• 6 Mar. 2018
  • 2 min

8 strategii pentru a fi motivat la job

8 strategii pentru a fi motivat la job

Motivația este esențială în obținerea rezultatelor atât în plan educațional, cât și profesional, însă, există situații în care nivelul de motivație nu este cel optim, acest aspect având un impact direct asupra eficienței activității noastre.

Cele mai importante strategii pentru a fi motivat la job sunt următoarele:

Setarea obiectivelor

Primul pas în atingerea unui obiectiv constă în setarea cât mai concretă a acestuia. Pentru a avea rezultate este necesar ca obiectivele stabilite sa fie în acord cu ceea ce ne dorim în mod autentic si de asemenea, este important ca acestea să fie realiste.

Setarea modalitaților de atingere a obiectivelor

Următorul pas important este reprezentat de identificarea modalitaților prin care respectivele obiective pot fi atinse. În acest context, vor fi stabilite etapele și acțiunile necesare în obținerea rezultatelor.

Organizarea

Organizarea ne ajută să avem claritate cu privire la activitatea pe care o desfășurăm, ceea ce ne facilitează obținerea unui nivel ridicat de motivație. Este util ca atât obiectivele pe termen mediu și lung, cât și cele pe termen scurt să fie organizate într-o manieră cât mai concretă.

Autoaprecierea

Este esențial ca fiecare pas care conduce către atingerea obiectivelor să fie conștientizat și valorizat.

Conștientizarea punctelor forte

Identificarea punctelor forte va face ca atitudinea în raport cu obiectivele stabilite să fie una pozitivă, aspect care va impacta în mod pozitiv atât încrederea în sine, cât și nivelul de motivație.

Identificarea blocajelor

Blocajele sunt firești și este constructiv să fie abordate în consecință. Una dintre tehnicile recomandate în situațiile în care simțim că nu mai avansăm către scopurile pe care ni le-am propus este să analizăm care sunt cauzele și, în egală măsură, să identificăm soluțiile.

Centrarea pe acțiune

În situațiile în care nivelul de motivație este unul foarte scăzut este totuși important să continuăm în a acționa, întrucât deseori lipsa de activitate conduce la demotivare.

Evaluarea

Pentru a fi în contact cu felul în care au evoluat lucrurile este recomandat să fie efectuată periodic o evaluare obiectivă. În acest context, pot fi identificate cele mai eficiente acțiuni, precum și cele care nu au avut efectul scontat.

 

Motivația este motorul care ne ajută să evoluăm; toate aceste strategii sunt esențiale în menținerea unui nivel de motivație optim.

 

Citește și:

Cum să-ți stimulezi creativitatea la job

E timpul să-ți schimbi jobul sau cariera?

5 metode motivaționale de a obține rezultatele dorite la job

A fost util articolul? 1
angajarejoburilocuri de munca

Leave a Reply