• 9 Jun. 2020
  • 6 min

Te poți angaja și fără experiență! Recrutorii pun accent pe alt aspect

atitudinea

Dacă iei pulsul pieței muncii acum, vei constata că numărul ofertelor de angajare începe să crească, dar în același timp și numărul candidaților este tot mai mare. În luna mai, numai pe eJobs.ro s-au înregistrat peste 1 milion de aplicări – un record pentru platforma de joburi.

Dacă nu ai experiență, dar vrei să-ți iei cât mai curând primul job, ține cont, așadar, că ești într-o competiție mare, alături de oamenii care și-au pierdut joburile. Dar nu este o misiune imposibilă să te angajezi. Contează atitudinea.

Cum poți să te diferențiezi?

Prin atitudinea potrivită. Dacă ar fi să facem un top al așteptărilor pe care le angajatorii le acum de la candidați, atitudinea ar fi pe primul loc. De ceva timp se vorbește foarte mult despre atitudinea pozitivă și atitudinea proactivă. Dacă trecem peste acest lucru și dacă atitudinea este corectă, atunci contează ca experiența menționată în CV să fie clară și concisă. Evită pe cât posibil un CV lung, de 5 sau 10 pagini, ideal ar fi să aibă maximum 2 pagini și să conțină acele informații care te pot ajuta să te califici pentru primul job.

 

Sunt angajatori care spun că nu se mai bazează pe diplome când iau o decizie de angajare, se bazează pe o atitudine corectă, pe deschiderea oamenilor să învețe ceva nou și pe interesul lor de a contribui la creșterea companiei” – Bogdan Badea, CEO eJobs. 

 

Atitudinea înseamnă proactivitate

Poți fi mai aproape de primul job dacă îți construiești un personal branding, dacă realizezi proiecte creative, fără ca cineva să ți le ceară. „De exemplu, dacă ești pasionat de design, o idee bună este să faci ceva ținând cont și de subiectele momentului, să redesenezi o mască. Să vii cu un design care este și mai util și mai ieftin de făcut și apoi să uploadezi proiectul tău pe un blog astfel încât să poată fi share-uit de prieteni. Te poți afirma prin proiectul personal și poți fi astfel ușor remarcat de recrutori”, precizează Bogdan Badea.

 

Motivația este parte din atitudinea ta

Este un moment bun să te angajezi. Este și un imbold. Iar motivația ta ar trebui să stea și în situația actuală din piața muncii, în opinia CEO-ului eJobs România: „Dacă acum două luni de zile erau multe opțiuni de angajare, companiile erau în competiție pentru a atrage candidați, oricare ar fi fost vârsta și experiența acestora, acum piața muncii s-a întors la 180 de grade. Chiar și cei care au experiență au rămas fără joburi. De aici și dorința tinerilor de a se afirma, de a-și găsi un loc de muncă, mult mai accentuată decât acum două luni de zile.”

 

Iată joburile unde atitudinea contează


Pentru a ajunge la ele, accesează acest link și apoi dă click pe Filtrează rezultate. În fereastra deschisă alege orașul, iar la Nivel Carieră bifează Fără experiență.

Vei descoperi peste 5.000 de locuri de muncă care nu cer să fi lucrat înainte, dar pentru a te califica pe lista scurtă a recrutorilor trebuie să arăți că ești pasionat de domeniul respectiv, să ai o atitudine proactivă. Să vii cu exemple care demonstrează că ai cunoștințe despre domeniul respectiv, cu un portofoliu și neapărat cu dorința de a învăța. 

 

Customer Care Support

Ești încă student și ai vrea ca, pe lângă studii, să câștigi și ceva experiență, dar fără să fii condiționat de un program full-time? Dacă îți place să relaționezi cu oamenii și să găsești soluții pentru problemele lor, te poți orienta spre retailerii care și-au mutat mare parte din activitate în online și își măresc în continuare echipele. Caută oameni care să le fie alături clienților, să le ofere ghidare și informații despre servicii. Facultatea nu este obligatorie, însă dacă ești student, angajatorii te susțin, printr-un program part-time. Atitudinea este cea care face diferența la interviu. Contează să zâmbești, să arăți curiozitate și deschidere spre a învăța.

Beneficii: comisioane din vânzări, tichete de masă,  concursuri cu premii, cursuri de dezvoltare personală și profesională, consiliere în carieră, posibilități reale de promovare în cadrul companiei. Găsești aici joburi in back office care nu cer experiență. 

 

Junior Game Tester

Dacă îți plac jocurile și ești omul care semnalează anumite erori care pot afecta experiența userilor, e momentul să faci un job din pasiunea ta. Contează ca la interviu să arăți punctualitate, o atitudine pozitivă, precum și proactivitate. Misiunea ta va fi asemănătoare celei a unui detectiv:  îți vei folosi „ochiul critic pentru a observa dacă jocul respectă anumite criterii de calitate și dacă sunt sunt aspecte care merită îmbunătățite. Propunerile creative de rezolvare a problemelor sunt apreciate.

Beneficii: asigurare medicală privată, tichete de masă, sală de sport în care poți face antrenamente individuale. Găsești aici joburi pentru game tester fără experiență.

 

Junior Developer

Domeniul IT este în top domenii care inspiră cea mai mare încredere românilor pentru angajare, conform datelor eJobs. În plus, este și unul dintre cele mai accesibile, pentru că îți poți începe cariera de developer indiferent de vârstă. Contează să ai motivație, pasiune pentru programare și pentru dezvoltare personală. În egală măsură contează abilitățile tale logice și proiectele personale la care ai folosit unul sau mai multe dintre aceste limbaje: HTML, JavaScript, PHP, .Net. Descoperă aici joburi în IT software fără experiență.

Beneficii: asigurare medicală privată, program flexibil, proiecte interesante.Asistent vânzări/Junior Business Developer

Când vorbim de oameni pricepuți în vânzări, ne place să spunem că sunt atât de buni în ceea ce fac încât reușesc să vândă gheață eschimoșilor. Dacă te recunoști în această descriere și îți exersezi talentul de vânzător încă din perioada liceului sau facultății poți transforma această abilitate într-un job. Contează ca la interviu să fii acel candidat care știe să se vândă, să convingă recrutorul că este omul potrivit pentru jobul la care a aplicat. La fel de mult cântărește și atitudinea optimistă, să nu te dai bătut la întrebările capcană și să vii cu răspunsuri creative sau cu exemple. Descoperă joburi în vânzări fără experiență.

Beneficii: bonusuri, asigurare medicală privată, tichete de masă,

 

Junior Audit Analyst

Companiile specializate în audit caută tineri fără experiență și absolvenți de studii superioare (în orice domeniu), pentru a pregăti documentația de audit și pentru a oferi suport echipelor de audit. Contează ca la interviu să arăți interes pentru domeniul auditului, pentru dezvoltare în acest domeniu și să ai o atitudine care să denote proactivitate, responsabilitate.

Ai pachet de beneficii flexibile (poți alege asigurare de sănătate privată, tichete de masă, vouchere, abonament la sală, carduri de transport), oportunități de învățare (programe personalizate ACCA, cursuri de limbi străine și multe altele. Găsești aici locuri de muncă în audit fără experiență

 

Farmacist

Jucătorii din industria farmaceutică sunt printre cei care nu au fost afectați de situația actuală, unii înregistrând creșteri semnificative ale vânzărilor în ultimele luni. Prin urmare au planuri de extindere a activității în țară și își măresc echipele. Vestea și mai bună este că sunt deschiși să recruteze tineri absolvenți ai facultății de Farmacie. Pe lângă diploma de absolvirea studiilor, este nevoie să ai Certificat de membru al Colegiului Farmaciștilor, avizat pe anul în curs și cunoștințe Microsoft Office la nivel mediu. Contează ca la interviu să arăți integritate etică și profesională, amabilitate.

Beneficii: tichete de masă, bonus de performanță, asigurare de sănătate, card de reduceri în farmacie, acces la traininguri de specialitate. Găsești aici joburi în farmacie fără experiență

 

Recrutor Junior cu diferite specializări

Ai studii economice dar parcă nu-ți vine să lucrezi într-o instituție bancară? Sau poate cunoști o limbă străină de nișă și nu știi în ce domeniu ai putea să profesezi? În resurse umane se caută recrutori juniori care să ofere suport echipei în plata salariilor. Mai presus de experiență, stă pasiunea ta pentru cifre, atitudinea proactivă, pozitivismul și energia. Tot agențiile de recrutare îți oferă și alte nișe pe care le poți explora pentru angajare și unde competiția nu e acerbă. Unele au proiecte cu angajatori străini și caută vorbitori de limbi străine pe care îi specializează în resurse umane la locul de muncă. Contează motivația, atitudinea pozitivă, flexibilitatea. Găsești aici joburi în HR care nu cer experiență.

Beneficii:  bonusuri, traininguri, posibilități de promovare.

 

Traducător

Dacă în facultate ai studiat o limbă străină la nivel intensiv sau ai un certificat care atestă nivelul tău de cunoaștere a unei limbi străine, merită să aplici cu încredere la joburile de traducător. Șansele tale de angajare cresc dacă limba străină este mai puțin cunoscută în România. Recrutorii apreciază în egală măsură plăcerea de a învăța lucruri noi, responsabilitatea, corectitudinea și seriozitatea.

Beneficii:  bonusuri, cursuri pentru dezvoltare personala si profesionala.

Pe eJobs.ro, găsești oferte de locuri de muncă pentru traducător japoneză, traducător engleză, dar, pentru a fi la zi cu cele mai noi joburi din orice domeniu, pentru nivel de carieră Fără Experiență, merită să te abonezi și la alerta zilnică de joburi. Cum faci asta? În partea dreaptă a CV-ului trebuie să bifezi Criteriile jobului dorit: Nivel cariera/Nivel studii/Tip job/Orase de lucru/Departamente/Industrii/Salariu net lunar. Bifarea acestor criterii este esențială pentru ca noi să putem sorta joburile pentru tine. Intră apoi în Setări cont – opțiune aflată sub poza ta de profil (din partea dreaptă sus). În fereastra deschisă, de pe coloana din stânga, alege Setări alerte e-mail ⤏ Frecvența alertei ⤏ Zilnic. 

Anunțurile de joburi care nu cer experiență se pot transforma în oferte de angajare dacă ai atitudinea potrivită încă de la prima interacțiune cu recrutorul. Motivația, pozitivismul, sinceritatea și deschiderea spre a învăța sunt așii pe care ar trebui să-i scoți din mânecă în timpul interviului.

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Descoperă mii de locuri de muncă fără experiență pe eJobs.ro

Ești mereu în siguranță când aplici prin eJobs.ro. Află ce măsuri luăm!

Top 5 domenii de activitate care angajează ACUM!

Joburi de acasă. Oferte de angajare și sfaturi despre cum să lucrezi eficient

 

A fost util articolul? 3
primul job

Leave a Reply