• 10 Jun. 2020
  • 2 min

Pierderea locului de muncă – eșec sau un nou început?

concediere
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Dacă te numeri printre cei care și-au dat demisia ori s-au confruntat cu o concediere, în ultimele luni, atunci acest articol este pentru tine. Totodată este și pentru cei care încă nu știu cum să gestioneze schimbările ce le apar în cale și văd în față o barieră, pe care ar trebui să o transforme într-o oportunitate.

Dacă ești la început de carieră ai tendința să te gândești că puțina experiență pe care o ai îți pune bețe în roare, dar trebuie să știi că angajatorii de regulă păstrează oamenii cheie, indiferent de experiența pe care o au. Ba mai mult, angajații tineri sunt poate cei mai determinați la un job și prezintă cele mai bune abilități și motivații profesionale. Iar, în perioada asta, companiile se orientează către astfel de candidați, dornici să-și construiască o carieră de succes.

 

Cum treci mai ușor peste concediere sau demisie?

Este important să înveți să treci cu bine peste astfel de perioade. Nu în ultimul rând, să înveți să-ți gestionăm bugetul din timp. Sunt puține persoane care, deși lucrează de o perioadă îndelungată într-o companie și sunt plătiți la adevărata valoare, nu-și păstrează economii pentru astfel de situații, care apar pe neprins de veste. Chiar dacă salariul pe care îl ai nu este unul mare, trebuie să te gândești și la ziua de mâine și să faci economii.

Apoi, în cazul în care te-ai confruntat cu o concediere, important este să-ți controlezi emoțiile și să încerci să găsești soluții cât mai viabile, nu doar din punct de vedere financiar. Să nu-ți pierzi motivația și să-ți dorești în continuare să lucrezi la cariera ta.

Provocarea apare însă atunci când, deși ai aplicat la multe anunțuri nu te sună nimeni pentru a te invita la un interviu. Nici în această situație nu ar trebui să te demotivezi. Uite ce poți să faci ca să nu-ți pierzi încrederea în tine!

În primul rând, ar trebui să-ți găsești propriul echilibru – să analizezi situația în care te afli și să stabilești un plan de acțiuni pentru viitorul apropiat. Apoi, să te concentrezi asupra surselor care ți-ar putea aduce rezultate. Echipa eJobs îți vine în ajutor în tot ce privește traseul tău profesional. Spre exemplu, pentru a obține jobul dorit, e important ca CV-ul tău să arate cât mai bine. Aici ai câteva sfaturi despre cum să-l redactezi astfel încât recrutorii să te cheme la interviu.

Pentru interviul de angajare te întâmpinăm cu o nouă funcționalitate care îți permite să cauți jobul perfect fără să fie nevoie de prezența ta fizică la interviu, ci ești intervievat chiar din confortul casei tale. Interviu de angajare video este soluția de care poți beneficia imediat, dacă ești în căutarea unui job. Suntem siguri că vei prinde mai mult curaj să aplici la joburi în această perioadă și vei participa la interviuri mult mai relaxat.

De asemenea, nu este recomandat să aplici haotic, ci să citești descrierea postului, precum și cerințele și, la o prima vedere să analizezi dacă ai fi motivat să obții un astfel de job sau nu. Așadar, pentru a trece cu brio peste o concediere sau o demisie, e important să rămâi perseverent și să ai răbdare. Cu puțin efort și cu ajutorul echipei eJobs vei reuși să-ți găsești un loc de muncă potrivit.

Dacă te confrunți cu anumite provocări, atunci apelează numărul cu tarif normal 021.9124 și te vei bucura de consiliere profesională din partea eJobs, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00!

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Cum să răspunzi la cea mai grea întrebare de la interviul de angajare

Secretele unui interviu de succes

Cum să îmbrățișezi schimbarea

A fost util articolul? 4
concedieredemisieloc de munca

Leave a Reply