• 4 Mar. 2021
  • 2 min

Domenii ce au scos la bătaie cele mai multe oportunități de angajare

oportunitati
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Peste 9.000 de locuri de muncă au fost scoase în piață de angajatorii din Capitală, urmați fiind de cei din vestul țării, respectiv din Cluj-Napoca și din Timișoara, potrivit eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

”Decalajul dintre Capitală și celelalte mari orașe rămâne mare și probabil vom vedea aceste diferențe și de acum încolo, însă încep să se reducă pragurile dintre orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Față de luna ianuarie, de exemplu, Timișoara a recuperat mult și este acum aproape la egalitate, din punctul de vedere al numărului de joburi, cu angajatorii din Cluj-Napoca. De altfel, la nivel național, Timișoara a fost, în luna februarie, orașul cu cea mai mare creștere a numărului de joburi noi. Procentual, a depășit chiar și Bucureștiul”, detaliază Bogdan Badea.

 

Oportunitati de angajare: în ce domenii au fost cele mai multe

Domeniile care au adus cele mai multe oportunitati pentru candidați au fost retail, prestari servicii, IT / telecom, call-center / BPO, industria alimentară, producție ori transport.

În vreme ce orașele mari au înregistrat creșteri față de luna trecută, numărul de joburi disponibile în afara țării a scăzut aproape la jumătate, în condițiile în care accesul candidaților străini în mai multe țări din Europa este îngreunat de contextul restricțiilor actuale. Nevoia angajatorilor din străinătate rămâne însă mare, astfel că este de așteptat ca în lunile următoare să crească din nou cererea de candidați, în special în domenii precum medicină, producție, servicii, IT sau industria alimentară.

 

Cum arată competiția pe joburi?

140.000 de candidați au aplicat în luna februarie la joburile disponibile pe eJobs.ro.  Numărul este într-o ușoară creștere față de luna precedentă, cei mai mulți dintre candidați venind din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași sau Ploiești.

”Continuă să fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care în luna februarie au adunat peste 110.000 de aplicări. Candidații caută locuri de muncă și angajatori care să le permită să lucreze de acasă sau într-un sistem de lucru hibrid. După un an de teste, în 2021 vom vedea care sunt rezoluțiile angajatorilor și care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care îl vor adopta, mai ales că deja în multe companii începe să se vadă o revenire treptată la birouri”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Cum te poate sabota la job dorința de a face lucrurile perfect 

Șapte greșeli în carieră pe care ești tentat să le comiți la 20 de ani 

Cum să rămâi optimist atunci când îți cauți loc de muncă

A fost util articolul? 3
angajarelocuri de muncaoportunități

Leave a Reply