• 21 Sep. 2019
  • 3 min

10 joburi în educație care te ajută să câștigi experiență

educatie
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Școlile și grădinițele și-au deschis porțile pentru un nou an școlar. Pe fondul problemelor din învățământul de stat, multe dintre instituțiile particulare și-au dublat sau chiar triplat veniturile în ultimii ani ceea ce a dus la investiţii semnificative în educatie, dotări şi personal. Așa că dacă îți dorești să lucrezi într-un mediu unde poți să înveți și să avansezi, verifică pe eJobs.ro ce joburi sunt disponibile atât pentru personal calificat, cât și pentru cel necalificat.

Grădinițele, școlile private, dar și centrele de limbi străine angajează atât tineri calificați în educatie, cât și personal auxiliar care să se ocupe de supraveghere, transport sau de planificarea și coordonarea activităților in educatie.

Oferta cea mai mare de angajare in educatie este în București, unde sunt și cele mai multe instituții de învățământ privat (230), dar și în câteva județe mari din țară printre care Constanța, Prahova, Argeș, Cluj și Dolj. Vestea bună este că business-urile private din educatie se află în continuă creștere, drept dovadă cifra sa de afaceri a atins în 2018 nivelul de 173,3 milioane de lei, faţă de 73,1 milioane de lei în 2010, conform unei analize a firmei de consultanță Frames. Conform aceleiași analize, şcolile şi grădiniţele private şi-au optimizat resursele şi, pe fondul creşterii numărului de elevi şi preşcolari, au câștiguri tot mai bune. Veniturile acestora este în creștere de la 8,29 milioane lei în 2010 la 35,7 milioane de lei în 2018. Așa că e momentul să profiți pentru a te angaja. Pe eJobs găsești peste 300 de locuri de muncă pentru începători în educatie. Iată ce opțiuni de angajare ai.

 

Joburi în educatie

 

Educatoare debutantă

Dacă ești o persoană calmă și caldă în relația cu copiii și tocmai ce te-ai calificat ca educatoare, te poți angaja la o grădiniță particulară acreditată în București. Echipa e tânără, unită și dedicată, iar salariul este cuprins între 500 și 1.000 de euro. Găsești jobul aici.

 

Profesor engleză-franceză

Știi bine limba engleză sau limba franceză? Dacă cei apropiați ție te definesc ca o persoană empatică, răbdatoare, entuziastă poți folosi cu spor aceste abilități pentru a aplica pentru profesor de engleză Montessori (grupa de varstă 3-6 ani) sau pentru profesor de franceză pentru 6-11 ani. Abilitatea de a planifica activități în una dintre aceste limbi străine, precum și experiența în mediul Montessori reprezintă este un avantaj. De asemenea, contează să ai abilități bune de comunicare, organizare și să ai un spirit creativ. Programul este part-time: 3 zile pe săptămână (marți-joi) 11:00-12:00 (limba engleză cu copiii preșcolari) și o zi pe săptămână – 16:00-17:00 (limba franceză cu copiii școlari). Aplică aici.

 

Trainer engleză

Ești student sau absolvent de limbi străine, litere, psihologie, științele educației, știi bine limba engleză și vrei un job pe termen lung? Îți poți lua un job de trainer. Ai o mulțime de beneficii: salariu în funcție de numărul de ore lucrate și performanța realizată, orar flexibil; bonusuri pentru atingerea targetului pe fiecare proiect în parte; asigurare de sănătate, adeverință de practică. Mai multe detalii aici

 

Joburi de suport în educatie

 

Asistent manager

Cu atitudine bună, pozitivă și veselă, dar și cu abilități de organizare, poți lua primul job în educație, ca asistent manager în mediul Montessori. Contează mult energia ta și capacitatea de a rezolva diferite situații administrative care pot apărea în grădiniță și școală.  Principalele tale responsabilități vor fi contabilitatea primară (emitere facturi și plăți, relația cu firma de contabilitate), precum și comunicarea internă, dar și externă – cu părinții. Ai masa de prânz asigurată, program flexibil (8:00 – 16:30 sau 10:00 – 18:30, în funcție de nevoile organizației) și salariu cuprins între 400 și 500 de euro. Găsește jobul aici.

 

Supraveghetor afterschool

Ai ceva experiență personală în lucrul cu copiii? Poți face un job din asta la un centru educațional care are program pentru teme și activități după cursuri. Contează să ai abilități foarte bune de comunicare, să fii o persoană responsabilă, punctuală, organizată și dornică să lucreze cu juniorii. Creativitatea și entuziasmul contează mult pentru a te califica pentru acest job. Ai program între 10.30 și 18.30, masa zilnică asigurată și salariu avantajos. Află detalii aici.

 

Asistent medical

Cu experiența în domeniul medical, de preferat în creșă sau grădiniță, găsești job de asistent medical în grădinițele particulare din București. Un astfel de job poate fi full time sau part time, între 8.00-10.00 și presupune completarea documentelor medicale. Aplică aici.

 

Recepționer

Cunoștințele bune de operare pe calculator Word, Excel, Outlook, precum și abilitățile  de comunicare și relaționare te ajută să te califici pentru un job de recepționer la un colegiu privat din București. Te vei ocupa de primirea vizitatorilor și direcționarea acestora către zonele de interes, gestionarea solicitărilor pe care le au copiii/ părinții/ profesorii, evidența înscrierilor și plăților pentru diverse activități organizate. Citește mai multe despre job aici.

 

Coordonator cursuri

Tot cu abilități organizatorice și de planificare, poți aplica pentru jobul de coordonator cursuri în cadrul unui centru de limbi străine. Primești un pachet salarial motivant, cu bonusuri de performanță lunare și ai posibilități de dezvoltare personală și profesională (participări la cursuri, conferințe, etc.). Mai multe detalii aici.

Șofer microbuz

Dacă ai permis de conducere pentru categoria B și ești o persoană calmă, organizată, căreia îi place să lucreze cu copiii, te poți angaja ca șofer microbuz. Activitatea constă în transportul copiilor de la și către grădiniță precum și diverse sarcini administrative. Trimite CV-ul aici.

 

Consilier de tineret

Ești absolvent de studii superioare încheiate în domeniul pedagogiei/asistenţei sociale/psihologiei? Îți poți găsi job într-o organizație non-guvernamentală care se ocupă de copii și tineri. Ai numeroase beneficii printre care plata orelor efectuate pe timp de noapte, tichete de masă, bonusuri, al 13-lea salariu, asigurare medicală, zile suplimentare de concediu. Aplică aici

 

Ți-a plăcut articolul despre joburi în educatie? Citește și:

Antreprenorul care a introdus un nou tip de educație non-formală

Cum să treci peste obstacolele din carieră cu un obiectiv profesional

 

A fost util articolul? 17
educație

Leave a Reply