• 21 Jun. 2018
  • 2 min

5 motive pentru care merită să aplici la un internship

internship

Internship-urile au prins un renume destul de prost pentru că până acum câțiva ani nu erau plătite, iar multe companii trăgeau să te țină cât mai mult pe o astfel de poziție înainte a scoate la bătaie posturile permanente, remunerate pe măsură. Acum lucrurile s-au schimbat cu totul, iar internship-urile reprezintă oportunități grozave pentru tinerii de azi. Află de ce!

Anunțurile entry-level care cer cel puțin un an de experiență din partea candidaților nu sunt o raritate. De aceea mulți studenți și absolvenți devin demoralizați în momentul în care își încep căutările profesionale. Totuși, motivați de lipsa din ce în ce mai acută de oameni, specialiștii în HR au început să caute alte calități de la candidații la început de drum. Ei lansează o mulțime de internship-uri cool și creative care să-i învețe pe tineri tot ce trebuie să știe pentru un prim job, ci și care să le facă o introducere cât mai plăcută în piața muncii. Iată 5 lucruri grozave pe care ți le aduce un internship:

1. Salariu minim

La finalul anului trecut a trecut proiectul de lege care obligă angajatorii să își plătească stagiarii cu cel puțin jumătate din salariul minim pe economie. În acest moment, asta înseamnă că un intern poate câștiga cel puțin 950 de lei pe lună pentru o perioadă de maximum 6 luni (atâta cât poate dura un internship). Dacă în trecut internii lucrau doar pentru a dobândi experiență, acum angajatorii pun la bătaie nu doar un salariu, ci și multe alte beneficii pe care le primesc și angajații cu carte de muncă.

2. Poți dobândi rapid experiență de muncă

Nimic nu e mai înfricoșător ca prima zi la un job pe care nu știi să-l faci. De aceea internship-urile sunt o idee grozavă pentru că nimeni nu pleacă de la idee că tu deja știi tot ce trebuie să știi pentru a-ți face munca așa cum trebuie. Tot ce trebuie să faci este să fii deschis la a învăța lucruri noi.

3. Internship-urile îți deschid calea către domenii noi

Ai terminat Cibernetica dar vrei o carieră în Marketing? Ai făcut Limbi Străine, dar pe tine te pasionează IT-ul? Nicio problemă. Se face! Pentru că angajatorii sunt dispuși să te învețe tot ce trebuie să afli pentru a-ți face munca, aceștia sunt dispuși să și accepte candidați care nu au neapărat studii complementare. Mai mult contează entuziasmul tău decât facultatea pe care ai urmat-o.

4. Ai șansa de a rămâne ulterior în echipă

Multe companii oferă internship-uri special pentru a pregăti tineri studenți sau absolvenți pentru posturile permanente din companie. Așadar, dacă le demonstrezi colegilor și superiorilor că ești un membru valoros al echipei, șansele să rămâi ulterior în companie sunt mult mai mari decât dacă ai aplica direct pe un post deschis, fără experiența internship-ului.

5.  Poți să testezi terenul înainte de a te angaja

Dacă nu ești încă foarte sigur că vrei să te angajezi din timpul facultății, alege să te înscrii la un internship de vară cu ajutorul căruia poți afla dacă locul de muncă ți se potrivește și dacă angajatorii și colegii sunt înțelegători cu seminariile și examenele pe care trebuie să le prinzi ocazional.

 

Așadar, dacă ești tânăr student sau absolvent, intership-urile pot fi soluția perfectă pentru primii tăi pași în carieră. Nu-ți fie teamă să testezi terenul și să descoperi tot ce îți oferă un astfel de program.

 

Citește și:

Cum te poate ajuta voluntariatul în viitoarea carieră?

Cum obții primul job dacă nu ai experiență?

Cum să negociezi salariul la primul job?

A fost util articolul? 13
angajareinternshipjoburiprimul job

Leave a Reply