• 7 Mar. 2022
  • 3 min

Cum te poți detensiona în momente stresante 

stresul la locul de munca
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Sunt zile la locul de muncă în care activitățile pe care le desfășori ți se par epuizante. Poate simți că nu te poți concentra prea bine pe task-urile de la job în ultimele zile, chiar dacă-ți place cu adevărat ceea ce faci. Iată cum poți contracara astfel de senzații!

Ca să te menții într-o formă fizică și psihică bună, să fii energic și să fii motivat la job, ai nevoie să practici constant anumite activități. Ia în calcul orice îți place să faci în timpul liber, pentru a combate stresul la locul de munca: dacă iubești natura, fă două-trei plimbări pe săptămână în parc, dacă adori să înoți, fă-ți un abonament la o piscină.

Viața profesională nu ar trebui să influențeze calitatea vieții personale a unui angajat, așa că am pregătit o listă de activități pe care le poți desfășura ca să-ți îmbunătățești starea de spirit atât la job, cât și acasă. Cu mențiunea că aceste activități trebuie să fie practicate constant.

 

Stresul la locul de muncă. Află câteva tactici pentru a-l combate

Nu lua task-urile acasă

Uneori, așa cum se întâmplă în cazul majorității, suntem prinși cu diverse sarcini, iar unora dintre acestea nu le putem face față și asta ne determină să mai lucrăm și după programul de lucru, de acasă. Munca de acasă nu va impresiona pe nimeni, ci din contră îți vei înrăutăți starea de spirit și nici nu vei da dovadă de productivitate. Și studiile arată că un angajat care lucrează peste 8 ore devine ineficient. Încearcă să lași deoparte telefonul sau alte gadgeturi care te-ar ajuta să mai răspunzi la câte un e-mail. Laptopul ar fi cel mai bine să-l lași la birou, ca să nu fii tentat să mai rezolvi din task-urile pe care nu ai reușit să le bifezi la birou.

 

Fă cât mai multă mișcare

Dictonul latin spune: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, iar el este valabil atât pentru calitatea vieții personale, cât și profesionale. Dacă vrei să ai o minte creativă, să fii productiv, iar ideile bune să-ți vină la orice pas, mișcarea este soluția. Orice activitate fizică, fie că este vorba de o plimbare în parc sau că mergi două stații pe jos în loc să iei autobuzul, te vor ajuta să te menții energic și să-ți regăsești echilibrul.

 

Evită televizorul sau calculatorul înainte de somn

Alege o carte pe placul tău! Știrile de seară și informațiile negative pe care le poți vedea la televizor sau chiar pe rețelele de socializare nu-ți fac bine, ci din contră te solicită și mai mult. Petrece cât mai mult timp în liniște înainte de somn, acesta este meniul de relaxare perfect pentru ca să te trezești fresh a doua zi.

 

Cursuri de Yoga sau Pilates

Este constatat că practicarea regulată anumitor activități precum este Yoga sau Pilates te poate ajuta să reduci stresul la locul de munca și are un efect benefic asupra creșterii sentimentului de bunăstare și împlinire.

 

Excursie în propriul oraș

Poți face un program de vizitare pornind de la muzee, expoziții sau spectacole în aer liber. În orașul unde ai locuit o viață ai putea să descoperi o mulțime de locuri sau peisaje impresionante. În era vitezei și a stresului, pauzele de relaxare devin un must-have, așa că poți găsi soluții fără să pleci din orașul în care locuiești.

Întotdeauna poți apela la diverse metode de relaxare, indiferent de contextul în care te afli. Sigur, dacă starea nefavorabilă este datorată locului de muncă sau relației cu ai tăi colegi, întotdeauna poți să faci o schimbare.

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

Ți-a plăcut despre cum să confrunți stresul la locul de munca? Citește și:

Cum să vorbești cu managerul despre sănătatea ta emoțională 

De ce e important să dezvolți acum reziliența

Cum gestionezi emoțiile în această perioadă? Iată sfatul psihologului!

 

A fost util articolul? 1
sănătate la jobsportstresul la job

Leave a Reply