• 23 Jun. 2021
  • 3 min

Cum sa fii eficient la birou vara

concediu

E perioada concediilor asociată și cu temperaturi care te poartă cu gândul înspre destinații de vacanță. Și cum poți fi eficient la job dacă să spunem că nu mai lucrezi remote sau zilele tale de concediu sunt programate pentru sfârșitul verii?

Pune în aplicare câteva strategii care te fac să uiți de rutină și să rămâi concentrat pe tot parcursul zilei. În fond, gândește-te că după o zi productivă, te poți premia cu o scurtă escapadă la terasă, o plimbare în parc sau vizionând un film în aer liber.

 

Începe dimineață în forță cu cele mai importante și dificile task-uri

Gestionează task-urile dificile atunci când nivelul de energie este ridicat. Dimineața, temperaturile sunt suportabile, așa că îți poți crea un cadru prietenos pentru lucru cu lumină din belșug și fereastră larg deschisă. O dată ce ai terminat cu acele activități presante, după amiaza (când valorile termice cresc și energia scade) o poți dedica task-urilor mai ușoare.

 

Trimite e-mail-urile și sună clienții/partenerii la primele ore ale dimineții

Cu o astfel de abordare ai mai multe șanse ca persoanele pe care le abordezi să fie la birou și mult mai active decât la orele prânzului. În plus, dacă ai de fixat o întâlnire pentru ziua în curs este mai potrivit să o stabilești la primele ore ale dimineții când deplasarea este și mai ușoară, iar temperaturile mai prietenoase.

 

Creează un birou amuzant și relaxant

Menține o temperatură plăcută, astfel încât să nu fie nici foarte cald nici foarte rece. Nu lasă aerul condiționat la valori mai mici de 20 de grade Celsius pentru că inevitabil nu te vei putea concentra din cauza disconfortului creat. Înveselește biroul cu o poză dragă și cu accesorii care te fac să zâmbești!

 

Bea mai multă apa decât de obicei

Hidratarea este importantă pe timp de vară, dar cel mai important aspect este că apa reduce și potențialul de apariție al migrenelor pe parcursul zilei. Bea apă încă de la primele ore ale dimineții! Apa de cocos este o alternativă foarte hrănitoare, un energizant natural care te ajută să te și concentrezi mai bine. În plus, aroma ei te va teleporta instant pe o plajă exotică. Evită cafeaua pentru că favorizează deshidratarea!

 

Creează sentimentul că ești în concediu, prin pauze pentru plimbare

Include în programul tău și câteva zeci de minute de plimbare, de preferat, într-un parc. Nimic nu poate fi mai obositor și mai stresant decât să stai în birou vară de dimineață până seară. Planifică o „minivacanță” în mijlocul zilei care îți garantează mai multă energie când revii la birou.

 

Mută biroul în aer liber ca să te simți ca-n concediu

Dacă simți că lucrezi mai eficient în natură și încă lucrezi remote, nu ezita să-ți muți laptopul pe terasa proprie sau pe terasa unei cafenele! De multe ori, nu trebuie să schimbi ordinea task-urilor, ci locul în care lucrezi pe timp de vară.

 

Planifică timp liber în echipă

Zilele de vară trec mai ușor și sunt mai amuzante dacă faci planuri încă de dimineață pentru o ieșire în grup după program. Foarte motivante sunt și evenimentele precum Happy Friday, picnic, jocuri de strategie și de cunoaștere a echipei, care pot reveni odată ce o parte din restricții au fost ridicate sau sunt mai relaxate.

 

Evită social media și pozele din vacanțe

Dacă lucrezi în domeniu este imposibil să faci acest lucru, însă chiar și așa acordă atenție prezenței tale în social media. Încearcă pe cât posibil să nu petreci mai mult timp decât e necesar și să conștientizezi că nu vei avea o stare bună dacă privești minute în șir pozele prietenilor care sunt în concediu.

 

Îți cauți job, dar tot amâni aplicarea?

Vara aceasta oportunitățile de angajare nu sunt în vacanță, ba din contră există chiar mai multe joburi decât anul trecut. Având în vedere că e perioadă concediilor, poți profita să aplici și să te faci astfel remarcat. Pe eJobs.ro cele mai ofertante domenii din punctul de vedere al angajărilor sunt: HoReCa, turism, sectorul de prestări servicii, industria alimentară și transport / logistică / import.

Recrutorii apreciază CV-urile care evidențiază realizările prin cifre, precum și cele cu link-uri către portofoliile candidaților. Testele de limbi străine pot fi eliminatorii, așadar e bine să te gândești la un discurs în limba străină cunoscută în care să-ți pui în evidență experiența și realizările tale. De comun acord cu recrutorul, stabilește interviurile în prima parte a zilei când ești mai eficient(ă) și temperaturile sunt mai plăcute! 😊

Curaj! eJobs îți este aproape și îți oferă îndrumare în alegerea jobului care ți se potrivește, dar și în aplicare. Sună la 021 9124 și vom fi bucuroși să te ghidăm spre locul de muncă potrivit!

Ți-a plăcut articolul despre „Cum sa fii eficient la birou vara, chiar dacă ești departe de concediu?” S-ar putea să-ți placă și:

 

Burnout sub lupă: cum îl recunoști și cum îl tratezi

6 motive pentru care să alegi un loc de munca sezonier

 

 

A fost util articolul? 0
concediu

Leave a Reply