• 19 Sep. 2019
  • 2 min

Când e mai avantajos să intri în concediu de maternitate

concediu de maternitate

Acordă-ți suficient timp pentru a te bucura de sarcină, fie că e vorba de reducerea timpului zilnic de lucru sau de concediul prenatal. Iată care sunt drepturile tale și ce poți face la birou pentru a lăsa situația în ordine!

Conform legii, începând cu luna a 7-a de sarcină, salariata gravidă poate beneficia de Concediul de Maternitate (sarcină și lăuzie), de 126 de zile calendaristice. În condiții speciale poți beneficia de Concediul de risc maternal.

Ce înseamnă cele 126 de zile de concediu de maternitate

Potrivit OUG 158/2005, concediul de maternitate are 126 de zile calendaristice și este format din: concediu de sarcină (concediu prenatal), care se poate acorda pe o perioadă de 63 de zile înainte de naștere și concediu de lăuzie (concediu postnatal), care se poate acorda pe o perioadă de 63 de zile după nașterea copilului.
Dacă îți iei cele 63 de zile înainte de a naște, ai de câștigat atât financiar (primești 85 % din media veniturilor brute din ultimele 6 luni) și te bucuri și de confort. În postnatal este obligatoriu să ai minimum 42 de zile.

Conform Codului Fiscal, indemnizația de maternitate nu se impozitează, ți se reține doar CAS-ul, suma fiind suportată din bugetul asigurărilor sociale de stat. Este important de știut că cele 63 de zile luate înainte de a naște acestea se iau in calcul la indemnizația de creștere a copilului și, astfel, valoarea acesteia poate crește. În plus, dacă îți iei zilele înainte, te bucuri de un concediu mai lung, pentru că de concediul de îngrijire de copil beneficiezi până când acesta face 1 an și 11 luni. 

Sunt și femei care povestesc că le-a prins bine activitatea până când au născut. Mirabela, o tânără chestionată de Asociația SAMAS, spune că: „M-aș duce și în luna a 9-a la muncă. M-am plictisit acasă.”
În cazul mamelor care preferă să lucreze până nasc, acestea se bucură de salariu, și după ce nasc își iau toate cele 126 de zile plătite cu 85% din salariul brut care înseamnă chiar mai mulți bani decât la job și decât în concediul de îngrijire copil (CIC). Astfel, amână intrarea în concediul de îngrijire copil care se plătește cu 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni.

Ce poți face la job până la concediul de maternitate

De când anunți angajatorul că aștepți un copil, deschide discuția despre preluarea îndatoririlor pentru o perioadă de aproximativ 2 ani (durata eventualului concediu de maternitate și durata concediului de îngrijire copil). În această perioadă, în care contractul tău individual de muncă este suspendat, angajatorul poate încheia contract de muncă pe perioadă determinată cu o altă persoană, contract ce expiră la întoarcerea ta, titluarul postului.

Să luăm cazul în care anunți angajatorul când ai trei luni de sarcină și soliciți concediul de maternitate la 7 luni de sarcină. Sunt patru luni în care împreună cu angajatorul poți asigura preuarea sarcinilor și pregătirea unui înlocuitor și/sau preluarea de către alți colegi a unora dintre atribuții.

Ce situații pot apărea la serviciu până intri în concediu de maternitate

Deși, inițial, vestea este bine primită, cel puțin la nivel personal, din punct de vedere profesional pot apărea probleme. De la reticență și nemulțumirea unora dintre colegii ce vor prelua din atribuții, la tratament discriminatoriu și chiar solicitări de demisie.
Citește cu atenție tot ce semnezi în această perioadă! În cazul în care nu înțelegi care sunt riscurile sau implicațiile anumitor documente, poți solicita să ți se înmâneze actele pentru le studia înainte de semnare sau poți solicita să vii însoțită de o persoană care să te consilieze. O demisie sau o concediere îți poate afecta accesul la diverse drepturi, cum ar fi concediul de maternitate și/sau concediul de creștere a copilului.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și despre:

Ce drepturi ai la locul de muncă dacă ești însărcinată

Întreabă recrutorul: Să stau doi ani acasă în concediu de maternitate?

A fost util articolul? 7
concediu de maternitate

Leave a Reply