• 18 May. 2018
  • 2 min

Ce înseamnă un program de management trainee și cu ce te poate ajuta în viitoarea carieră?

management trainee

Dacă ești proaspăt absolvent de facultate și încă nu ai decis care este domeniul, compania sau departamentul în care vrei să-ți construiești o carieră, atunci trebuie să fii la curent cu programele de management trainee lansate de companiile din piață, în special de cele multinaționale.

Dacă ești proaspăt absolvent de facultate și încă nu ai decis care este domeniul, compania sau departamentul în care vrei să-ți construiești o carieră, atunci trebuie să fii la curent cu programele de management trainee lansate de companiile din piață, în special de cele multinaționale.

Ce înseamnă un program de management trainee?

Aceste programe sunt dedicate proaspăt absolvenților și au drept scop principal recrutarea tinerilor care în timp ajung să ocupe roluri cheie în cadrul companiilor care organizează astfel de programe. Practic, angajatorii dezvoltă următoarea generație de manageri din organizație. Pentru majoritatea acestor programe se semnează un contract de muncă pe perioadă determinată (1-2 ani).

 

Care sunt avantajele participării la un program de management trainee?

Experiența anterioară nu este obligatorie

 

De cele mai multe ori companiile se axează mai degrabă pe diverse atitudini sau abilități și mai puțin pe profilul urmat în cadrul facultății sau pe experiența anterioară de muncă. Acest lucru ar putea fi un avantaj pentru tine, în special dacă în timpul facultății nu ai avut un job.

 

Vei beneficia de cursuri de dezvoltare

 

Companiile care au astfel de programe s-au gândit la faptul că tinerii în unele cazuri nu au experiență de muncă imediat după absolvirea studiilor, astfel că pun la dispoziție diverse cursuri de dezvoltare profesională care te pot ajuta pe termen lung. De partea ta rămâne să profiți de acest beneficiu.

Te vei putea orienta în carieră

 

Având în vedere că un program de management trainee presupune trecerea participanților prin majoritatea departamentelor importante din cadrul companiei, îți vei putea da seama care este cel mai potrivit pentru tine și unde ai vrea să-ți pui bazele viitoarei cariere.

Salarii peste medie

Pentru că acestea nu sunt doar niște programe de training, ci mai degrabă joburi full-time, salariile și beneficiile oferite depășesc uneori joburile entry-level puse la dispoziție de companii.

 

Îți vei dezvolta abilitățile de lider

În cadrul acestora vei avea posibilitatea să interacționezi cu diverse echipe, rolul tău fiind de a aplica în fiecare zi ceea ce înveți în timpul programului și să fii un lider pentru echipa pe care o coordonezi. De asemenea, îți vei dezvolta abilitățile organizatorice.

Dacă ai o pasiune pentru leadership, interacționezi ușor cu oamenii și îți dorești ca pe viitor să ajungi să ocupi un astfel de rol, atunci nu ezita să aplici la un program de management trainee.

 

Citește și:

Cum să-ți alegi corect programul de masterat

Dacă aș fi din nou studentă

Să mă angajez din timpul facultății?

A fost util articolul? 0
angajarecalcul salariucarieramanagement trainee

Leave a Reply