• 29 Jan. 2024
  • 3 min

6 întrebări pe care le poți primi la interviu pentru un job part-time

6 întrebări pe care le poți primi la interviu pentru un job part time
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Interviurile de angajare sunt etape importante ale procesului de recrutare în cadrul cărora este important să arăți angajatorului că-ți dorești să faci parte din echipa lui. Iar pentru asta trebuie să-ți scoți în evidență punctele forte și să-l impresionezi cu experiența ta de lucru anterioară.

Dar cum trebuie să procedezi atunci când vrei să obții un job part-time? Descoperă în acest articol!  

Un job part-time are nenumărate beneficii, de la rotunjirea veniturilor, dezvoltarea de noi abilități, până la posibilitatea de a descoperi noi oportunități în carieră. La fel ca-n situația unui job full-time, în cadrul interviurilor pentru rolurile part-time, trebuie să te pregătești în avans. Să afli mai multe despre compania angajatoare, despre nevoile acesteia, dar și despre ce presupune jobul part-time disponibil. Pe lângă aceste informații, întrebările pe care ți le va pune recrutorul nu trebuie să te ia prin surprindere. De aceea, am pregătit câteva întrebări pe care le poți primi în cadrul unui interviu de angajare pentru un rol part-time, dar și cum să răspunzi la ele, ca să fii mai aproape de locul de muncă dorit!

 

Ce întrebări poți să primești la un interviu pentru un job part-time

De ce îți cauți un job part-time?

Prin intermediul acestei întrebări, angajatorul dorește să-ți evalueze angajamentul față de jobul part-time pe care urmează să-l ocupi, mai ales dacă ai și un loc de muncă cu normă întreagă. Recrutorul vrea să știe dacă ai timpul necesar pentru a te ocupa de noile sarcini și dacă se poate baza pe abilitățile tale pe termen lung. 

E important să răspunzi onest la această întrebare. Totuși, nu ar trebui să-i dai de înțeles că ai nevoie de acest job doar pentru a-ți rotunji veniturile financiare. Ca să te înțeleagă corect, la acest motiv poți să adaugi și faptul că-ți dorești o nouă provocare profesională sau că vrei să-ți dezvolți un set nou de abilități. 

 

Povestește mai multe despre jobul tău full-time

Dacă ești angajat la o altă companie pe un program cu normă întreagă, angajatorul va dori să afle mai multe despre rezultatele de care ai dat dovadă de-a lungul timpului. Un răspuns bun trebuie să conțină atât informații despre performanțele tale, cât și despre mediul de lucru, relația cu superiorul și colegii. În acest mod, recrutorul își poate da seama dacă te vei integra ușor în noua echipă și dacă te potrivești cu valorile și cultura organizațională a companiei. 

Încearcă să eviți greșeala pe care o fac unii candidați, mai exact, de a pune angajatorul actual într-o lumină proastă. Scoate în evidență lucrurile pozitive sau situațiile dificile de la job pe care ai reușit să le gestionezi cu succes. 

 

Cât timp crezi că poți lucra pe un astfel de program?

Prin intermediul acestei întrebări, angajatorul vrea să afli cum vei reuși să faci față atât jobului actual pe care îl ai, cât și noilor sarcini de la locul de muncă part-time. Totodată, acesta vrea să se asigure că nu va fi nevoit să caute un nou angajat într-un timp mult prea scurt. Ca să oferi un răspuns ferm, înainte de interviul de angajare, ar fi bine să afli mai multe despre jobul part-time: Dacă este flexibil? Dacă este pe o durată determinată sau nedeterminată? Dar și cât de solicitante sunt sarcinile acestuia? Aceste informații te vor ajuta să oferi un răspuns cât mai clar.

 

Ai accepta un job full-time în compania noastră?

În acest caz, angajatorul încearcă să-ți testeze loialitatea pe care o ai față de compania actuală pentru care lucrezi. Astfel, nu trebuie să arăți că ești gata să-ți părăsești angajatorul cu prima ocazie, totuși, nu ar trebui să ratezi ocazia de a afla mai multe despre oportunitatea amintită de recrutor. Poți să răspunzi astfel: „Sunt angajat în prezent pe un program full-time și sunt mulțumit de beneficiile și mediul de lucru pe care mi le oferă. Totuși, îmi doresc o nouă provocare profesională, iar un job part-time este potrivit nevoilor mele actuale. În viitor, aș putea să iau în calcul chiar și un job full-time în compania dvs.”. 

 

Care sunt obiectivele tale viitoare?

Angajatorul vrea să afle obiectivele tale, ca să înțeleagă dacă acestea se pliază pe cele ale companiei care a scos la bătaie anunțul de recrutare. Este recomandat să răspunzi în termeni generali, fără să intri în prea multe amănunte. Spre exemplu: „Vreau să învăț și să-mi dezvolt noi abilități în rolul pe care-l aveți disponibil. Scopul meu personal este să șlefuiesc anumite zone pe care știu că trebuie să le îmbunătățesc”. 

 

Cum reușești să gestionezi stresul?

Intervievatorul încearcă să-ți înțeleagă temperamentul, capacitatea de a rezolva problemele sau discuțiile conflictuale cu ai tăi colegi. Ca să oferi un răspuns concret, poți oferi un exemplu de situație dificilă, stresantă, pe care ai reușit să o gestionezi cu brio. De asemenea, poți chiar să menționezi că stresul poate fi, uneori, un bun motivator și că preferi un ritm alert de lucru, pentru a fi tot timpul în mișcare. Desigur, dacă te regăsești în această situație. 

Locurile de muncă part-time sunt potrivite pentru persoanele flexibile, care știu să-și organizeze în mod eficient timpul, care doresc să exploreze noi oportunități profesionale. Dacă te numeri printre acestea, atunci nu ezita să aplici pentru joburile part-time disponibile pe www.ejobs.ro. 

Căutarea unor noi oportunități nu este un proces ușor, căci vine la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un al doilea job part-time, e bine de știut că găsești locurile de muncă potrivite nevoilor tale pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Cinci joburi pentru care nu ai nevoie de calificare

Comunicare eficientă: de ce să ții cont la interviul de angajare

Cum să devii proactiv la job

A fost util articolul? 21

Leave a Reply