• 4 Jun. 2021
  • 2 min

Peste 33.000 de joburi noi pe eJobs.ro. Află unde se fac angajări

joburi

Măsurile de relaxare din ultima perioadă au adus și cele mai bune vești din ultimul an și jumătate în piața muncii. Este un moment potrivit pentru a-ți căuta job și pentru a face o schimbare în carieră. Luna mai este cea mai bună lună din istoria eJobs, după ianuarie 2020, numărul de joburi noi urcând la 33.000. Află unde te poți angaja, situația aplicărilor și numărul de candidați noi.

Peste 33.000 de joburi noi sunt acum disponibile pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, un salt cu 23% față de luna aprilie, fapt datorat în principal măsurilor de relaxare și reluării încrederii angajatorilor în revenirea economică. Totodată, 20.000 de noi candidați și-au făcut cont pe eJobs.ro, în timp ce numărul total de aplicări a ajuns la 1,1 milioane.

 

Domeniile unde a crescut semnificativ numărul de joburi

Domeniile afectate de pandemie reiau angajările, însă se confruntă în continuare cu lipsă de personal. Este așadar un moment bun să faci o reconversie profesională sau să schimbi jobul pentru o poziție în IT, în  HoReCA, retail, servicii:

„Vedem o intensificare a activității în sectoarele care au mers oricum bine în ultimul an, dar și o revenire a unor domenii care așteptau semnale de creștere economică, precum HoReCa. În acest caz, ridicarea restricțiilor, dar și apropierea sezonului estival a crescut semnificativ numărul de locuri de muncă disponibile în piață. De altfel, ca și în cazul IT-ului, și în ceea ce-i privește pe angajatorii din HoReCa, ne aflăm în fața unei situații foarte similare cu realitatea din 2018, 2019: devine foarte greu să găsești candidați în piață”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales, eJobs România.

Din cele aproximativ 30.000 de joburi care au fost postate de către angajatorii din România, cele mai multe au vizat candidații din retail. Sectorul de prestări servicii, industria alimentară și transport / logistică / import – export au fost următoarele cele mai mai active domenii în luna mai. HoReCa reintră în top, cu aproape 3.000 de joburi noi, depășind domenii precum call-center / BPO, telecom și chiar IT.

 

Care este distribuția joburilor pentru România, străinătate și remote

Din cele peste 33.000 de joburi nou apărute în luna mai, 87% au fost postate de angajatorii din România, 7,8% de cei din străinătate și 5,2% au fost joburi remote. „Atât pentru străinătate, cât și pentru remote vedem o creștere substanțială a numărului de poziții nou deschise. În ceea ce privește munca remote, surpriza este cu atât mai mare cu cât predicțiile generale vizau o reîntoarcere, din vară, a angajaților la programul clasic de lucru, la birou. Cât despre angajatorii din afara țării, pentru prima oară în ultimul an și jumătate scade numărul de joburi din medicină / sănătate, iar în topul clasamentului urcă ofertele de muncă din industria alimentară, construcții și turism / HoReCa”, mai spune Roxana Drăghici. Germania și Olanda continuă să fie cei mai mari angajatori, însă locul al treilea este ocupat în luna mai de Spania, după o lungă perioadă în care numărul de oferte a fost limitat.

 


Concurență mare în 4 domenii 

„Cu toate acestea, cele mai multe aplicări de luna trecută au ajuns la joburile din retail, IT, call-center / BPO, prestări servicii și bănci / servicii financiare. Alături de angajatori, și candidații se pare că au prins mai multă încredere în contextul favorabil al pieței din acest moment și stau cu ochii pe joburile care apar în piață. Astfel, peste 20.000 de aplicanți noi și-au făcut cont pe eJobs.ro în luna mai, iar numărul total de aplicanți pentru aceeași lună a fost de aproximativ 120.000”, mai spune Roxana Drăghici.

 

În acest moment, peste 33.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt înregistrate, lunar, între 1,1 și 1,5 milioane de aplicări și peste 120.000 de aplicanți care își caută activ un loc de muncă.

 

Ți-a plăcut articolul? S-ar putea să te intereseze și: 

Se anunță o vară fierbinte pe piața muncii. Descoperă angajatorii ce recrutează masiv

 

Pare imposibil să te angajezi? Ai curajul de a schimba abordarea

A fost util articolul? 1
joburi

Leave a Reply