• 2 May. 2022
  • 3 min

Sportul nu are vârstă când pasiunea îți setează obiectivele (P)

Se spune că unele pasiuni, cum ar fi sportul, nu au vârstă. Și partea cea mai bună atunci când practici sport este că îți ține inima puternică și deschisă către o varietate de activități.

Dar ce înseamnă să transformi o pasiune într-un loc de muncă?

Lucia Constantinescu n-a ajuns la Decathlon printr-o coincidență. A văzut online un anunț pentru departamentul de Logistică, a depus un CV și a fost chemată la interviu.

De acolo, Decathlon a ajuns nu doar locul său de muncă în ultimii 4 ani, ci și locul unde a putut să-și exploreze pasiunea pentru diferite sporturi și să o împărtășească fiecărui client pe care l-a ajutat.

Lucia ne-a răspuns la câteva întrebări, în speranța că te va convinge și pe tine să fii parte din echipa noastră!

 

Decathlon_header eJOBS_v2

 

Care a fost primul sport de care te-ai îndrăgostit?

Primul sport de performanță pe care l-am practicat a fost handbalul. Ulterior, fiind o fire sportivă am practicat „cu toată inima” și tenis de masă, tenis de câmp, dar și alergare.

 

Pentru ce alte sporturi mai bate inima ta?

În afară de handbal care va fi întotdeauna prima mea pasiune, inima mea mai bate pentru echipa națională de fotbal și schi.

 

Cred că încrederea în colegi și comunicarea te ajută să te dezvolți, indiferent de vârstă – Lucia, Sport Leader

 

Pare că un job la Decathlon este puternic legat de pasiunea pentru sport. Cum este mediul de lucru aici?

Mediul de lucru este la fel ca sportul: dinamic. Îmi place că promovează încrederea și comunicarea la toate nivelurile. Spre exemplu, poți cere cu încredere ajutorul oricărui coleg când ai o nelămurire sau o dilemă. Și poți avea încredere în faptul că liderul tău de echipă te va sprijini mereu în tot ceea ce ți-ai propus, dar și pentru a te dezvolta din punct de vedere al cariereri.

 

Care sunt responsabilitățile tale aici?

Am mai multe responsabilități, dar este mai simplu să le listez pe cele mai importante:

• Interacționez cu clienții și le ofer informațiile necesare.
• Aranjez produsele la raft și asigur astfel vânzarea către orice client care ne trece pragul.
• Încerc să înțeleg și să rezolv nevoile clienților Decathlon.
• Acumulez și învăț informațiile și datele tehnice ale produselor Decathlon.

 

Ce beneficii ale jobului te-au atras la Decathlon?

Pe lângă mediul de lucru și promisiunea unei dezvoltări profesionale, m-au atras și beneficiile. Partea de acționariat (oportunitatea de a investi în companie prin sistemul de acționariat) mi se pare motivantă.

Totodată, asigurarea medicală privată și asigurarea de viață au un rol important – vrei să știi că angajatorul are grijă de tine, nevoile tale medicale și planurile tale de viitor. Bonurile de masă și bonusurile de performanță au jucat un rol important în decizia de a lucra aici.

 

Care este partea ta preferată de aici?

În primul rând, interacțiunea cu clienții. Faptul că pot oferi informații și soluții alternative potrivite pentru fiecare nevoie este o mare satisfacție. Totodată, este plăcut atunci când clientul întreabă unde poate lăsa feedback la finalul interacțiunii.

A doua parte preferată este posibilitatea dezvoltării și în alte zone sau sporturi. Este încurajator să știi că poți explora posibilitățile unei cariere, indiferent de vârstă.

 

Crezi că vârsta influențează pasiunile sportive?

Nu neapărat vârsta, ci poate doar timpul care pare mai scurt. Pasiunea pentru sport poate exista și poate înflori mai departe. Rămâne doar să o adaptezi la tipul de efort sportiv potrivit pentru tine.

 

Decathlon_header eJOBS_v1

 

Ai o pasiune sportivă neexplorată? Sportul pe care ai fi vrut să-l practici, dar nu ai apucat?

Am început să schiez pentru că îmi doream să fac asta de foarte mult timp. Iar acum, aș dori să-l practic cât de des se poate.

 

Ce i-ai recomanda unei persoane pasionate de sport care aplică pentru poziția ta?

Sfatul meu este să fie deschisă la a învăța lucruri noi, să comunice dorințele și nevoile sale. Să se aștepte să exploreze un mediu de lucru dinamic alături de un colectiv energic și ambițios. Dar mai ales, să-i facă plăcere să interacționeze cu clienții.

 

Ți-a plăcut acest articol despre cum sportul nu are vârstă când pasiunea îți setează obiectivele? Citește și:

Sportul are puterea de a crea comunități pasionate

Modalități inspirate prin care îți poți comunica brandul de angajator

Anunturi de angajare video: cum te ajută să-ți găsești mai ușor job

A fost util articolul? 2
joburi DecathlonJoburi fără vârstă

Leave a Reply