• 26 May. 2020
 • 3 min

Sfaturi de la CEO-ul eJobs România pentru cei fără experiență care-și caută un job

loc de munca fara experienta
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care ți-o adresezi imediat ce ai aplicat este: „De ce nu mă sună nimeni? Am aplicat la 10 joburi și nu m-a contactat niciun recrutor”. Chiar dacă nu ai experiență, primul pas, spre primul job l-ai făcut deja. Este într-adevăr perioadă dificilă pe piața muncii și e firesc să ai temeri, însă întrebările pe care ți le pui ție și celor din jur te pot ajuta să mergi mai departe și să descoperi pașii spre primul loc de munca fara experienta.

CEO-ul eJobs România, Bogdan Badea, îți spune acele aspecte cărora merită să le acorzi atenție atunci când ești in căutarea unui loc de munca fara experienta și îți dorești ca aplicarea ta să fie relevantă:

 

 • Vezi dacă informațiile din CV-ul tău se potrivesc cu cele din anunțul de angajare. eJobs.ro are un algoritm inteligent, numit Candidate Fitness care le arată recrutorilor dacă CV-ul tău se potrivește jobului și sortează CV-urile în ordinea relevanței.
 • Asigură-te că jobul la care aplici are legătură cu pregătirea ta profesională. Avem foarte multe joburi de programator la care aplică șoferi. Avem joburi de lucrători comerciali la care aplică poate toate categoriile de vârstă și acolo să spunem că ai de unde alege, este corect din punctul acesta de vedere.
 • Evită să aplici la toate locurile de muncă în ordinea în care apar.
 • Aplică la locurile de muncă din orașul tău. Una dintre situațiile neplăcute atât pentru tine, cât și pentru recrutor este când acesta te sună și îți spune: Vă invităm la interviu. Adresa companiei este pe strada X din București”, iar tu îi răspunzi: „Da, dar eu sunt din Satu Mare”.

Dacă aplici la 30-40-50 de locuri de muncă fără să citești descrierea jobului și cerințele acestuia și apoi spui că nu îmi deschide nimeni CV-ul și nimeni nu mă cheamă la interviu cred că e important mai întâi să-ți reevaluezi puțin aplicarea. Să te uiți la ce cauți, cum cauți, la ce locuri de muncă aplici și, da, în zonele în care ești potrivit, tehnologia pe care eJobs.ro o are, va arăta angajatorului că tu ești potrivit și șansele ca tu să fii chemat la interviu cresc semnificativ, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

 

Pe eJobs.ro există opțiuni prin care îți poți caută un loc de munca fara experienta 

 

 • Folosește butonul de Smart Search


  Știi denumirea jobului pe care îl cauți? Ne place că ești hotărât. Tot ce ai de făcut este să scrii denumirea acestuia (cuvântul cheie) în bara de căutare din pagina ejobs.ro/locuri-de-munca și să apeși tasta „Enter” sau „Lupa” aflată în partea dreaptă. Ți se vor afișa joburile care conțin cuvântul cheie pe care l-ai introdus.
  Pont: Poți și încerca și o altă variantă; să adaugi pe lângă cuvântul cheie și Fara Experienta. Vei obține mai puține rezultate, dar poți găsi joburi care au în titlu această sintagmă și astfel îți poți restrânge căutarea și o poți face mai relevantă.

   


 • Restrânge căutarea la locurile de muncă din apropierea casei sau din orașul tău


  Ai aceste variante:

  1. Folosești Afișarea/Sortarea în funcție de Distanță pentru a vedea ce locuri de muncă sunt în preajma casei tale. Această opțiune o găsești în pagina ejobs.ro/locuri-de-munca, chiar în partea centrală.

   

  Sorteaza rezultatele

   

   

  2. Dă click pe butonul  „Filtreaza rezultate” poziționat lângă „Lupă”. Ți se va afișa o pagină unde poți bifa
  Orașe  – găsești aici toate orașele din România, precum și opțiunea Remote (joburi pe care le poți face de acasă)

  Aceeași pagină te poate ajuta să găsești:

 •  loc de muncă pe profesia ta
  sau pe
 • nivelul tău de carieră

Tot ceea ce trebuie să faci este ca pe lângă orașul bifat, să bifezi și departamentul sau industria în care dorești să lucrezi, iar la Nivel de Carieră din partea dreaptă să bifezi: Fără Experiență și apoi să apeși chiar pe butonul Vezi Joburi (aflat chiar deasupra Nivel de Cariera).

 

filtrare rezultate


Poți selecta pe fiecare dintre aceste opțiuni sau pe toate, în funcție de ce îți dorești, însă cu cât folosești mai multe filtre și rezultatele pot fi mai puține.
Reține că este foarte important să folosești aceste filtre pentru că alstfel restrângi căutarea joburilor și să le găsești pe cele potrivite specializării tale. Numărul candidaților relevanți care aplică pe eJobs.ro a crescut cu 67% în ultima lună, așa că, pentru a rămâne competitiv și a-ți crește șansele de angajare, este esențial să-ți nișezi aplicarea pe joburile care ți se potrivesc. 
  

Sfatul ar fi să cauți locurile de muncă în primul rând pe specializarea ta (sau similar) și pe orașul tău astfel încât să și obții, la afișare, joburile relevante la care să aplici, adaugă Bogdan Badea.Sunt mii de joburi care nu cer experiență disponibile în acest moment pe eJobs.ro așa că șansele de a-ți găsi un loc de muncă cresc. Și veștile bune nu se opresc aici. În acest moment încep să revină angajările cam în toate domeniile. Dacă până astăzi se făceau angajări doar în retail, curierat, HoReCa cu delivery, sistemul medical, acum au început recrutările în aproape toate domeniile (cu excepția unei părți din HoReCa și a retail-ului din centrele comerciale mari). Revenirea va fi într-adevăr treptată la unii angajatori, mai bruscă alții, însă până la finalul verii ne așteptăm ca situația să fie din nou la normal” , sunt cele mai recente date despre piața muncii pe care CEO-ul eJobs România ți le oferă. Noi spunem că merită să pornești cu încredere la aplicare! 😊

 

Ți-a plăcut articolul despre cum poți să găsești un loc de munca fara experienta? Citește și:

Descoperă mii de locuri de muncă fără experiență pe eJobs.ro

Ești mereu în siguranță când aplici prin eJobs.ro. Află ce măsuri luăm!

Top 5 domenii de activitate care angajează ACUM!

A fost util articolul? 15
loc de munca
 • AvatarLuca Stelian zice

  Caut de muncă fără experiență de ce nu mă sună cineva.

  • Bună, Stelian,

   În ce domeniu și în ce oraș cauți un loc de muncă?
   Sună la 021.9124 (tarif normal) și consilierii eJobs.ro te vor ajuta să identifici joburile care ți se potrivesc, îți pot realiza CV-ul și pot aplica pentru tine în timpul convorbirii telefonice.

Leave a Reply