• 26 Apr. 2017
  • 3 min

Ce efecte au sesiunile de masaj terapeutic la birou asupra angajaților

masaj
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Află cum percep angajații din România beneficiile ședințelor de masaj la job.

Creșterea productivității reprezintă unul dintre principalele efecte ale sesiunilor de masaj la birou asupra angajaților. Cel puțin așa consideră salariații contactați de eJobs, care beneficiază de terapie prin masaj la job, prin intermediul specialiștilor Active Life România, o companie de sănătate posturală și wellness organizațional.

„Ședințele de masaj ajută la creșterea productivității”, spune Alina, care lucrează la o companie producătoare de pneuri. Ea este completată de alte două angajate, Ema și Sabina, care activează în cadrul unei organizații a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice. „Masajul la birou este o variabilă în productivitatea fiecăreia dintre noi. Ziua de masaj este așteptată cu mare interes de către toți colegii și, cu siguranță, are un aport în rezultatul muncii”, afirmă cele două.

Stimularea creativității este un alt efect benefic al ședințelor de masaj pe care le primesc angajații la job, pe lângă creșterea productivității. „Simt că ședințele de masaj îmi stimulează creativitatea, iar în urma acestor sesiuni mă simt energică, atât psihic, cât și fizic”, precizează Mihaela, angajată la compania de outdoor digital Phoenix Media. Creșterea nivelului de energie este unul dintre beneficiile masajului la birou pe care care îl semnalează și Irina Becher, de la grupul de comunicare Leo Burnett. „Ședințele de masaj mă ajută să-mi recapăt energia. Motiv pentru care îi găsesc loc masajului și în zilele agitate. O pauză de acest tip aduce o ruptură binevenită, care te ajută să gândești altfel lucrurile după sau care, pur și simplu, te descarcă și apoi te reîncarcă”.

Angajații profită din plin de cele 15-20 de minute petrecute pe scaunul de masaj, dar au abordări diferite când vine vorba de lucrurile la care se gândesc în timpul ședințelor. „În general, nu mă gândesc la nimic când mă aflu la masaj. Mă las purtat de relaxarea oferită și încerc să-mi golesc complet mintea”, afirmă Alexandru, de la Phoenix Media. În schimb, Carmen și Mihaela, colegele lui Alexandru, preferă să se gândească la lucruri frumoase și să se bucure de fiecare moment. „Savurez fiecare secundă și mă bucur de moment. E momentul meu de răsfăț, <<bucățica de ciocolată>>, când tot creierul se golește și își dă <<reset>>”, subliniază Mihaela.

Așteptările de la prima ședință de masaj

Angajații contactați de eJobs au avut prima ședință de masaj la birou în 2015 sau 2016. „Nu știam la ce să mă aștept de la prima ședință de masaj, pentru că nu avusesem experiențe anterioare legate de masaj”, explică Alexandru. Pe de altă parte, Carmen era doar „curioasă”, iar Irina Becher se aștepta la o „senzație de relaxare”. „Dar am primit mult mai mult. Am învățat să am o poziție mai corectă, să îmi controlez mușchii și gradul lor de încordare și să îmi mai ascult corpul, din când în când. Iar masajul la job a devenit pentru mine dintr-un răsfăț o necesitate, un lucru util pentru a compensa minusurile muncii de la birou”, arată Irina Becher.

Beneficii și pentru angajatori

Ședințele de masaj la birou nu sunt benefice doar pentru angajați, ci și pentru angajatorii care le oferă astfel de recompense salariaților lor. „Masajul la birou reprezintă un instrument extraordinar de fidelizare, care ajută și la creșterea productivității și care compensează pentru statul la birou timp îndelungat. Un angajat mai sănătos și energizat este un angajat dispus să ofere mai mult. În plus, terapeuții au venit mereu și cu sugestii de îmbunătățire a poziției la birou, cu training despre soluții simple pentru a contracara efectele muncii de birou asupra sănătății”, menționează Irina Becher. Ea a învățat de la terapeuții care o masează la birou cum să-și corecteze poziția ca să nu mai aibă dureri de spate, ce execiții de stretching să facă la job și cum să gândească pozitiv.

Un studiu realizat recent de eJobs, cea mai importantă platformă de recrutare din România a arătat că, dintre beneficiile mai puțin obișnuite pe care le acordă angajatorii salariaților lor, masajul terapeutic la birou ocupă al doilea în funcție de popularitate, după fructele și cafeaua oferite gratuit la birou. Printre companiile de pe piața locală care își „răsfață” angajații cu masaj la birou se numără EY România, Stefanini România, Blue Point sau Flanco Retail.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply