• 27 Feb. 2023
  • 2 min

Nu ai fost chemat la interviu? Află care ar putea fi motivele!

cv ideal
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Ai descoperit un job atrăgător pe o platformă de recrutare, pentru care experiența ta anterioară se potrivește de minune. Nu ai ezitat să aplici și totuși nu ai fost chemat la interviul de angajare.

Ca să nu-ți mai faci prea multe scenarii nerealiste, află în continuarea articolului care ar putea fi motivele pentru care recrutorul ți-a ignorat CV-ul, deși erai potrivit pentru jobul scos la bătaie.

 

CV ideal. La ce să fii atent atunci când îl redactezi

Prima impresie

Dacă CV-ul tău nu atrage atenția angajatorului în primele 20-30 de secunde, atunci șansele de a fi chemat la interviu se reduc considerabil. Un recrutor poate avea mai mult de 100 de CV-uri pe care trebuie să le parcurgă, timp în care trebuie să realizeze și o selecție a celor mai relevanți candidați. Astfel, e important să expui experiența la începutul CV-ului și nu realizările academice sau datele personale. Amintește-ți că acest document este cartea ta de vizita. Dacă el nu-i poate prezenta angajatorului motivele pentru care ar trebui să te angajeze, atunci șansele tale de reușită sunt reduse.

 

Aspectul CV-ului nu este atrăgător

Chiar dacă folosești cuvintele potrivite, dacă angajatorul nu găsește imediat informațiile pe care le caută, atunci cu siguranță va trece mai departe la un alt CV. Trebuie să folosești zone „albe”, alineate, dar și spații între paragrafe. Totodată, ține cont de faptul că paragrafele și propozițiile prea lungi îngreunează cititul rapid. Mizează în schimb pe propoziții scurte și punctuale!

 

Lungimea CV-ului

Ideal ar fi un CV care să încapă pe cele două părți ale unei coli A4, asta dacă nu ți se cere în mod expres un CV mai lung. Dacă nu poți respecta această lungime a CV-ului, atunci probabil nu ai înțeles cerințele angajatorului. Recrutorii nu vor să îți cunoască întreaga viață, ci doresc să știe dacă au motive de a te chema la interviu sau nu.

 

Organizarea informațiilor din CV

Dacă CV-ul tău nu este bine organizat, atunci angajatorului îi va fi greu să găsească informațiile căutate și nu va putea să își contureze rapid o imagine a personalității tale. Amintește-ți că angajatorul nu are mult timp la dispoziție pe care să-l dedice CV-ului tău. Astfel, dacă nu va găsi ceea ce îl interesează, nu se va deranja să intre în prea multe detalii.

 

Greșeli de ortografie, greșeli de tipărire și erori gramaticale

CV-ul trebuie verificat cu atenție ca să nu conțină astfel de erori înainte de a fi trimis angajatorului. Micile erori pot umbri un CV bine realizat și te pot face să pari neglijent sau neatent la detalii. Cum probabil nu vei observa aceste erori, ar fi bine să ceri ajutorul unui prieten sau coleg care să-ți citească CV-ul de câteva ori înainte să-l trimiți.

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

Ți-a plăcut articolul despre cum arată un CV ideal? Citește și:

Ce competențe de comunicare să pui în valoare în CV

De ce ar trebui să-ți alegi bătăliile isteț la job

Nu ai trecut de primul interviu? Merită să afli de ce!

A fost util articolul? 11
cv angajareCv ignoratrespins locul de muncă

Leave a Reply