• 4 May. 2021
  • 3 min

Cum să obții un job în domeniul IT&C

domeniul IT
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Piața muncii se schimbă de la o zi la alta datorită progresului tehnologic, iar studiile arată că o mare parte dintre joburile actuale, nu vor mai exista în următorii 5-10 ani. Sau cel puțin nu în forma pe care o au astăzi. În aceste condiții, și profilul candidaților căutați de angajatori se va schimba. Iar dacă vrei ca experiența și abilitățile tale să fie relevante în viitor, e important să le upgradezi începând de acum!

Dacă activezi în domeniul IT și te tentează o experiență internațională, atunci trebuie să participi la evenimentul de angajare Barcelona Digital Talent (BDT). În spatele acestuia se află mai multe companii din domeniu, care au ca obiectiv comun poziționarea Cataloniei pe harta hub-urilor tehnologice & digitale, dar și atragerea de talente cu abilități specifice. 

Înscrie-te la Barcelona Digital Talent!

4 motive pentru a participa la Barcelona Digital Talent

Te poți bucura de o experiență internațională 

Networking-ul este o metodă bună de a afla mai multe despre un domeniu sau o profesie. Vestea bună este că, deși evenimentul BDT, dar și prima perioadă de lucru, vor avea loc online, persoanele recrutate vor trebui în final să facă o relocare în capitala Cataloniei. Astfel, un job obținut în cadrul evenimentului te va ajuta să cunoști oameni noi, din diverse culturi, care au și o experiență vastă de împărtășit.

 

Vei putea aplica la joburi în companii importante din domeniul IT

În majoritatea domeniilor, candidații ce sunt în căutare de noi provocări pun accentul pe brandul de angajator al companiei la care aplică. De cât de solid este acesta depinde mediul de lucru, cultura organizațională, dar și relația cu managerii și cu viitorii colegi. În cadrul programului vei putea aplica la cele 10 companii importante din industria IT care-și caută noi colegi și sunt înscrise în cadrul evenimentului. Iată care sunt acestea: Capgemini, Inetum, SAGE, Ocado, Bayer, Everis, Ingram Micro, Fundació I2Cat, Copernic, Zurich.

 

Vei avea la dispoziție o paletă largă de joburi

Industria IT se împarte în mai multe ramuri și specializări, iar în cadrul evenimentului de angajare BDT, vei avea posibilitatea să-ți alegi jobul dorit, în funcție de experiența anterioară și know-how-ul pe care le deții. Iată o listă cu rolurile ce vor fi scoase la bătaie în cadrul BDT: Technical Architect, NET Engineer, Back end developer, Front end developer, Full Stacks, Data Analytics/ Big Data, Business Intelligence, AI-Machine Learning, Cloud, Cybersecurity Sxpert, IA Specialist, Software Developer.

De asemenea, joburile disponibile sunt în următoarele domenii: dezvoltare web, Agile/Scrum, Cloud, Big Data, Cybersecurity, dar și altele precum cele de Project manager, Technical support, Technical Support Advisor, Geospatial Developer.

 

Îți poți alege limbajul de programare preferat 

Pentru cei care-și doresc să obțină un loc de muncă în domeniul IT, în cadrul evenimentului vor avea posibilitatea de a aplica la joburi în funcție de cunoștințele lor, dar și preferințele în ceea ce privește limbajul de programare. Iată limbajele de programare căutate de angajatorii ce vor participa la eveniment: Python, Java, Angular, Ruby sau PHP.

 

Care sunt criteriile de selecție

Barcelona Digital Talent dorește să atragă în jur de 100-120 de candidați din România, cu profil informatic, interesați de oportunități de angajare în Barcelona. Cei care se înscriu în program ar trebui să dețină studii universitare, experiență de cel puțin doi ani în domeniul informatic, dar și cunoștințe de engleză.

 

Pași pe care trebuie să-i urmezi 

    • Crează-ți cont pe platforma de înregistrare.
    • Completează sondajul pentru a descoperi ce ți se potrivește – durează în jur de șapte minute să răspunzi la cele 30 de întrebări. Răspunsurile te vor ajuta să înțelegi care sunt joburile din domeniu care ți se potrivesc. 
    • Urmărește video-urile pregătite de către angajatorii care au scos la bătaie locurile de muncă.

Înscrie-te la Barcelona Digital Talent!

Dacă dorești să obții un loc de muncă în domeniul IT&C, nu rata perioada de selecție a talentelor pentru participarea la Barcelona Digital Talent. Aceasta se va desfășura între 26 aprilie și 23 mai 2021. Succes!

 

Ți-a plăcut articolul despre evenimentul din domeniul IT? Citește și:

Șase calități ce te pot aduce mai aproape de jobul dorit

Cinci gesturi care pot fi decisive la interviul de angajare

Cum să folosești sindromul impostorului în avantajul tău

A fost util articolul? 3
carieradomeniul ITeveniment

Leave a Reply