• 31 Oct. 2018
  • 3 min

Clujul respiră IT timp de 4 zile la Târgul de Cariere Cluj IT

Târgul de Cariere Cluj IT

Târgul de Cariere IT își unește forțele cu TechFest connected by Vodafone și TeComm eCommerce Conference&Expo pentru a organiza cel mai amplu eveniment dedicat industriei, cu peste 100 de companii participante și peste 30 de speakeri, în perioada 8-11 noiembrie, la Cluj.

Evenimentul va crea noi punți între specialiști și participanți, astfel încât oportunitățile întâlnite în cadrul târgului să fie cât mai avantajoase pentru cei care își doresc o carieră în domeniul IT sau vor să aprofundeze anumite teme relevante pentru viitorul lor profesional.

 

Ce fel de activități se vor organiza la Târgul de Cariere Cluj IT?

Conferințele TechJam, organizate de TechFest connected by Vodafone împreună cu Târgul de Cariere, prezintă traininguri aplicate pentru Android, Java, AI/Machine learning și multe alte subiecte de mare interes. Vor fi abordate teme actuale și relevante pentru domeniul IT, iar accesul la conferințe este gratuit cu înregistrare prealabilă.

În paralel cu Târgul de Cariere IT, în incintă se desfășoară o parte a festivalului de tehnologie TechFest connected by Vodafone, iar pe inelul 1 TeCOMM, evenimentul premium dedicat magazinelor online.

 

Industria eCommerce continuă să crească

Industria de comerț electronic se află pe un trend ascendent, iar fiecare ediție TeCOMM a contribuit la educarea și dezvoltarea unei piețe cu potențial uriaș. Numărul magazinelor online active din România s-a dublat anul acesta, ajungând la 14.000 în prezent, conform ARMO.

Peste 400 de profesioniști în eCommerce vor fi prezenți în cadrul expo-conferinței TeCOMM de la Cluj-Napoca. Structura evenimentului cuprinde lansări de produse de eCommerce în premieră, speech-uri susținute de  speakeri internaționali, workshop-uri tehnice, masterclass hands-on axat pe AI&Big Data pentru developeri și zona expozițională complexă, la care participanții au acces gratuit.  

Așadar, întreg evenimentul va fi transformat într-un hub tehnologic, în care fluxul de informații din domeniul IT va fi constant, fiind favorizate schimburile de idei și stimularea creativității.

 

Descoperă zeci de showcase-uri care să te inspire

La această ediție, Târgul de Cariere Cluj IT încurajează și antreprenorii din domeniul IT, amenajând o zonă dedicată startup-urilor unde cele mai interesante zece proiecte își vor prezenta oportunitățile de colaborare. Tot la Sala Polivalentă va fi organizată și o zonă de gaming cu două turnee și premii speciale, organizată în parteneriat cu cele mai active comunități de gameri din Cluj, League of Legends și HearthStone.

 

Aplică rapid cu CV-ul tău eJobs!

Una dintre noutățile acestui sezon este CV-ul eJobs transformat în QR Code, pe care fiecare candidat și-l poate imprima la intrarea în târg, la standul special PRINT CV AICI. CV-ul de tip QR scanabil simplifică procesul de aplicare, atât pentru candidați, cât și pentru companii. Candidații nu mai sunt nevoiți să vină cu CV-ul pe stick sau cu el deja printat la târg pentru a-l lăsa organizațiilor de care e interesat. Trebuie să vină doar la standul eJobs PRINT CV AICI, iar reprezentanții eJobs îi vor scoate CV-ul sub forma unui QR CODE. Candidatul se poate plimba apoi pe la diversele companii prezente la târg, iar în momentul în care găsește o organizație de care este interesat, poate aplica cu acest QR. Companiile vor fi instalat deja aplicația eJobs CV2GO, creată special pentru Târgul de Cariere, cu care vor putea scana CV-ul candidatului. Partea cu adevărat grozavă a lucrurilor e că nu trebuie să-ți actualizezi de urgență CV-ul. O poți face și după târg, iar companiile la care ai aplicat vor primi acces la cea mai recentă variantă a CV-ului tău.

 

Cum sunt salariile din IT?

Dacă în sezonul de primăvară au participat aproximativ 3.600 de candidați la eveniment, pentru toamna aceasta organizatorii estimează că în jur de 5.000 de persoane vor trece pragul Târgului de Cariere IT. Companiile participante au pregătit oferte de muncă atât pentru cei aflați la începutul carierei în IT, cât și pentru cei cu experiență. Printre pozițiile libere se numără PHP Developer, Java Developer, Software Developer, Android Developer, iOS Developer, Backend Developer, UI, Python sau Net Developer.  Iar dacă ești curios să afli cât câștigă un specialist pe fiecare poziție, poți vizita Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

Găsești mai multe detalii pe Târgul de Cariere Cluj IT.

#ClujulRespirăIT

 

Citește și:

eJobs îți face CV-ul pe loc la Târgul de Cariere

Cele mai căutate domenii la Târgul de Cariere Cluj

Fă cunoștință cu 400 de companii la Târgul de Cariere!

A fost util articolul? 2

Leave a Reply