• 27 Nov. 2017
  • 2 min

Printre joburi găsești și picăturile de fericire

Andreea Verde #HappinesIsMe

Pasiunea transformată în job este pentru multe persoane cea mai mare împlinire profesională și nu doar pentru că îți poți câștiga existența făcând ceva ce-ți place. Pentru mulți succesul într-o carieră de care sunt pasionați vine după o luptă îndelungată în care au fost nevoiți să depășească multe obstacole plasate de-a lungul drumului atât de alții, cât și de ei înșiși. Ce se-ntâmplă însă atunci când ai mai multe pasiuni și nu vrei să renunți la niciuna? Le poți integra pe toate cu succes în viața profesională dacă cea personală a devenit neîncăpătoare?

Andreea Lupescu, jurnalistă, cântăreață și model ne demonstrează că da. Am stat de vorbă cu Verde, porecla sau, poate mai bine zis, numele de scenă al Andreei, în cadrul filmărilor din campania #HappinessIsMe și am aflat mai multe despre ce înseamnă fericirea pentru tânăra care își trăiește pasiunile în fiecare moment.

Le poți alege pe toate, dar trebuie să le iei pe rând

„Undeva în timp, acum mulți ani, mi-am dat seama că vreau să creez, dar nu știam exact ce, așa că am ales la început muzica.” își amintește Verde. „Mă duceam la subsolul liceului și cântam până când mă dădeau femeile de serviciu afară! Ulterior, când a venit momentul să îmi aleg facultatea, oscilam între actorie și jurnalism. A fost scandal atunci în familie pentru că nu voiam să fac ceva mai serios, dar eu știam ce-mi place. Problema era că îmi plăceau ambele direcții. Până la urmă am dat cu banul și a picat jurnalismul, iar asta a fost una din cele mai reușite decizii pentru că prin jurnalism am făcut cunoștință cu o mulțime de alte lumi. Totul a prins sens!”

 

Cumva traiectoria care pe mulți îi trimite către o carieră unică a ajutat-o pe Verde să aprecieze din ce în ce mai mult capacitatea de a-ți împlini mai multe pasiuni deodată și s-a implicat trup și suflet atât în muzică, cât și în jurnalism.

Important e să-ți găsești echilibrul

„Am ajuns să fac asta fără să încerc să îmi câștig existența, ci încercând să fac ceea ce-mi place. Am avut un parcurs destul de haotic, dar mie mi-a plăcut foarte mult. Mai mult, recent am descoperit că nu mai am nevoie de validare. Că nu mai trebuie să fac ceva ca să-i placă altcuiva și că nu mai trebuie să-mi cultiv laudele. Acum nu mai fac asta și fac cu adevărat ce-mi place.”

 

Cât despre fericirea profesională, Verde recunoaște că pentru ea fericirea nu e o constantă, că vine în valuri și că fiecare pasiune a ei contribuie la ea zi de zi:

Eu nu am fost niciodată fericită la modul absolut. Am avut momente de fericire. Sunt ca bulele alea din apa minerală, scurte momente care fac bam-bam-bam-bam, durează puțin și-apoi vrei să vină și următorul val care să fie și mai puternic!”

 

Cum arată un astfel de val pentru tânăra artistă?

 

„Prima oară când am cântat pe o scenă mare, mi s-a uscat gâtul, rămăsesem fără aer și după ce am zis primele versuri, pe care nu mi le mai amintesc deloc cântându-le, am uitat de tot. Am intrat în starea aia în care ești departe și aproape de tot. Ți se șterge din minte cine ești, tot istoricul, toate experiențele alea dispar și rămâi doar în prezent. Doar asta mai există.”

 

Descoperă toți invitații #HappinessIsMe, un demers pentru fericire-n Univers marca eJobs, pe site-ul campaniei: www.ejobs.ro/happy.

 

Citește și:

Pentru Alex Gâlmeanu contează mai mult drumul decât destinația

Cum să o iei de la zero când îți dai seama că jobul nu ți se potrivește

Top 4 joburi râvnite de tineri

A fost util articolul? 0

Leave a Reply