• 13 Mar. 2020
  • 2 min

Job de acasă? Cum să rămâi motivat când lucrezi remote

job de acasa
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

În această perioadă, toți cei care lucrează remote pentru prima dată vor înțelege cum e să ai un job de acasa. S-ar putea să-ți placă, asta dacă reușești să te organizezi foarte bine, să-ți faci o agendă și să mai strecori prin ea și câteva minute de yoga sau citit, spre exemplu.

Dacă îți surâde acest tip de job, atunci nu ezita să aplici, căci angajatorii pun la dispoziția candidaților din ce în ce mai multe astfel de joburi. Descoperă o listă completă de locuri de muncă remote chiar aici!

Revenind însă la eficiență și motivație, atunci când vine vorba de un job de acasă, ai nevoie de un spaţiu de lucru dedicat, potrivit Glassdoor Blog.

Job de acasa: spaţiu adecvat = motivaţie

Unii dintre cei mai productivi angajaţi care au un job de acasa au un birou dedicat pentru munca desfăşurată. În schimb, salariaţii care tind să lucreze cu laptopul în braţe, întinşi pe o canapea, sunt predispuşi la pierderea motivaţiei.

Un spaţiu dedicat pentru birou înseamnă că, dacă lucrezi de acasă, trebuie să stabileşti nişte limite pentru ceilalţi membri ai familiei tale. Închiderea uşii sau a uşilor aferente camerei de lucru reprezintă o metodă foarte bună prin care poţi să te fereşti de eventualele elemente perturbatoare.

 

joburi remote

Rutina salvatoare

Oamenii au anumite obiceiuri, astfel că stabilirea unei rutine de lucru te poate ajuta să îţi păstrezi motivaţia şi productivitatea la cote ridicate. Rutină înseamnă ca, în timpul săptămânii de lucru, să te trezeşti, top timpul, într-un anumit interval orar.

 

Fii organizat

Asemenea altor angajaţi, cei care au un job de acasa trebuie să fie organizaţi. La începutul săptămânii fă o listă cu lucrurile pe care doreşti să le faci de luni până vineri şi asigură-te că faci actualizări, în fiecare zi. La sfârşitul zilei de vineri, acordă-ţi 45 de minute pentru a schiţa planificarea pentru săptămâna viitoare.

 

Fii cu mintea la serviciu

O soluţie foarte bună ca să preîntâmpini apariţia eventualelor „evenimente” personale care te-ar putea deranja în timpul programului de muncă ar fi să stabileşti întâlniri săptămânale cu partenerul de viaţă pe parcursul cărora să vorbiţi despre lucrurile personale.

Ai de lucrat mult pentru a fi cât mai organizat dacă vrei să lucrezi de acasă. Asta până prinzi mersul, până înțelegi de ce ai nevoie de o agendă a zilei, de ce ai nevoie de pauze și de ce nu trebuie să lași lucrurile pentru după prânz. Dacă ești decis să te angajezi remote, atunci nu ai decât să aplici pe eJobs.ro, unde angajatorii te așteaptă cu diverse propuneri.

Aplică la joburi remote

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și?

Concediu pentru carantină: cine poate beneficia și ce presupune

Interviu de angajare video: nu-ți lăsa cariera în stand by

Munca la domiciliu. Tot ce trebuie să știi

A fost util articolul? 0
  • Avatardogeanu osaceanu tanta veronica zice

    Vreau da muncesc de acasa. Imi doresc foarte mult

  • AvatarAndreea Guzic zice

    Și eu îmi doresc să lucrez de acasă!

Leave a Reply