• 8 Feb. 2022
  • 3 min

Cum te ajută perseverența să parcurgi un curs online

perseverența

Oricât de imposibil ți s-ar putea părea, perseverența nu este o trăsătură pe care unii o au și alții nu, aceasta se învață. De regulă, experiențele prin care treci, dar și oamenii cu care relaționezi au un impact semnificativ asupra acestui aspect.

În continuarea articolului, vorbim despre cum să-ți cultivi perseverența atunci când parcurgi un curs online, dar și cum să accepți eșecul ca pe o parte integrantă din evoluția ta profesională.

 

Perseverența. De ce ai nevoie de această trăsătură?

Îți poți atinge mai ușor obiectivele

Pentru a-ți atinge obiectivele în carieră e nevoie de efort, dar și de răbdare. Același lucru este valabil și în cazul parcurgerii unui curs online. Dacă vrei să-l duci până la capăt, e necesar să ai un program de învățare, să-ți dedici timpul studiului individual și să fii implicat 100% în timpul sesiunilor online. 

Așadar, notează-ți scopul principal pe care dorești să-l atingi, e important să fie realist și măsurabil. Spre exemplu, vreau să mă reprofilez în domeniul IT. Apoi, împarte-l în obiective mai mici și nu uita să treci pașii care te duc către acestea.

 

Accepți mai ușor eșecurile

S-ar putea ca după o oră de curs să-ți dai seama ca nu reușești să înțelegi anumite aspecte predate. Asta însă nu ar trebui să te oprească din demersul tău, ci mai degrabă să te ambiționeze să cauți noi soluții la provocările tale. Este firesc să vrei să eviți eșecul, asta însă ar însemna să nu încerci niciodată ceva nou.

 

Ai o stare de spirit mai bună

Persoanele perseverente, care văd provocările într-o lumină pozitivă, au un risc mai scăzut de a se confrunta cu depresia sau anxietatea. Astfel, cei care se concentrează pe perseverență ar putea să-și îmbunătățească sănătatea mintală și chiar perspectiva generală asupra vieții.

 

Cum să perseverezi atunci când urmezi un curs online?

Dacă te-ai înscris la cursuri de reconversie profesională, precum sunt cele organizate în România de eJobs, prin proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020, atunci e necesar să ții cont de următoarele aspecte:

 

Schimbă peisajul

Cursul este organizat pe o perioadă mai lungă de timp și ar putea deveni plictisitor să stai în același spațiu de fiecare dată. Astfel, ar fi bine să schimbi locul din care înveți, fie că este vorba despre o cafenea sau un spațiu din casă în care nu obișnuiești să lucrezi.

 

Recompensează-te pentru orice rezultat

Dacă nu poți trece printr-un punct deosebit de dificil pe parcursul studiului, gândește-te la un premiu pe care ți-l poți oferi la final. Ar putea fi orice, de la o carte pe care ți-o dorești de mai multă vreme la o ieșire cu prietenii.

 

Fă din studiu o rutină 

Rezervă-ți timp pentru a studia individual sau pentru a-ți face temele. Atunci când ești consecvent cu o rutină, aceasta se poate transforma într-un obicei bun. Gândește-te când ai momente în care nu ești distras? La ce oră te simți cel mai productiv? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să respecți un program de învățare.  

Cu o agendă și o planificare bună, poți să reușești. O modalitate prin care poți să începi este să identifici acele sarcini care sunt urgente și cele care pot aștepta.

 

Cine se poate înscrie la cursurile gratuite de IT:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
  • A absolvit cel puțin 8 clase
  • Dispune de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
  • Are în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
  • Are în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
  • Este un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)
  • Deține competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contactează-ne la 0729 699 505 sau cursuri-it@ejobsgroup.ro!

 

Ți-a plăcut articolul despre cum te ajută perseverența să parcurgi un curs online? Citește și: 

CV-ul care te aduce mai aproape de jobul dorit

7 întrebări pe care merită să ți le pui înainte de a-ți da demisia

Nu ştii ce carierǎ vrei? Iată cum compari potenţialele profesii!

 

A fost util articolul? 1
cursuri ITevoluțieperformanta

Leave a Reply