Să creezi buna dispoziție în CV sau la interviul de angajare este o abilitate care-ți poate spori șansele de a obține jobul dorit. În anumite situații însă, simțul umorului te poate descalifica. Află în continuarea articolului, ce greșeli să eviți la una dintre cele mai importante întâlniri din cariera ta.
Simțul umorului este chiar apreciat în recrutare, însă sunt câteva situații în care merită să fii serios pentru a te încadra pentru acel interviu plin de bună dispoziție.
Evită umorul când vine vorba de adresa de e-mail. Angajatorii care primesc mesaje de la kittycat@yahoo.com se amuză și trec mai departe la următorul e-mail. Cel mai potrivit este să creezi o adresă de e-mail special pentru joburile la care aplici. O strategie pentru a convinge prin aplicarea ta este să adaugi CV-ului și o scrisoare de intenție care să-ți pună în valoare personalitatea și experiența, o scrisoare care te califică cu adevărat pentru jobul pe care ți-l dorești.
Există situațiile amuzante chiar înainte de interviu. Unii candidați intră în sala de ședințe înainte de a fi invitați sau fac glume pe seama angajatorilor cu ceilalți candidați sau chiar cu angajații companiei. Mulți vor să se afirme, însă astfel de situații denotă lipsă de maturitate și de respect pentru companie.
Angajatorii sunt cât se poate de serioși și vor să vadă motivația candidaților. Mulți dintre aceștia se întrec, însă, în răspunsuri mai mult decât sincere și vor să fie în același timp simpatici. Răspunsuri precum: „Am văzut că aveți și scaun de masaj pentru angajați sau Vreau să văd cum stă treaba în companie pentru că nu îmi mai răspunde nimeni la telefon”, nu conving recrutorul, ci doar stârnesc zâmbetul.
Un feedback după interviu alături de un „Mulțumesc pentru oportunitate!”, indiferent de cum a decurs interviul poate fi un plus. Merită să păstrezi o abordare prietenoasă, însă să eviți glumele și exprimarea mult prea jovială față de recrutor. Poți da impresia că vrei să-i influențezi decizia în recrutare.
Din dorința de a face impresie bună la interviu și a de a controla situația, s-ar putea să fii mult prea serios. Poate chiar încruntat. Și când mai vine și o întrebare la care nu prea știi ce să răspunzi deja îți schimbi culoarea la față. Simțul umorului este binevenit și te scoate din micile încurcături. Dacă ești întrebat cum ai făcut față unei situații stresante, unul dintre răspunsurile care binedispun este: „Dar cine a zis că am perceput-o ca pe o situație stresantă? Clienți mai dificili avem în fiecare zi. Dar nu mă dau bătut și lupt până-i fac mulțumiți.”
Cu ajutorul umorului poți să arăți că ești mai mult decât un bun profesionist. La interviu, oricât de potrivit ar fi CV-ul tău, angajatorii vor să te cunoască. Îți urmăresc reacțiile și se bucură să descopere că ai și simțul umorului. Poți astfel să te integrezi în echipă și ai abilitatea de a trece cu ușurință chiar și peste situațiile tensionate.
Totodată, evidențiindu-ți simțul umorului, îl implici pe angajator și contribui în mod natural la o decizie în favoarea ta. Merită să percepi interviul ca pe o discuție amicală, de cunoaștere. Glumele bine alese te pun în valoare, iar angajatorul își va dori să continue discuția într-o companie care îl binedispune. Astfel, ai toate premisele să te afli pe lista sa scurtă de candidați.
Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro, dar și cu sfaturile necesare pe cariera.ejobs.ro. Curaj! Aplică!
Doresc să lucrez stivuitorist sau șofer categoria b craiova
Bună, Petrișor,
Aici sunt joburile pentru stivuitorist Craiova: https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/craiova/stivuitorist
Aici sunt joburile pentru sofer cat. B Craiova: https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/craiova/sofer
Poți suna și la 0219124 și colegii te vor ghida spre locurile de muncă care ți se potrivesc.