc de muncă, dar cu o altă viziune.

 

Convinge 

CV-ul, scrisoarea de intenţie şi recomandările joacă în continuarea un rol important chiar dacă angajatorii te cunosc. Pe lista scurtă mai au şi alţi candidaţi talentaţi, aşa că merită să evidenţiezi beneficiile pe care le vei aduce companiei prin cunoaşterea domeniului, a clienţilor şi a stilului de lucru.

 

Cere feedback colegilor

Întreabă-i care sunt punctele tale forte şi unde consideră că nu excelezi. Astfel îţi poţi face un audit de candidat folositor pentru următorul interviu.

 

Creează un plan de acţiune

Odată ce ai feedback-ul colegilor, gândeşte-te cum poţi să îmbunătăţeşti cunoştinţele şi cum poţi deprinde noi abilităţi. Mizează pe sfaturile unui mentor şi alege diverse tutoriale sau cursuri pentru a învăţa ceea ce îţi place.

 

Cum să răspunzi la întrebările mai puţin comode despre motivele plecării din companie

Dacă recrutorul este nou în departamentul de resurse umane cu siguranţă te va întreba care au fost motivele plecării tale din companie. În cazul unui contract întrerupt din cauza restructurării sau restrângerii activităţii, este indicat să vorbeşti despre starea industriei sau a companiei şi să menţionezi că în acceaşi situaţie au fost şi alţi colegi.

Un alt motiv al încetării colaborării tale cu angajatorul poate fi managerul direct sau schimbarea superiorului tău. În acest caz poţi argumenta că viziunile voastre erau diferite, iar un atu este să evidenţiezi activităţile pe care ţi-ar fi plăcut să le faci şi cum ar fi contribuit acestea la dezvoltarea companiei.

Dacă decizia angajatorului a avut la bază performanţele tale scăzute, poţi menţiona că în acel moment nu te regăseai în echipă, însă ai avut de învăţat din această experienţă. Apoi argumentează de ce eşti potrivit pentru jobul la care ai aplicat.

 

 

Ți-a plăcut articolul despre cum să te reîntorci la fostul angajator? Citește și:

Ce cuvinte să eviți în negociere când ceri o mărire de salariu

Tu cum stai cu echilibrul emoțional în acest moment?

Ai curaj să faci o schimbare în carieră?

A fost util articolul? 3
angajareangajatorcompanie

Leave a Reply