• 6 Nov. 2018
  • 2 min

Cât câștigă un contabil șef?

contabil șef

Jobul de contabil șef îți permite să lucrezi în diverse industrii și îți oferă oportunitatea de a fi la curent cu tendințele din piața muncii. Iar pe lângă beneficii și diverse oportunități de dezvoltare profesională, angajatorii pun la dispoziția candidaților și salarii pe măsură.

Pentru poziția de contabil șef există însă și câteva cerințe specifice din partea angajatorilor. Printre care se numără studiile superioare economice, experiență în evidența contabilă completă, dar și cunoștințe temeinice de fiscalitate sau legislația muncii.

De asemenea, pentru această poziție candidatul trebuie să mai dețină o certificare CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România) și să aibă o experiență de cel puțin cinci ani într-o poziție similară sau într-o companie de audit și consultanță economică, taxe și contabilitate.

Trebuie însă să știi că dacă ai studii economice, nu trebuie să te limitezi la meseria de contabil. Poți aplica și pentru poziția de auditor, consultant fiscal sau evaluator. Unde poți să aplici pentru astfel de joburi? Platforma de recrutare  eJobs.ro îți pune la dispoziție peste 1.600 de joburi disponibile în audit și contabilitate.

 

Află ce salariu poate câștiga un contabil șef în București!

Salariul pe care îl poți primi dacă vrei să aplici pentru o poziție de contabil-șef într-o companie cu activități de contabilitate și audit din București este de circa 5.100 de lei net pe lună, potrivit datelor Paylab România (www.paylab.ro), primul comparator salarial din țară. Capitala fiind regiunea în care salariile oferite pentru această poziție sunt cele mai mari în comparație cu alte regiuni ale țării.

Cât despre media salarială pe țară, aceasta variază în funcție de experiența și pregătirea pe care o deține candidatul, regiunea în care locuiește, nivelul de studii, cifra de afaceri a companiei sau performanța de care dă dovadă.

Ce salariu ai în alte zone din România

Pe următoarele locuri în topul celor mai generoase regiuni în ce privește pachetul salarial, se mai află Vestul și Nord-Vestul țării. Aici, spre exemplu, media salarială pe care o poate câștiga un contabil șef este de 4.700 de lei net pe lună.

Nici angajatorii din Galați nu sunt prea departe, ei oferă unui candidat pentru acest rol un salariu de 4.600 de lei net pe lună, mai arată datele Paylab România.

Pe de altă parte, cele mai mici salarii pe care le poate primi un contabil șef, sunt oferite de angajatorii din Gorj, unde media salarială nu depășește 4.400 de lei net pe lună.

 

Cât poți să câștigi în țările vecine

Mai mult, pe platforma Paylab.ro poți afla ce salariu poți să obții, pentru același tip de muncă, într-o altă țară din regiune. Spre exemplu, în Bosnia și Herțegovina un contabil șef câștigă 3.064 de lei pe lună. În vreme ce în Bulgaria, acesta poate să ajungă la un salariu și de peste 4.700 de lei.


Paylab te ajută să afli ce salariu să ceri la interviu

Prin intermediul Paylab România, poți afla mai multe date salariale comparative despre poziția ta. Acesta îți oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și AppStore.

 

Dacă vrei să afli și alte salarii oferite de angajatori, citește și:

Un florar își poate dubla salariul prin bonusuri

Ce salariu poți avea și unde poți ajunge ca Asistent Manager?

Ce îți poate oferi un job în vânzări?

 

A fost util articolul? 1
contabil șefsalariisalariu

Leave a Reply