• 22 Mar. 2018
  • 1 min

Unu din patru angajatori vor recruta în al doilea trimestru al anului

angajatori
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Angajatorii români raportează intenții de angajare importante pentru perioada aprilie – iunie. 23% dintre ei anticipează o creștere a numărului de angajați, doar 7% prognozează o scădere și 64% nu prevăd nicio schimbare, arată un studiu realizat de ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă.

 

Totuși, Previziunea Netă de Angajare (se obține făcând diferența dintre procentul de angajatori care anticipează o creștere a volumului total de angajări și procentul de angajări care prevăd o scădere a angajărilor în locația lor) ajustată sezonier este de +10%, fiind cea mai slabă din ultimii doi ani.

 

Cât despre cele mai puternice perspective de angajare în funcție de regiuni, în top se află angajatorii din Centrul țării cu o Previziune Netă de Angajare de +17%.

Iar cei mai puțin optimiști angajatori sunt cei din regiunea Sud-Est, raportând o Perspectivă regională negativă pentru al doilea trimestru al anului.

 

Previziuni de angajare în funcție de dimensiunea companiei

Angajatorii care au participat la studiu sunt clasificați în patru tipuri, în funcție de dimensiunea organizației: micro-organizații, definite ca structurile cu mai puțin de 10 angajați, organizații mici, adică organizații între 10 și 49 de angajați, organizații medii, care au între 50-249 de angajați și organizații mari, cu 250 sau mai mulți angajați.

 

În trei din cele patru categorii de organizații, angajatorii se așteaptă la creșteri ale numărului total de angajați.

Angajatorii din companiile mari sunt cei mai optimiști, raportând o Previziune Netă de Angajare de +27%. Previziunile se situează la +12% în cazul angajatorilor de dimensiuni medii și la +2% în cazul angajatorilor mici. Cu toate acestea, angajatorii din micro-organizații anticipează o scădere de personal, raportând o Previziune de -2%, mai arată sursa citată.

 

Citește și:

Cum să demonstrezi că meriți o promovare?

Niciodată nu e prea târziu să îți schimbi cariera

Cum obții primul job dacă n-ai experiență?

A fost util articolul? 0

Leave a Reply