• 9 Jun. 2022
  • 3 min

Testare online. Metoda perfectă care-ți mărește șansele de a obține jobul dorit!

testare online eJobs

Știm că testările sunt rareori motive de bucurie pentru că de cele mai multe ori ne amintesc de testele pe care le dădeam la școală, dar în mediul profesional pot avea un impact surprinzător asupra traseului nostru și ne aduc, de fiecare dată, cu un pas mai aproape de joburile dorite. De aceea, începând de astăzi, vei descoperi o nouă serie de joburi pe eJobs.ro, la care poți aplica cu test, demonstrându-le angajatorilor că ești candidatul ideal.

Arată-le ce știi printr-o testare online

Am auzit multe povești în ultimii doi ani de la persoane dornice să-și schimbe complet traseul profesional. O prietenă care e traducător de limba germană cochetează acum cu content writing-ul, după ce și-a dat seama că a atins vârful domeniului ei și că financiar nu e așa impresionant pe cât îl imagina inițial. O altă prietenă psiholog își dorește în acest moment să se reprofileze către IT datorită siguranței domeniului. Iar eu însămi mă gândesc deseori cum ar fi dacă m-aș apuca serios de cofetărie? Și cine m-ar angaja după 10 ani în care am lucrat în complet alt domeniu? 

Cu gândul la toate persoanele care vor aceleași șanse la un loc de muncă, echipa eJobs a creat și a introdus o nouă metodă de a aplica la anumite joburi – opțiunea de testare online. Acum, pe eJobs.ro, vei găsi inclusiv anunțuri de angajare la care poți „Aplica cu Test”, mărindu-ți șansele de a impresiona angajatorii cu toate cunoștințele tale. Ține cont însă că, în acest moment, majoritatea testelor sunt în limba engleză sau în limba străină pentru care aplici.

 

Cum funcționează procesul de testare online?

Atunci când intri pe eJobs.ro și găsești un anunț de angajare care îți atrage atenția și care implică o testare online, tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul „Aplică cu test”. Testul în sine îl poți da pe moment sau îl poți accesa și completa oricând în următoarele 24 de ore. Dacă alegi să îl dai mai târziu, o poți face intrând în contul tău de pe eJobs.ro, în secțiunea „Aplicările mele”. 

De asemenea, dacă începi testul și realizezi că nu ai timp să îl finalizezi, îl poți relua mai târziu, revenind la întrebarea la care ai rămas. Atenție însă pentru că numărul de ori în care poți relua testul e limitat! 

Tot ca măsură de siguranță, unele teste îți vor cere să răspunzi la un scurt video test. În acest fel angajatorul poate vedea că tu chiar ești candidatul care a răspuns la întrebări. Află mai multe despre cum te poți pregăti pentru o astfel de probă video aici: Cum te pregătești pentru un interviu de angajare online.

Timpul de testare online diferă pentru fiecare anunț, dar în medie durează aproximativ 30 de minute, așa că îți recomandăm să dai testul într-un loc liniștit și să îți aloci suficient timp pentru a-l completa cap-coadă. 

Ce mai trebuie să știi e că, dacă dai click pe butonul „Aplică cu test”, dar nu reușești să finalizezi testul, angajatorul va primi totuși aplicarea ta, dar va avea posibilitatea de a vizualiza doar candidații care au completat testul. Din acest motiv îți recomandăm să îți rezervi timp pentru procesul de testare online, deoarece îți mărește considerabil șansele de a fi chemat la interviu.

 

Cum te pregătești pentru test?

Nu trebuie să faci nimic special pentru a te pregăti la nivel de cunoștințe pentru procesul de testare online. Dacă aplici, spre exemplu, la un job de „Graphic Designer” cu test, întrebările vor viza cunoștințele tale de Photoshop și/sau Illustrator și/sau InDesign, și vor avea același nivel de dificultate pe care îl vei întâmpina și la jobul propriu-zis. 

Asigură-te însă că ai o conexiune la internet bună și că ai o ținută potrivită pentru posibilele probe video pe care ți le-ar putea cere testul! Nu vrei să fii prins în pijama fix în momentul în care ți se cere să te filmezi dând răspunsul.

 

Cu ce te ajută procesul de testare online

Așa cum am menționat și la început, procesul de testare online îți mărește șansele de a obține jobul dorit. Angajatorii pot sorta aplicanții în funcție de scorul obținut la test, caz în care vor vizualiza doar acei candidați care au completat testul. Asta înseamnă că CV-ul tău poate fi afișat și pe primul loc, chiar dacă nu ai experiență în domeniu, cât timp ai cunoștințele necesare postului și ai obținut cel mai bun scor. 

Aceste teste te pot ajuta, de asemenea, să ieși mai rapid în evidență ca aplicant în cadrul domeniilor competitive. Și, totodată, te pot ajuta să îți dai seama chiar tu dacă ți se potrivește jobul la care ai aplicat sau nu. Poate realizezi că nivelul de dificultate e mai mare decât ești obișnuit sau, invers, că e mai scăzut și că ar putea sta în calea dezvoltării tale ca specialist în domeniu. Oricare ar fi situația în care te regăsești, e cert că o testare online îți poate fi de real folos în procesul de angajare. Ține minte, curajul pentru mai bine vine din tine. Aplică pe eJobs!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Curajul pentru mai bine vine din tine

Cum te decizi între două oferte de muncă?

Ai temeri față de un nou început în carieră? Iată cum le poți depăși!

A fost util articolul? 1
anunt de angajareaplicatestvideo test

Leave a Reply