• 13 Mar. 2018
  • 2 min

Spre ce se îndreaptă traseul tău profesional?

traseul profesional

În orice domeniu ai lucra sau orice activitate ai avea într-o organizație, după o perioadă de timp ai nevoie să evoluezi, să fii apreciat de manager sau să-ți atribui sarcini noi care să te motiveze și să-ți revigoreze traseul profesional. Iar pentru a face o schimbare, și asta nu înseamnă neapărat un alt job, trebuie să începi cu ceva.

 

Am pregătit o listă de lucruri pe care le poți face atunci când simți că ai nevoie de ceva nou în traseul tău profesional.

Dezvoltă-ți abilitățile

 

Cel mai bine este să dezvolți noi abilități, însă nici cele pe care le deții deja nu sunt de ignorat. Și cum poți face asta dacă nu cu ajutorul oamenilor din organizația actuală. Spre exemplu, ai putea vorbi cu managerul tău despre dorința ta de a evolua, de a învăța lucruri noi și despre motivele pentru care vrei să faci aceste schimbări. Cu siguranță va încerca să-ți vină în ajutor, fie că te va ține la curent cu pozițiile deschise în alte departamente, fie te va sprijini să dezvolți un proiect propriu.

Într-un departament noi vei recâștiga entuziasmul de altă dată, iar un proiect nou te va motiva să dai dovadă de rezultate bune.

 

Networking-ul îți pote fi de ajutor

 

Cu toții știm că atât relația cu colegii de birou, cât și cea cu managerul ne influențează calitatea muncii. Astfel, dacă nu ai făcut-o până acum, ar fi interesant să-ți cunoști mai bine colegii, cu ei ai putea deveni ulterior prieten și poți învăța destul de multe lucruri noi: pornind de la autori de cărți de interes pentru tine, filme pe care nu le-ai văzut, până la noi metode prin care să-ți îmbunătățești activitatea zilnică la job.

 

Participă la evenimente de carieră

 

Astăzi mai mult ca niciodată avem ca avantaj folosirea rețelelor de socializare. Cu ajutorul acestora poți fi la curent cu evenimentele organizate de diverse companii care îți pot fi de folos. Iar dacă ești norocos, ai putea să participi la diverse traininguri organizate gratuit de către reprezentanții din piața muncii. Odată ajuns la aceste evenimente, vei avea de asemenea, posibilitatea să comunici cu oameni din diferite industrii care îți pot oferi sfaturi legate de  traseul tău profesional. 

 

Autodepășește-te

 

Ce înseamnă asta? Mai multă implicare, curaj și inițiativă. De multe ori aud de la prieteni sau cunoștințe istorioare despre oameni care nu sunt mulțumiți de rolul pe care îl au, de venitul salarial pe care îl obțin sau de aprecierea managerului. Însă de cele mai multe ori acești oameni nu încearca să schimbe situația în care se află, să se autodepășească.

 

Ce pot spune este că dacă ești la un job care nu te mulțumește sau activitatea pe care o desfășori nu este pe placul tău, schimbă ceva. Nimeni nu te va trage de mâneca spre o un nou rol sau spre un job cu un venit mai mare, totul depinde de dedicarea, afirmarea și inițiativa prin care faci lucrurile din organizație să meargă.

 

Citește și:

Cum să-ți stimulezi creativitatea la job?

Evită aceste greșeli de începător la interviu

Cum te poate ajuta voluntariatul în viitoarea carieră?

A fost util articolul? 0
  • AvatarMAZILU ILEANA zice

    Bună seara, sunt interesată de un job nou și de o continuă dezvoltarea profesională!Îmi doresc un job fie în Resurse Umane, HR,Management!Mulțumesc!

Leave a Reply