• 21 Jun. 2019
  • 3 min

Vrei să te întorci la job? Iată ce trebuie să știi despre luna tatălui

Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

După un an si 11 luni, timp în care ai stat în concediu de creștere copil, vine și rândul tatălui să aibă acest job full time timp de o lună. Iată ce e bine să știți amândoi despre acest concediu astfel încât să vă puteți bucura de el.

Condiția pentru ca tatăl să poată să stea acasă este să fi înregistrat venituri impozabile timp de 12 luni în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului.

Pentru a opta pentru luna tatalui, acesta trebuie să meargă cu cel puțin 30 de zile înainte ca juniorul/junioara să împlinească 2 ani, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) de sector sau la primăria de care aparține. Iată ce documente sunt necesare:

  • Cărțile de identitate ale părinților (copie și original)
  • Certificatul de naștere al copilului (original + copie)
  • Certificatul de căsătorie (original + copie)
  • Adeverința tip (Anexa 2) – se descarcă de pe site-ul DGASP
  • Decizia de suspendare a contractului de muncă, în original sau conform cu originalul, de la locul de muncă
  • Extrasul de cont (cu ștampilă și semnătura băncii)
  • Cererea tip
  • Dosar cu șină, cu coperta întreagă

Conform OUG 111/2010, art. 12, pct. 7, mama NU va primi indemnizația de creștere a copilului și nici stimulentul de inserție (acordat dacă revine la job cu 60 de zile înainte de a împlini copilul 2 ani) cât timp tatăl este în concediu pentru creșterea copilului. Logica e ca statul nu plătește și indemnizație și stimulent în același timp.

Ce se întâmplă dacă tatăl nu optează pentru luna lui

Conform, OUG 111/2010 actualizată în 2018, în situația în care persoana prevazută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia. Așadar mama are următoarele opțiuni la 1 an și 10 luni ai copilului. Se poate întoarce la job cu 60 de zile înainte ca juniorul/junioara să împlinească 2 ani pentru realizarea de venituri supuse impozitului și pentru a beneficia de stimulent de inserție. O altă opțiune este să mai stea o lună acasă cu bebe în concediu fără plată. Cererea pentru concediul fără plată se depune la angajator. Este important de știut că acest concediu fără plată constituie perioada asimilată în cele 12 luni necesare pentru cotizare în situația în care mai apare un copil.

luna tatalui

Tatăl poate să stea în concediu de creștere copil minimum o lună, maximum 23 de luni.

Întrebări frecvente despre luna tatalui:

Ce se întâmplă cu indemnizația dacă tatăl are venituri în altă țară?
Conform OUG 111/2010, tatăl se va supune legilor din tara unde plătește impozit și va beneficia de ce oferă statul respectiv. Este nevoie să depună declarația din care să reiasă că nu se încadrează pentru luna tatălui, iar mama să nu piardă suplimentul sau indemnizația pentru luna respectivă.

Trebuie să mă întorc la serviciu înainte ca bebe să împlinească un an. Daca tatăl nu își ia luna, voi primi stimulent? Ce se întâmplă dacă își ia luna lui?
Dacă te întorci cu mai mult de 90 de zile și tatăl nu își ia luna tatălui vei primi stimulent de inserție și pe luna respectivă. Dacă alege să-și ia luna, atunci nu vei primi stimulent. Stimulentul de inserție îl primești până când juniorul/junioara împlinește 3 ani.

Care este valoarea indemnizației în luna tatalui?
Cât timp stă acasă, tatăl primește indemnizație în valoare de 85% din veniturile nete obținute în cele 12 luni care se iau în calcul.

Există posibilitatea ca tatăl să stea mai mult de o lună în CIC (concediu de îngrijire copil)? 
Tatăl poate sta minimum o lună, maximum 23 de luni. De exemplu, dacă mama se întoarce la 1 an și 9 luni, tatăl poate sta maximum 3 luni. În acest timp tatăl primește indemnizatie (85 % din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului), iar mama nu primește stimulent. Cert e că statutul nu plătește și indemnizație și stimulent în aceeași lună.

Luna tatalui trebuie să înceapă fix din ziua în care mama își reia activitatea sau poate fi luată oricând cu maximum 30 zile înainte de 2 ani?
Luna tatalui poate fi luată cu maximum 30 de zile înainte ca juniorul/junioara să împlinească 2 ani. Nu este condiționată de ziua în care mama se întoarce la serviciu.

A fost util articolul? 10
luna tatalui

Leave a Reply