• 25 Sep. 2018
  • 3 min

Beneficiile unui job în domeniul IT

beneficiile unui job în domeniul IT

IT-ul reprezintă în continuare un domeniu atractiv pentru persoanele aflate în căutarea unui job sau aflate în cadrul unui proces de reconversie profesională.

Specialiștii din acest domeniu sunt foarte căutați atât în România cât și peste hotare iar beneficiile financiare și nu numai depășesc în general standardele în comparație cu ce întâmplă în cadrul altor domenii de activitate.

Traininguri de specializare în IT

Pentru a ajunge, totuși, să lucrezi în acest domeniu ai nevoie de pregătire, pe ramura de specializare aleasă. Te poți orienta spre cursuri ce implică programarea, câteva dintre cele mai mari oportunități pe care le poți avea fiind joburi de Web Designer, Programator Desktop Apps sau Programator Mobile Apps.

Dacă nu îți dorești să profesezi în domeniul programării, te poți orienta spre joburi precum Administrator de Rețea, Administrator de Sistem, Analist de Rețea, Administrator Baze de date, Tehnician Rețele.

Vestea bună este că DA, poți învăța și singur, chiar dacă nu ai studii superioare în domeniu, dar îți dorești să intri în lumea IT-iștilor.

Unde pot urma traininguri de specializare în IT?

Știi vorba aceea, „dacă vrei să înveți, înveți oriunde”? Cursuri de specializare pot fi găsite atât în mediul online, cât și fizic, în cadrul centrelor specializate. Dacă ești genul de persoană care asimilează cel mai bine învățând singur, apelează cu încredere la resursele pe care le poți găsi în mediul online, din surse autorizate. Cu siguranță vei găsi foarte multe informații prețioase care să te ajute sa progresezi și să vrei să afli tot mai multe despre aria de specializare aleasă. Nu uita totuși despre importanța practicii. Alege să completezi resursele din online cu experiența unui trainer, inginer IT, care să te îndrume și să te ajute cu aplicațiile practice. Cu siguranță acest mix de a învăța te va propulsa spre jobul mult dorit.

Dacă vrei să înveți alături de un profesor, dintre furnizorii de traininguri specializați în domeniul IT, în cadrul Academiei Credis, unul dintre cele mai mari centre de training, poți găsi o gamă variată de cursuri, atât în domeniul rețelisticii cât și în domeniul programării și în plus poți beneficia de consiliere și mentoring încât să alegi cea mai bună direcție pentru o viitoare carieră în acest domeniu. Mai mult decât atât, vei vedea pachetele de cursuri din cadrul programului Start Carieră în IT, ce au ca scop final integrarea cursanților în cadrul unui stagiu de internship sau chiar obținerea unui job.

Oportunități de internship și angajare

De-a lungul timpului, numeroși cursanți au confirmat faptul că parcursul lor profesional a fost influențat prin deschiderea unor oportunități de internship și angajare chiar și în situațiile în care aceștia nu aveau experiență anterioară în acest domeniu, dar prin studiu, determinare și dorință de creștere au reușit să facă un salt impresionant de la stadiul de cursanți la juniori în domeniul IT.

Acum că ai văzut că se poate, ești curios care sunt beneficiile unui job in domeniul IT? Descoperă-le mai jos!

 

Beneficiile pe care le primesc angajații din domeniul IT

Traininguri de specialitate susținute integral de companie

Specialiștii IT sunt printre cele mai valoroase resurse dintr-o companie de profil, motiv pentru care se pune mare accent pe susținerea dezvoltării profesionale a acestora. Există companii care oferă oportunitatea de a participa în cadrul traingurilor, mai ales tehnice ,dar și non tehnice, cum ar fi cursurile de limbi străine.

Echipele tehnice, și nu numai, pot participa la traininguri de specialitate pe tehnologii variate, traininguri ale căror costuri sunt destul de ridicate, dar suportate în totalitate de către companie.

Abonamente medicale la clinici private

Abonamentele medicale reprezintă unul dintre beneficiile cele mai dorite în general de către angajați, puse la dispoziție de către companie. Pot exista abonamente medicale complexe cu sau fără colaborări cu clinici medicale/stomatologice, care să vină în completarea serviciilor deja puse la dispoziție membrilor echipei, plus pachete de reduceri.

Participarea în cadrul evenimentelor sportive

În general companiile IT susțin activ participarea membrilor echipei în cadrul diverselor maratoane și concursuri sportive menite să dezvolte și mai mult spiritul de echipă și competiția constructivă.

Teambuilding-uri și ieșiri cu echipa

Nu de puține ori se poate întâmpla să fii invitat la ieșiri în oraș cu echipa, să participi la unul sau chiar două teambuilding-uri în fiecare an sau să faci parte dintr-o companie în care se sărbătoresc cu mare tam tam ocazii mari, dar și mici.

Flexibilitatea programului de lucru

Un alt beneficiu pe care îl poți găsi în cadrul companiilor IT este reprezentat de posibilitatea de a lucra de acasă, fără să existe un număr presetat de zile de muncă remote pe saptămână sau pe lună. Atâta timp cât activitatea nu implică prezența fizică la birou, compania poate acorda fiecăruia autonomia de a-și organiza timpul și modul de lucru, mai ales dacă ajută la productivitate.

Game room

În plus față de spațiile de lucru care încurajează productivitatea și dezvoltarea, poți avea șansa de a lucra într-o companie ce oferă posibilitatea de a testa diverse situații pe cele mai noi echipamente de lucru. În plus, din ce în ce mai multe companii au început să înțeleagă și să susțină momentele de creație și relaxare, deopotrivă, având săli de liniște, spații de lectură sau discuții, precum și un spațiu dedicat jocurilor, pentru meciuri de ping-pong, darts sau snooker.

 

Avantajele sunt multe, după cum poți vedea așa că tot ce îți mai rămâne de făcut este să începi să te pregătești, singur sau cu suportul unui centru de training!

 

Citește și:

Ghid complet pentru o reconversie profesionala ca la carte

7 sfaturi pentru a începe o carieră în domeniul IT

Cât timp pierzi pe drumul dintre casă și birou zilnic?

Cum poți ajunge să lucrezi de acasă?

A fost util articolul? 3

Leave a Reply