• 30 Mar. 2005
  • 2 min

Exemplu de scrisoare de intenție

Model scrisoare de intenție
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ești student, absolvent sau specialist cu ani de experiență care își caută un loc de muncă? Atunci trebuie să știi că pe lângă un CV atrăgător care să conțină toate detaliile despre tine, o aplicare e bine să fie completată de o scrisoare de intenție. Ca să-ți venim în întâmpinare, ne-am gândit că ți-ar fi mai ușor să scrii o astfel de scrisoare dacă ai avea un exemplu în față. 

Uite cum ar trebui să arate o scrisoare de intenție!

Calea Independentei, nr. 26

Bacau</place /></city />, 521300

 

David Mocanu

Director executiv

Compania “X”

Str. Nicolae Grigorescu, nr. 1

Bacau</place /></city />, 251149

 

Stimate D-le Mocanu,

 

CV-ul care însotește aceasta scrisoare de intenție este un răspuns pentru „agentul de pază”, job pe care compania dumneavoastră l-a publicat într-un ziar local (precizează neapărat numele ziarului).

Sunt interesat în mod deosebit de această ocazie, deoarece experiența mea ca șef-agent de pază, pe care am deținut-o în cadrul armatei, m-a pregătit pentru un mediu de lucru sigur și disciplinat, dar în același timp m-a supus unor provocări cauzate de evenimente neprevazute. Îmi doresc foarte mult să mă folosesc de această experiență pentru a intensifica securitatea într-o companie care are în vedere în primul rând interesele comunității.

 

Aș aprecia foarte mult oportunitatea de a ne întalni și de a discuta modul în care experiența mea ar corespunde nevoilor dumneavoastră. Ideile mele în privința unei mai bune securizări a firmei vă pot interesa în mod deosebit. Din acest motiv, vă voi contacta la birou, luni, 30 mai, pentru a vedea dacă se poate stabili o întalnire la o oră convenabilă.

 

Aștept cu nerăbdare și interes să vă cunosc.

 

Cu stimă,

Ion Oprea

 

O scrisoare de intenție ar trebui să exprime dorința ta de a lucra în compania la care ai aplicat. De aceea, este important să subliniezi abilitățile pe care le deții și care se potrivesc pentru rolul respectiv. De asemenea, documentează-te în ce privește mediul organizațional din compania respectivă și vezi dacă ți se potrivește. Iar dacă te simți potrivit atunci nu uita să precizezi asta în scrisoarea de intenție.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Scrisoare de intentie. Tot ce trebuie să știi pentru a o realiza

Mai contează scrisoarea de intenție?

Cinci pași pentru o scrisoare de intenție personalizată

Scrisoare de intenție 0 sfaturi cheie

 

A fost util articolul? 7
model scrisoare de intentiescrisoarea de intentie

Leave a Reply