• 6 Mar. 2020
  • 15 min

Mame cu job full-time la eJobs.ro

mame

Mamele din echipa eJobs.ro se împart zilnic între jobul de la birou și cel de acasă. De 8 Martie, le cunoaștem alături de copiii lor și aflăm ce au învățat profesional de la ei.

În echipa feminină eJobs.ro sunt cel puțin 12 motive de bucurie care așteaptă cuminți acasă. Vorbim continuu despre locuri de muncă, conturi, reactivări, postări, iar când facem o pauză, copiii sunt în centrul discuțiilor noastre. Din loc în loc, ne mândrim în birou cu „micul” acasă: un desen colorat, o fotografie cu un junior zâmbăreț, o minge sau ceva dulce. Fiecare dintre mame are pe birou o poveste.

De 8 Martie, ne-am dat seama că nu avem nevoie de cutii frumos ambalate, de cadouri scumpe sau de felicitări cu versuri complicate. Statutul de mamă și privirile jucăușe de acasă sunt un dar zilnic. Cel mai frumos cadou este să ne strângem aici, cu mici, cu mari, să povestim cum începem ziua, cum ne menținem fericiți chiar dacă suntem la job sau la școală/grădiniță, ce facem seara când ne întâlnim și ce învățăm împreună. Motivul nostru de bucurie? Să parcurgi poveștile noastre diferite și să te regăsești în cel puțin una dintre ele.

 

 

Roxana Draghici

Roxana, alături de Ziais.

 

Mame eJobs.ro: Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs, mama lui Ziais (10 ani)

Pe biroul Roxanei găsești mereu un desen vesel făcut de Ziais, dar și un desert. Mezina ei adoră sporturile extreme în pauzele de la școală. Pentru câteva momente, ne oprim din lucru și ne strângem în jurul biroului Roxanei să vedem noul număr de acrobație. Energia lui Ziais vine din familie unde e voie bună și poftă de copilărie.

Mama are o filosofie sănătoasă de viață: Cred că noi suntem singurii care putem alege dacă punem jobul înaintea familiei sau invers. Sunt happy la job și happy în familie, dar jobul și familia rămân mereu, fiecare cu propriul timp.

Programul meu începe zilnic la ora 6 am, cu foarte multe activități, dar întotdeauna pozitivă.

Cum petrecem seara în familie: Cel mai mult ne place să luăm cina împreună și să povestim ce am făcut peste zi.

Împreună au depășit și cele mai dificile momente când Ziais s-a îmbolnăvit: „Atunci am avut senzația că am sărit în gol și m-am izbit de asfalt, în realitate, lucrurile stăteau diferit”, povestește Roxana.

Timpul pentru mama începe seara, după ora 21.00. Îmi place foarte mult să citesc, mă deconectează total, astfel pot să încep diminețile pozitivă.

 

Ana Calugaru

Ana, alături de Radu.

 

Ana Călugăru, PR eJobs.ro, mama lui Radu (3 ani și 9 luni)

La biroul Anei găsești „micul” acasă: o fotografie veselă cu Radu și multe povești despre prăjituri bune, despre jeleuri home-made și despre cele mai recente aventuri de la grădiniță. Radu a devenit practic colegul nostru mai mic, care vorbește ca un om mare și are mentorii lui la grădiniță, pe simpaticele Miss educatoare. Toate noutățile sunt transpuse de Ana în forma unor mici comunicate pe care le transmite cu zâmbetul pe buze. Cum reușește să aibă un tonus așa de bun? Are o viziune diferită pe care o dezvăluie în cele ce urmează:

Programul zilnic: Știi scena din Singur acasă I, când toată lumea se trezește cu întârziere, își dau seama că sunt pe punctul de a pierde avionul și totul se transformă într-un haos complet? Așa sunt diminețile mele 😊 și apoi ziua continuă după o rutină destul de clar stabilită: grădiniță, birou, înapoi la grădiniță, acasă, joacă și programul complet de seară atunci când ai un copil. Sincer, nu știu când se face 10 seara și abia atunci îmi dau seama că am fost toată ziua într-un rollercoaster care a început la 7 dimineața și care urmează să reînceapă a doua zi. 😊

 

Eu văd lucrurile puțin altfel legat de împărțirea celor două job-uri. Am un singur job, cel de la eJobs, care îmi place la nebunie. Să fiu mama lui Radu nu e un job, e, pur și simplu, cea mai mare parte din mine și cea care, recunosc, mă solicită cel mai mult. Din fericire, reușesc să reconciliez viața de la birou cu cea de acasă destul de bine. Sunt într-o zonă de echilibru care mă bucură și mă energizează foarte mult și rar simt că o parte are de pierdut în favoarea celeilalte.

Cel mai amuzant moment alături de copil: Sunt super multe! Recent, a devenit foarte amuzant când își comandă singur de mâncare la restaurant sau felul în care încearcă să schimbe subiectul atunci când nu-i convine ceva. Sau când încearcă să explice lucruri foarte complicate pentru vârsta lui. Știi ce înseamnă „efemer”? „Ceva amenințat să dispară în foarte scurt timp” (râsete). Evident, așa cum ar spune (pe bună dreptate) orice altă mamă, copilul meu este extrem de inteligent și amuzant.

Cel mai dificil moment alături de copil: Cel mai dificil a fost, de departe, momentul în care am terminat concediul de maternitate și a trebuit să ne schimbăm viața de aproape siamezi pe care o avusesem până atunci. La fel de grea a fost începerea grădiniței, gândul că va trebui să-l las în grija unor persoane complet noi pentru el, faptul că îl lăsam plângând (și el, și eu) dimineața. Și, bineînțeles, momentele în care este bolnav. Din fericire, sunt puține și trec repede.

Cum petreceți timpul/serile în familie: Ne jucăm, gătim, colorăm, construim și apoi începem negocierile pentru baie, povestea de seară și mersul la somn. Serile sunt, în orice caz, foarte active.

Cel mai important lucru pe care l-ai învățat de la copil: E ceva ce învățăm împreună, de fapt – să avem mai multă răbdare. Lucrăm amândoi la asta. Și știu că e un mare clișeu să spun asta, dar chiar am învățat să mă bucur de lucrurile mici, mai ales de când am o conștiința foarte pregnantă a faptului că timpul trece uluitor de repede. Aș putea să jur că ieri l-am născut. Cu toate astea, are deja 3 ani și 9 luni. Și nu vreau să las niciun lucru să treacă pe lângă noi fără să ne bucurăm din plin de el. Asta cu siguranță e ceva ce nu mă preocupa înainte de Radu.

Timpul pentru mama: Știu cum mi-ar plăcea să mi-l petrec: să merg la spa, la masaje, să merg singură prin magazine, să ies la prânz sau la o cafea cu o prietenă, să fac binging pe Netflix. Și pot să continuu. Realitatea este că timpul pentru mine înseamnă o oră, maximum două seara, după ce adoarme Radu și maximum o oră dimineața, înainte să se trezească. Și mai am timpul petrecut în mașină, după ce îl las la grădinița sau înainte să îl iau. Atunci, fie mă uit la un film, fie ascult muzică. Deci, nimic spectaculos. Din când în când, mai rămâne cu bunicii și noi ieșim în oraș, dar știi ce? Chiar și atunci ne grăbim să ajungem înapoi acasă. 😊

Cea mai importante lecții învățate din jobul de mamă: Nimic, dar absolut nimic nu este mai important decât familia. Cei mai mici omuleți au cele mai mari inimi. Aproape nimic nu mi se pare imposibil acum și că nu degeaba privarea de somn a fost folosită mult timp ca metodă de tortură.

 

mamici eJobs

Mame eJobs.ro: Steluța, alături de Olivia

 

Steluța Năstase-Lupu, web-editor eJobs.ro, mama Oliviei (3 ani și 6 luni)

Sunt una dintre acele mame care a ales și a putut să lucreze până în luna a-9-a de sarcină (inclusiv).  Încă de când am aflat că vine bebe mi-am propus să fiu activă și să-i transmit copilului energie și zâmbete. Alternativa ar fi fost să stau acasă, să mă complac în starea de graviditate, chiar să citesc sute de bloguri care mi-ar fi transformat momentul fericit într-unul plin de griji. Eu îmi aduc aminte de interviuri cu CEO, dar și de emoția deschiderii unui e-mail primit la ora 1 am de la un antreprenor important pentru o campanie care se termina în 2 zile. Memorabil a fost și momentul în care am finalizat un articol pe plajă pe 1 Iunie, când am primit și toate aprobările pentru publicare. Am lucrat, dar am și călătorit de 2 ori la Roma și în Zakynthos. Am fost la zi și cu lectura despre sarcină și bebe, practic am eliminat timpii morți și am citit în timpul călătoriilor cu metroul spre Pipera.

În săptămâna 36 de sarcină când am zis că mă retrag, parcă nu îmi venea să las interviurile neterminate. I-am dat emoții șoferului de Uber (care mă ducea la o ședință foto) când i-am spus că sunt în luna a 9-a, iar el era la a 3-a cursă cu o femeie însărcinată. Olivia a venit pe neașteptate, a dat primele semne în timp ce lecturam un articol în Decât o revistă. Mă documentam pentru un interviu care o lună mai târziu a dat ceva emoții (pozitive, desigur) la traficul pe site.

 

Simt că pot fi eficientă și veselă pe ambele planuri dacă îmi mențin mintea activă.


Cum împac viața profesională cu cea de familie: Cu determinare și pasiune pentru amândouă. Simt că pot fi eficientă și veselă pe ambele planuri dacă îmi mențin mintea activă, așa că încerc tot timpul să învăț ceva nou, să-mi iau o carte care știu că-mi va da o nouă perspectivă asupra lucrurilor.

Programul zilnic: Dacă aș menționa toate activitățile, ziua ar avea pentru mine 48 de ore. Mă trezesc la 6.15 și până la 7.00 e timpul meu în care mă relaxez, citesc sau mă gândesc cum să-mi organizez ziua. Apoi o trezesc pe Olivia, pregătesc micul dejun și asist la un spectacol de modă, pentru că nu putem ieși oricum din casă. În jurul orei 9 ajung la birou și am parte de o companie tare plăcută în echipa eJobs, mă relaxez redactând articole, interviuri sau stabilind tema creativă a următorului newsletter. La ora 5 pm sunt în drum spre grădiniță, iar după ce o iau pe Olivia facem o plimbare plăcută de o jumătate de oră pe jos care ne ajută mult să ne conectăm, să povestim și chiar să ne bucurăm de ceva bun. Când ajungem acasă pregătim cina alături de tati și ne jucăm apoi pe covor. Ziua mea se încheie la ora 10, pentru că odihna mi se pare esențială pentru a avea energie a doua zi.

Cel mai simpatic moment alături de copil: Sunt chiar mai multe. Recent ne-a făcut o mărturisire serioasă: „Mami, tati, vreau să vă spun ceva. Eu vreau să renunț la gluten.” Dacă dau timpul înapoi îmi aduc aminte de o dimineață (după o noapte în care nu am dormit), în care mi-a zâmbit atât de frumos încât am uitat și de oboseală. A fost unul dintre primele zâmbete sociale. Rămâne consemnat și momentul în care am găsit-o dormind cu grația unei balerine sau cel când a făcut prima curățenie de Crăciun, lustruind learning tower-ul.

Cel mai dificil moment alături de copil: Nopțile albe din primele 2 luni ale Oliviei, când am epuizat elefanții care se legănau pe o pânză de păianjen.

 

Mă surprind și pe mine când găsesc tot felul de shortcut-uri (scurtături) eficiente.

Ce am învățat de la copilul meu: Am învățat să tratez copilul ca pe un adult și să nu-i subestimez așteptările și trăirile. Olivia mi-a arătat că nu e timp de stat, trebuie să fiu creativă, să vin mereu cu ceva nou ca să o distrez. Astfel, m-am specializat și în managementul timpului. Mă surprind și pe mine când găsesc tot felul de shortcut-uri eficiente ca să am timp de toate activitățile.

Timpul pentru mine: Folosesc momentele când Olivia doarme pentru a citi. Acum sunt veselă dacă apuc să citesc în fiecare zi sau să ascult o carte pe telefon.

 

Marinela Manole

Marinela, este printre cele mai tinere mame eJobs

 

Marinela Manole, contabil eJobs.ro, mama lui Matei (4 ani și 3 luni)

Mari este colega noastră organizată care știe mereu ce client a plătit sau ce documente fiscale sunt necesare pentru a încheia cu succes o tranzacție. Și acasă este la fel de organizată și încearcă să dedice cât de mult timp fiului său, Matei care o provoacă la sute de povești. Cum face față și care sunt provocările unei mame cu job full-time, aflăm în cele ce urmează. 😊

Programul zilnic: Este o sarcină dificilă să mă împart la modul ideal între job și familie, așa că încerc să-mi organizez timpul cât mai eficient. Mă trezesc la 6-6:30 și după o repriză de îmbrățișări și mulți pupici, începem rutina de dimineață. Luăm micul dejun împreună și la 7:30 eu și soțul plecăm spre birou, iar Matei la grădiniță împreună cu bunicul sau bunica. Ne revedem toți trei în jurul orei 19:30 când începem poveștile „colorate”. Povestim toate peripețiile de pe parcusul zilei, gătim, luăm cina, ne alergăm prin casă, ne „luptăm” la schimbatul în pijamale.  Distracția se termină în jurul orei 21:30, dar nu înainte de a citi măcar o poveste : „Mami, în seara asta vreau să citim 100 de povești!” 😊

Cele mai amuzante momente alături de copil: Îmi aduc aminte o întâmplare recentă, nu amuzantă, dar cu siguranță memorabilă. În timp ce îi luam o geană căzută pe obraz, l-am rugat să își pună o dorință. După câteva minute de gândire, îmi șoptește la ureche dorința lui: „Să mai aibă încă o mami exact ca mine care să stea cu el non-stop”.

Cele mai dificile momente alături de copil: Când este bolnav și, de cele mai multe ori, sunt departe de el pentru că sunt la job. Deși rămâne în grija bunicilor, pentru mine acele momente sunt cele mai dificile.

Timpul în familie: Este cel mai prețios dar pe care ni-l putem face. Așa că încercăm să rezolvăm toate treburile împreună. Cel mai mult ne place să facem prăjituri împreună, să luăm masa în familie și  să ne plimbăm.

Cel mai important lucru pe care l-a învățat de la copil: Orice supărare sau grijă poate să treacă într-o singură clipă. Secretul este „îmbrățișarea sandviș” (mami, tati și Matei la mijloc).

Timpul pentru mama: Uneori am de îndeplinit un număr foarte solicitant de sarcini, dar sunt conștientă de faptul că trebuie să petrec și puțin timp doar pentru mine. Când băieții mei (tati și Matei) sunt plecați în parc, la piscină sau la cumpărături, eu pot citi în aer liber, ceea ce mă binedespune.

Cea mai importantă lecție învățată din jobul de mamă: Am învățat să fac nenumărate lucruri în același timp deși am aceleași două mâini ca înainte.

Stela Mandroc

Mame eJobs.ro: Stela, alături de Eric și Mario.

 

Stela Mândroc, contabil eJobs.ro, mama lui Mario (15 ani) și a lui Eric (8 ani)

Când o vezi la birou, nu i-ai da mai mult de 20 de ani, iar poza de mai sus ne face să o admirăm și mai mult 😊. Nu, nu sunt frații săi, așa cum ai crede, ci copiii ei.  Secretul colegei noastre? Face sport și îi plac competițiile. Prin urmare și la job vine cu o dispoziție foarte bună. Când ai o zi mai tristă, dacă ai nevoie de consiliere pe partea de facturi sau de sfaturi privind finanțele, Stela este colega pe care ți-o dorești în companie. Și dacă tot nu am reușit să-i ghicim vârsta, i-am lansat provocarea de a povesti despre cum e viața unei mame cu două joburi, cel de la eJobs și cel de acasă:

Programul zilnic începe la 6:15 când mă trezesc, pregătesc micul dejun și pachetele pentru școală. La 8:50 sunt la birou, unde am grijă ca toate plățile să fie în ordine, emit facturi, le actualizez în sistem și colaborez cu colegii mei din departamentul de sales. Misiunea mea se încheie la ora 18:00, când merg la o sesiune de shopping în hipermarket. La 19:45 ajung la „castel”, unde scot din joben multiplele personalități  de mamă, bucătar, asistentă personală, profesor, medic, menajeră. Totul până la ora 23:00 când în sfârșit sting lumina.

Cele mai amuzante momente sunt clar cele petrecute cu ei, când descopăr zâmbete sincere, greșeli cu adevărat nevinovate, stângacii.

Cele mai dificile momente sunt clar cele când sunt bolnavi. Din fericire, nu am avut parte de multe astfel de momente, copiii mei fiind destul de imunizati ereditar.

Timpul în familie: Îl petrecem făcând teme sau ne uităm împreună la un film, pe Netflix.

Timpul pentru mama: Îmi place foarte mult să fac sport, în special aerobic, astfel că de trei ori pe săptămână, cu ajutorul soțului care preia din sarcinile de mamă, merg la o sală din apropiere. Sportul este pentru noi un mod de viață. În familie participăm la numeroase competiții sportive (crosuri, maratoane, MTB marathons).

De când am devenit mamă, am învățat să apreciez și să prețuiesc lucrurile simple: să mă bucur că am copiii sănătoși și zâmbitori. Am învățat să fiu mai calmă și mai răbdătoare, să ne amuzăm împreună de mici prostioare, de care ne vom aminti cu drag peste ani. Să fii mamă înseamnă sa fii o femeie puternică, dar în același timp sensibilă și iubitoare. Din punctul meu de vedere, aceasta este rețeta.

 

Nicoleta-Macineanu

Mame eJobs.ro: Nicoleta (stânga) alături de colege.

 

Nicoleta Măcineanu, Project Manager Coders Lab – Academia de IT eJobs, mama lui Șerban (5 ani și 7 luni)

Nicoleta lucrează în echipa eJobs de 14 ani, iar în 2014 a devenit mama lui Șerban. A stat un an acasă în concediu de maternitate și din 2015 a revenit la job. Acum ne pune imaginația culinară la contribuție în fiecare zi de vineri. După ce menține legătura cu reprezentanții companiilor sau merge la întâlniri, aproape de finalul programului, face un brainstorming: „Ce ar putea să-i gătească lui Șerban, băiețelul ei de 5 ani și 7 luni pentru weekend?” Astfel, în echipa eJobs.ro, fiecare vine cu o idee și încheiem săptămâna cu voie bună și idei sănătoase pentru gătit în weekend.

Nicoleta povestește că face sacrificii pentru a împăca viața profesională cu cea de familie.

Programul zilnic: Sunt mereu pe fugă, de la 9:00 la 18:00 la job, iar restul zilei îl petrec în familie.
Toate eforturile merită pentru că vine și Cel mai simpatic moment alături de copil:

Mi-a dat primul lui mărțisor, făcut chiar de el, și mi-a zis: „Mami, ține!


Cel mai dificil moment alături de copil: Când este bolnav și eu trebuie să îl las în grija bunicii și să plec la job.

Cum petrecem seara în familie: Tati gătește, noi ne uităm și povestim fiecare ce a făcut peste zi.

Ce am învățat de la copilul meu: De la el am învățat răbdarea, el m-a învățat cine e Gașca Zurli. Încă mă învață zilnic.

Timpul pentru mama: Extrem de puțin și, în general, îl petrec cu prietenele mele sau ieșind cu soțul în oraș.

Ce am învățat nou pe plan profesional după ce am devenit mamă: Am învățat ce este voința și eficiența. Mamele, dupa părerea mea, sunt mult mai eficiente pentru că voința lor de a nu reduce din timpul alocat familiei le face să fie extrem de focusate în timpul orelor de lucru.

 

Alina, alături de Vlad.

 

Alina Nistoran, Performance Marketing Specialist, mama lui Vlad (3 ani și 11 luni)

Alina este omul care face magii și aduce trafic prin intermediul campaniilor Adwords și Facebook Ads pe care le setează. Și da, mai nou și culoarea părului, turcoaz, o face să fie asociată cu un personaj cu superputeri. Exact așa este așteptată și acasă de către Vlad. Cum reușește să aibă voie bună și la birou, dar și acasă ne povestește în continuare:

Programul zilnic: Trebuie să recunosc că ziua începe la ora 7:00 dimineață. Poate sună foarte ciudat, deoarece majoritatea mamelor încep programul mult mai devreme, dar am realizat că somnul este mult prea important pentru mine, așa că am eficientizat tot ce am putut pentru acel sfert de ora în plus. La 6 seara iau copilul de la grădiniță și mergem în parc. Ajungem acasă în jurul orei 8 seara. Este momentul în care ne bucurăm fiecare de momentul lui. Vlăduț se uită la desene sau se joacă, eu ascult diverse podcast-uri, iar soțul studiază cu atenție ce au făcut echipele lui favorite.

E destul de dificil să realizezi o împărțire strictă, pentru că uneori ce se întâmplă la serviciu îmi influențează deciziile, reacțiile acasă și invers. Uneori îmi iese o delimitare clară, alteori nu.

Cele mai amuzante momente alături de copil: Atunci când încearcă să negocieze obținerea dulciurilor, mai ales când a făcut vreo năzbâtie. Este atât de amuzant să îl vezi cum încearcă să manipuleze situația astfel încât să capete ce-și dorește.

Cel mai dificile momente alături de copil: Sunt un om foarte rațional, dar cel mai dificil moment a fost prima zi când am venit de la maternitate. Când Vlad s-a trezit și a început să plângă (de foame, evident), a fost un moment în care m-am gândit că sunt o mama denaturată pentru că nu știe ce vrea copilul ei. După primele 24 de ore, totul mi s-a părut mult mai ușor. Chiar și atunci când a fost bolnav.

Timpul/serile în familie: Ca orice copil care se respectă, Vlad are multă energie, așa că ieșim cât mai mult afară. Un lucru care ne place maximum este să ieșim în weekend la cafea. Mergem la o cafenea și eu îmi comand o cafea, el un smoothie sau un suc, mâncăm o brioșă sau un biscuite și ne simțim importanți. Lui i se pare că face lucruri de oameni mari, noi ne relaxăm.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la copil: Răbdarea, faptul că am nevoie de socializare și că trebuie să existe un echilibru între rolurile mele.

Timpul pentru mama: Ies cu prietenele mele sau aleg un duș relaxant, un masaj. Buncii ne ajută pentru că uneori avem nevoie de o pauză din a fi părinți.

Cea mai importantă lecție învățată din jobul de mamă: Fii mamă, iubește-ți copilul, dar nu uita să acorzi atenție și omului care ești.

Alina, alături de Amalia și David.

Mame eJobs.ro: Alina Tabacu, account manager eJobs.ro, mama Amaliei (10 ani) și a lui David (12 ani)

Alina ne povestește mereu la birou ce e nou în fotbal. Juniorul familiei, David, este pasionat de sport și nu ratează niciun antrenament. Pentru Amalia se gândește ce jocuri si gadgeturi creative sa comande. Mama are în familie 3 capricorni, așa că începe anul cu petreceri. Și profită împreună de fiecare moment.

Programul  meu rulează pe fast forward (trad. pe repede înainte) toată dimineața, pe forward (trad. pe fugă) la birou și pe slow motion (trad. ritm lent) când ajung acasă și aș vrea ca timpul petrecut alături de familie să treacă mult mai greu.


Cum petrecem seara: Important este să fim împreună, să ne adunăm și să povestim despre cum a decurs ziua fiecăruia, să împărtășim momentele frumoase sau mai puțin plăcute de pe parcursul zilei. Împreună creștem, învățăm, ne bucurăm sau ne întristăm și asta ne unește.

De la copiii mei am învățat ce înseamnă să ți se umple inima de bucurie. Este un sentiment pe care doar copiii ți-l pot transmite. Ce le spun eu mereu este să nu se plângă, ci să găsească soluții și să bucure de ceea ce au. Pentru restul, vor primi propriile răspunsuri peste ani.

Timpul pentru mama: Sunt rare acele momente când am timp pentru mine. De cele mai multe ori se întâmplă când plec în vacanță și „rup” orice conexiune cu viața de zi cu zi.

Ce am învățat nou pe plan profesional după ce am devenit mamă: Îmi organizez mult mai bine timpul, îmi sortez prioritățile și apreciez lucrurile care contează cu adevărat. Mi-am dat seama că ei sunt cea mai mare realizare a mea și ei m-au învățat să fiu răbdătoare când vine vorba despre aspirații.

 

Romina Vaduva

Romina, alături de Cătălina Izabella și Cezar.

 

Romina Văduva, account manager eJobs.ro, mama lui Cezar (7 ani și 6 luni) și a Cătălinei Izabella (1 an și 4 luni)

Romina s-a alăturat echipei eJobs.ro acum patru ani. Atunci îl avea pe Cezar și între timp, familia s-a mărit și a apărut Cătălina Izabella. Iar viața unei mame cu doi copii este acum o provocare: „Cum poate mama să iubească doi copii în mod egal?” este întrebarea lui Cezar. Gelozia între frați este evidentă de multe ori, însă Romina are o filosofie sănătoasă:


O mamă cu doi copii nu își împarte iubirea, ci o înmulțește. Și nu doar o înmulțesc, ci am învățat că pot face multe lucruri deodată. Am un fel de superputeri.”

Programul zilnic: Zilele noastre sunt pline. Încep dimineața și se termină seara târziu, cel puțin pentru mine. Joaca este nelipsită. Cu Cezar am periodic o zi a noastră, o zi în care facem tot ceea ce îi place lui. Mergem la film, la restaurant sau în parc. Avem și un ritual în ceea ce privește somnul, în weekend dormim împreună. Nu ne abatem de la el, nici gând. Doar nu o lăsăm singură pe mama? Dacă ar exista un pat mare, al nostru ar fi. Dar ce poate fi mai frumos de atât?

Unul dintre cele mai simpatice momente: La prima oră de germană, când Cezar a rezistat eroic în compania unor persoane pe care le-a văzut pentru prima oară. La sfârșit, după ce am părăsit clădirea, mi-a spus mândru de el: „Mami îmi venea să plâng, dar nu am plâns, am rezistat.”

Cele mai dificile momente: Sunt zile în care simt că nu am suficientă răbdare și nu pot să le acord toată atenția pe care și-o doresc. Sunt zilele grele când se îmbolnăvesc și mă lupt cu neputința de a-i ajuta. Câteodată mă simt de parcă tocmai m-am dat jos dintr-un rollercoaster și nu știu pe unde să merg. Cu toate acestea nu aș schimba cu nimic viața mea de acum. Mă bucur tare să-i văd cum se joacă împreună, cum râd când fac năzbâtii, cum au grijă unul de celălalt sau cum se alintă. Savurez fericirea lor și parcă viața de mamă nu mai e așa grea.

Cum petrecem seara în familie: Povestim ce am făcut peste zi, ce am învățat fiecare și apoi ne distrăm cu jocurile de rol, preferatele noastre. Jucăm și fotbal (îmi pare rău pentru vecini). Eu am rol de arbitru, întotdeauna.

Nu aș fi crezut vreodată că am abilitățile necesare să lucrez în vânzări. Răbdarea, ascultarea activă și empatia dobândite în rolul de mamă m-au ajutat.

Am învățat de la copiii mei să mă bucur de fiecare zi, iar eu i-am învățat să iubească oamenii și să îi accepte așa cum sunt ei.

Timpul pentru mama: În weekend, câteva ore mi le dedic mie. Ador să mă uit la filme bune care mă relaxează.

Ce am învățat nou pe plan profesional după ce am devenit mama: Acum știu cum să-mi organizez mai bine timpul. Nu îmi iese întodeauna, dar fac progrese. În acest moment, lucrez în vânzări și nu aș fi crezut vreodată că am abilitățile necesare. Răbdarea, ascultarea activă și empatia m-au ajutat în acest sens.

 

Ți-a plăcut articolul despre mame eJobs.ro? Citește și alte articole despre mame:

A ales să fie propriul șef după concediul de maternitate

Stimulent de insertie 

A dat corporația pentru un business inspirat din concediu de maternitate

Cum sa fii in relatii bune cu angajatorul in concediu de maternitate

A fost util articolul? 10
concediu de maternitate
  • AvatarGEORGIANA zice

    Bună ziua! Citi articolul dumneavoastră despre mame şi ajunsăi la concluzia că sunteţi doamne exemplu. Felicitări şi succes !

Leave a Reply